Cabinet stomatologic Mures | dentist tomatologie
SURSA INFORMATII : pagina web Aesthetic Dental Clinic, www.aestheticdentalclinic.ro
SURSA IMAGINI: clinica dentară Aestheic Dental Clinic„Suntem un cabinet stomatologic Tg Mures inființat în anul 2017. Clinica de medicină dentară Aesthetic își dorește să satisfacă cele mai exigete pretenții în domeniu. Pentru a satisface acest deziderat am alcătuit o echipă de medici și asistente a cărei caracteristică definitorie este : înalta calificare, profesionalism și grija pentru pacienți.”
TRATAMENTE STOMATOLOGIE TARGU MURES
Implant dentar Tg Mureș
Doresti sa beneficiezi de un implant dentar in Tg Mures? Implantul dentar este soluția cea mai modernă, și de multe ori singura, prin care se poate proteză o edentație (lipsă a unui sau mai mulți dinți). Deși apărută cu mii de ani în urmă, această tehnică este și acum cea mai bună metodă de protezare.
Deasemenea ultilizăm tehnici de planificare de ultimă generație prin printarea ghidurilor ghirurgicale cu scopul de a avea rezultate foarte bune și în cele mai complexe situații. Deoarece implantologia are nevoie de multe ori și de intervenții auxiliare, echipa noastră de medici sunt specializați în intervenții de sinus-lifting, bone-splitting, bone augmentation și bone reconstruction cu grefe osoase sintetice și/sau prelevate de la pacient.
Clinica noastră din Tg Mures vă oferă cele mai moderne tehnici și implanturi dentare. În acest scop menționăm că utilizăm implanturi de la cele mai renumite firme pe care le alegem cu grijă în funcție de situația dvs.
Dinți ficși în 24 de ore
Conceptul ”Dinți ficși în 24 ore” are la bază soluționarea nevoii de dantură aplicată pe implanturi în 24 ore de la inserarea implanturilor, lucrarea fiind fixă, cimentată sau înșurubată pe implanturi.
Nu în toate situațiile se poate aplica acest concept, condițiile de volum și calitate a osului sunt cele mai importante condiții pe care trebuie să le îndeplinească maxilarul sau mandibula pentru a fi calificat cazul pentru aceste concept.
Reabilitare orală
Implanturile personalizate sunt soluții pentru situațiile extreme de atrofie osoasă unde procedurile de augmentare osoasă sunt fie cu predictibilitate de reușită foarte scăzută, fie cu costuri atât de mari încât nu se justifică. Implantul subperiostal este unul produs pentru fiecare pacient individual, pe forma ți dimensiunea osului restant având la bază CBCT-ul.
Reabilitările cu proteze dentare totale ancorate pe implanturi sunt soluția mobilizabilă ( protezele pot și trebuie să fie îndepărtate de pacient pentru igienizare de două ori pe zi : dimineața și seara) pentru pacienții care doresc trecerea de la o proteză simplă care nu stă pe câmpul protetic la una cu ”prindere” foarte stabilă.
Extracții dentare și odontectomii
Extracțiile dentare se clasifică în simple și complexe. Extracțiile simple sunt la dinții cu una sau mai multe rădăcini care sunt fixate în os prin intermediul ligamentelor periodontale și care sunt expuși în cavitatea bucală, adică nu sunt incluși. Extracțiile complexe sunt cele a dinților incluși sau semiincluși, cum sunt molarii de minte sau caninii ori atunci când pentru a extrage dintele este nevoie de proceduri suplimentare, cum sunt : alveolotomii, separări de rărădini, etc.
Aesthetic Dental Clinic are în lista de proceduri toate opțiunile disponibile pentru a putea trata aceste situații miniminvaziv și nedureros prin accesul la analgosedare și anestezie generală.
Chirurgie BMF
Ce este chirurgia BMF
Chirurgia BMF este specialitatea care cuprinde intervenții de o mai mare amploare, unele dintre ele necesitând internare (spitalizare). Clinca noastră vă oferă intervenții chirurgicale care nu necesită internare.
Este diferență între chirurgul dento-alveolar și cel BMF-ist
Chirurgul BMF este absolvent a două facultăți de miedicină, el urmând atât cursurile facultății de Medicină Dentară dar și cele de Medicină Generală.
Anestezie generală
Anestezie generală în Tg. Mureș la AESTHETIC DENTAL CLINIC!
Anestezia dentara este destinată tuturor pacienților, această tehnică este în mod spcial utilizată în cazul micilor pacienți, ai copiilor și persoanelor cu dizabilități precum și tuturor paciențlor cu frică de tratamente chirurgicale. Un aspect deosebit de important este acela că pacientul este adormit în urma aplicarii unei maști cu gaz (sevofluran), intubat iar ulterior este injectat pe cale venoasă anestezicul. De subliniat este faptul că nu se mai administrează anestezic local.
Protetică dentară pe suport implantar
Lucrările dentare au rolul de a proteza (înlocui) dinții pierduți din diferite motive de-a lungul vieții. Atunci când lipsa dinților, din motive de poziție, număr, estetică sau nevoia de intervenție minim invazivă, nu poate fin protezată cu punți dentare se impune înlocuirea lor cu lucrări cu sprijin implantar.
Lucrările protetice sunt confecționate de propriul nostru laborator dentar în care am investit mai bune de 500.000 euro pentru a fi unul din cele mai perforante și bine dotate laboratoare din România. Între echipamentele pe care le deține, sunt : echipamente de scanare, proiectare computerizată, frezare (zirconiu, PMMA, ceară, etc.) și printare 3D (rășini și metale: CrCo si Ti).
Coroane dentare
Coroana dentară este un tip de restaurare coronară care acoperă un dinte sau un implant. Aceasta se poate găsi și sub denumirea unei punți dentare, atunci când lipsește unul sau mai mulți dinți iar cei vecini sunt stâlpii de care se sprijină puntea. De asemenea o coroană dentară are funcția de a reda estetica naturală si funcționalitatea corectă a dintelui.
Tipuri de coroane în funcție de situația clinică a pacientului:
Onlay/ Inlay– acestea sunt coroane care acoperă parțial dintele, de obicei se fac atunci când pacientul are obturații mai mari
Coroane temporare sau provizorii directe: aceste coroane se fac în cabinetul dentar în aceeași ședință cu șlefuirea, dintr-un material special pentru a redă funcțiile dintelui (masticație, fonație și estetică) și a proteja dinții șlefuiți pe perioada tratamentului de sensibilitatea cauzată de stimuli ( rece, dulce, etc).
Coroane dentare provizorii de lungă durată (până la 6 luni): sunt fabricate prin frezare și proiectare computerizată din PMMA. Au un grad de estică mediu și o rezistență bună pentru pe perioada de purtare.
Coroane dentare permanente: acestea acoperă dintele în totalitate și pot fi realizate din diferite materiale în funcție de dorințele pacientului și de situația clinică. Coroanele dentare au un schelet din metal sau zirconiu care asigura rezistenta iar la exterior au un înveliș estetic din ceramica.
Fațete dentare
Fațetele dentare sunt elemente protetice din ceramică ( presată sau construită prin stratificare) sau compozite (aplicate în cabinet, asemănătoare cu obturațiile) utilizate pentru a schimba forma, culoare și malpoziția unui dinte integru. Sunt recomandate deoarece sunt minim invazive (cantitatea de țesut dentar îndepărtată prin șlefuire este cea mai mică în comparație cu celelalte tipuri de lucrări, uneori dintele este neatins).
Sunt componente protetice utilizate pentru reararea sau ajustarea dizarmoniilor de formă și culoare a dinților. Aceste lucrări sunt cele mai minim invazive opțiuni la care putem apela pentru a gestiona un caz în care condiția estetică este un din principalele scopuri.
Proteze dentare
Protezele dentare sunt lucrări protetice mobile sau mobilizabile, utilizate în situații de edentație totală ( lipsa tuturor dinților), sau parțială ( lipsa unui număr mare de dinți fără sprijin distal pentru lucrări protetice). Acestea sunt construite din materiale acrilice, compozite, metale ( structuri sau croșete) și uneori ceramice.
Albire dinți
Este o procedură prin care se extrag din smalțul dinților, cu ajutorul acidului, mineralele colorate. Această procedură oferă rezultate imediate, spectaculoase și care oferă pacientului un zâmbet ”Hollywoodean”. De specificat este că dinții, în timp, revin la culoarea lor normală. Există și albiri interne utilizate la decolorarea dinților tratați endodontic (pe canal) și care se colorează excesiv în unele cazuri.
Când utilizăm albirea profesională :
- deschiderea culorii dinților naturali, fără obturații sau lucrări, cu una-două nuanțe;
- albirea dinților tratați endodontic cu o culoare modificată.
Este una dintre procedurile estetice cele mai solicitate în cabinetele de medicină dentară în ziua de azi. Ea este indicată pacienților a căror dinți sunt indemni (fără carii sau obturații frontale), cu pete datorate cafelei, ceaiurilor, sucurilor, băuturilor alcoolice. În urma acestei proceduri, dinții se albesc 2-3 nuanțe, depinde de fiecare pacient, iar procedura poate fi repetată o dată la 2-3 ani.
Gradul de albire a dintelui variază în funcţie de mai mulţi factori: tipul de pete, concentraţia agentului de albire din produsul utilizat, timpul în care agentul de albire acţionează pe dinte şi frecvenţa cu care tratamentul este repetat.
Albirea nu este indicată femeilor însărcinate sau care alăptează, dinților cu eroziuni sau fisuri, dinților cu sensibilitate mare sau cu afecțiuni gingivale. În urma albirii, doar dinții naturali își vor deschide nuanța, nu și lucrările protetice (coronițe) sau obturațiile (plombe).
Albirea se realizează cu ajutorul unui gel cu peroxid de hidrogen de concentrație mare. Se izolează gingia cu ajutorul unui gel, urmând ca apoi să fie aplicat gelul de albire pe suprafața dinților și lăsat pentru 20 de minute. Procedura poate fi repetată de 2-3 ori în cazul în care nu apare sensibilitatea dentară.
Tratamente de canal la microscop
Tratamentele endodontice moderne impun protocoale și echipamente performante pentru a crește rata de succes și a putea beneficia de rezultate predictibile.
Microscopul endodontic, echipament din dotarea Clinicii Aesthetic, este utilizat pentru a magnifica dintele pentru a găsi toate canalele și uneori acele rupte în timpul altor tratament astfel rezultatul poate fi unul optim. Laserul dentar, cu calități de activare a substanțelor din materialele utilizate în spălături endodontice cu scopul de a fi mai eficiente, calități antiseptice cresc predictibilitatea tratamentelor prin sterilizarea canalelor.
Tratament de canal cu laser
Este o procedură endodontică, cu sau fără microscop, utilizată pentru tratarea dinților cu pulpa afectată. Tratamentul este completat în unele situații de reconstrucții dentare cu sau fără pivot ( ancorare radiculară)
Când avem nevoie de tratament de canal :
- dinți cu carii profunde și afectarea camerei pulpare;
- resturi radiculare;
- dinți care din motive de poziție trebuie slefuiți foarte mult;
- dinți care dor cu sau fără stimuli.
Laserul dentar, cu calități de activare a substanțelor din materialele utilizate în spălături endodontice cu scopul de a fi mai eficiente, calități antiseptice cresc predictibilitatea tratamentelor prin sterilizarea canalelor.
Tratamentul parodontozei
Boala parodontală este una din cele mai răspândite boli ale aparatului dentar din România, este prezentă la aproximativ 50% din pacienții de peste 30 de ani si peste 70% în cazul pacienților de peste 65 ani.
Aparate dentare fixe din metal
Aparatele dentare fixe sunt de mai multe feluri, cu diferite indicații. Dintre cele mai uzuale, amintim:
Aparatele dentare fixe cu brackețs : variază în funcție de materialul din care sunt confecționați brackets-i din metal (aparatele metalice), ceramici (albi) sau safir (transparenți). Indiferent de varianta aleasă, ele sunt compuse din dispozitive lipite e dinți ( brackets ), o sârmă care trece prin ei și elasticele ce fixează sârma.
În funcție de gradul de estetică, ele sunt :
Aparatul dentar cu bracketi ceramici sau din safir, este unul estetic, brackets-i sunt de culoare asemănătoare a dinților, ei fiind ușor de confundat cu smalțul astfel se creează iluzia unor dinți curați. Sârma și elasticele pot fi de asemenea de culoare albe fiind puțin vizibile.
Aparatele dentare metalice, deși nu sunt estetice, culoarea lor metalică fiind foarte vizibile pe dinți, ele sunt rezistente la forțele necesare pentru repoziționarea dinților. Un alt avantaj al acestui aparat este costul.
Aparatele dentare cu rol special : sunt utilizate pentru a descuraja obiceiuri vicioase cum sunt sugerea degetului, protruzia limbii, etc.
Aparate menținătoare de spațiu fixe : acestea au rolul de a păstra spațiu apărut prin pierderea prematură a dinților până la eruperea celor definitivi sau protezarea spațiului protetic sau implanto-protetic. Aceste aparate sunt formate din două inele cimentate pe dinții vecini edentației și un conector cere le unește.
Disjunctorul : utilizat pentru lărgirea maxilarului superior prin deschiderea suturii medio palatine în cazuri cu volta palatina îngustă și adâncă la pacienții cu arcada inferioară normal dezvoltată. Este recomandat în special pentru cazurile cu tulburări respiratorii (respirație orală) a copiilor cu vârste de până la 14 ani fete și 18 ani băieți.
Quad- Helix: are rol de lărgire a arcadei superioare prin deschiderea suturii medio palatine. Este prevăzut cu 4 bucle ai căror activare duce la lărgirea spațiului necesar derotării și repoziționării dinților cu malpoziție. Este indicat și în cazul ocluziei încrucișate ( mușcătură inversă).
Distal – jet : Utilizat în perioada dentiției mixte, aparatul are rol de distalizare a molarilor în sens sagital ( ducere a molarilor înspre în spate).
Lip bumper : destinat menținerii în poziție sau o ușoară distalizare a primilor molari prin utilizarea forței musculare a buzei ( mușchiului Orbicular).
Nance : este utilizat pentru fixarea în poziție sau o ușoară repoziționare a molarilor superiori. Format din două inele fixate pe molarii superiori și un conector între ele pe care este fixat un buton acrilic.
Mini implanturi : sunt fixate în os cu rol de ancorare a aparatelor ortodontice. Sunt șuruburi din titan cu dimensiuni mici necesare pentru o scurtă durată.
Există și aparate dentare mobile, mai multe informații găsiți la secțiunea destinată.
Clinica Aesthetic are personal specializat în tratamente ortodontice și dispune de toate echipamentele, procedurile și protocoalele necesare pentru a trata orice formă de malocluzie și dizarmonie dentară. Apelați cu încredere la specialiștii noștrii !
Detartraj și periaj dentar profesional
Detartrajul cu ultrasunete sau manual și periajul profesional sunt proceduri de prevenție (profilaxie) dentară, cele mai importante, necesare periodic, cel puțin de două ori pe an pentru pacienții sănătoși din punct de vedere parodontal și fără lucrări protetice pe implant iar în situații deosebite, la indicația medicului specialist ( dexteritate scăzută a pacientului, lucrări pe implanturi, boli parodontale, lucrări pe dinți retentive etc.) de mai multe ori.
Împreună cu periajul profesional în care sunt utilizate paste speciale și uneori cu Air Flow, sunt procedurile de profilaxie cele mai eficiente în păstrarea igienei și sănătății orale.
Este o procedură de profilaxie, cea mai importantă, necesară periodic, de cel puțin o dată pe an, ideal de două ori, în unele situații ( dexteritate scăzută a pacientului, lucrări pe implanturi, lucrări pe dinți retentive etc.) de mai multe ori.
Împreună cu periajul profesional cu paste speciale și uneori cu Air Flow, sunt cea mai eficientă cale de păstrare a igienei și sănătății orale.
Stomatologie de urgență
Se referă la situațiile cănd apare o durere intensă a dinților sau abcese (uflături) cu conțimut purulent. Acestea au rolul de a gestiona simptomatologia de moment și a reda pacientului un confort și tratament până la crearea unor condiții de gestionare definitivă, radicală sau conservativă, a factorului cauzal.
Anestezie generală
Anestezie generală în Tg. Mureș la AESTHETIC DENTAL CLINIC!
Anestezia dentara este destinată tuturor pacienților, această tehnică este în mod spcial utilizată în cazul micilor pacienți, ai copiilor și persoanelor cu dizabilități precum și tuturor paciențlor cu frică de tratamente chirurgicale. Un aspect deosebit de important este acela că pacientul este adormit în urma aplicarii unei maști cu gaz (sevofluran), intubat iar ulterior este injectat pe cale venoasă anestezicul. De subliniat este faptul că nu se mai administrează anestezic local.
Pentru a expune mai clar acesastă tehnică de anestezie vă răspundem la cele mai fregvente întrebări puse de pacienți noștri:
Ce este anestezie generală ?
Anestezia generală are la bază 4 principii :
Hinoza (somnul): pacientul este în stare de inconțtiență în timpul anesteziei;Anxioliza și amnezia : neliniștea și teama este mult diminuată, pacinții nu-și maintesc nimic din perioada în care au fost anesteziați, fără a fii afectată memoria în vreun alt fel.Anelgezie(lipsa durerii): pencientul nu va simți absolut nimic, lipsa durerii este totală.Relaxare musculară
Anestezia generală se efectuează cu medicamente administrate intravenos.
Care sunt avantajele tratamentelor stomatologice în anestezie generală ?
Confortul psihic al pacientului, el nu experimentează neplăcerea ”înțepăturilor” intraorale, senzația de înnec cauzată de salivă și aspirație ori disconfortul poziției pentru o perioadă mai lungă de timp(uneori câteva ore).Controlul complet al medicului anestezist asupra funcțiilor vitale, pacientul fiind întubat pentru minimaliza riscul unui accident.Se administrează rapid, este total reversibilă și nu lasă taume mucozale,Poate fii utilizată ca și alternativă la pacienții cu alergii la anestezice locale.
Care este diferența între anestezie generală și analgosedare ?
Anestezie generală
- Somn profund
- Fără anestezie locală (înțepături în cavitatea bucală)
- Cu intubație (scade considerabil riscul de accidente)
- Periodă de timp extinsă (câteva ore)
- Urmărire post operatorie specializată
Analgosedare
- Somn superficial
- Cu anestezie locală
- Fără intubație
- Maxim 40 minute
- Nu necesită urmărire post operatorie specializată
Aesthetic Dental Clinic deține toate echipamentele specifice și necesare unei intervenții sub anestezie generală (stație de anestezie cu funcție de ventilare artificială, echipament de monitorizare a funcțiilor vitale, sursă de oxigen și aspirație precum și defibrilator) precum și o echipă specializată formată din medic anestzist primar și asistentă ATI.
Stomatologie copii
Clinica de stomatologie pentru copii este locul unde jocurile și tratamentele medicale se combină pentru ca la final, să-i redăm zâmbetul micului pacient.
Medicina dentară pediatrică este o ramură și specializare relativ nouă în România, dar pe cât de nouă, pe atât de complexă.
Stomatologia pentru copii este ramura care îmbină în medicul dentist atât calitățile medicale, cât și pe cele psihologice și didactice, pentru micul pacient, pentru că, prima vizita sau vizitele din copilărie la medicul dentist vor rămâne întipărite peste ani în mintea copilului dumneavoastră.
Noi oferim pacienților noștri un mediu unic pentru orașul nostru, un loc în care am făcut din nevoile și problemele copilașilor dumneavoastră o prioritate.
Tipurile de tratamente efectuate sunt dintre cele mai complexe, începând de la sigilări și fluorizări, putând ajunge la intervenții în anestezie generală.Aesthetic Dental Kids, prima și singura (până la acest moment – 2022) clinică stomatologică destinată copiilor a fost înființată în anul 2019. Acum, corp comun cu clinica pentru adulți, am păstrat spațiile destinate exclusiv copiilor cu sunt : sala de așteptare plină cu jucării și loc de joacă, cabinetele cu un design prietenos și monitoare la scaunul stomatologic pentru a-și urmări desenele preferate, echipamente și instrumentar specific și special conceput pentru micii pacienți dar cel mai importantă este echipa medicală cu studii și experiență în tratamente pedodontice.
Pe lângă toate astea, am creat și condiții inhalosedare, analgosedare și anestezie generală, astfel alături de anestezia cu albinuța loco regională) oferim toate opțiunile disponibile în stomatologie oriunde în lume.
Pedodonția este o ramură a stomatologiei concentrate pe tratamentul afecțiunilor stomatologice ale copiilor și care se diferențează de celelalte ramuri atât prin tehnici cât și prin tehnologie (echipamente), instrumentar și materiale concepute special pentru dentiția temporară și permanentă în stadii incipiente de formare.Ortodonția la copii are un rol deosebit pentru dezvoltarea corectă a maxilarelor și erupția la timp și în poziție normal a danturii definitive. Adaptată diferitelor etape de dezvoltare, ortodonția la copii reduce și chiar elimină necesitatea purtării aparatelor dentare la adolescență.
Vă așteptăm cu căldură împreună cu micuții în cadrul clinicii Aesthetic Kids pentru a beneficia de tratamente stomatologice în cele mai bune condiții: profesional, material, tehnologic și al ambientului.
Tratarea cariilor la copii
Tratamentele cariilor la copii, indiferent dacă este vorba de dinții temporari, sau permanenți implică câteva protocoale și materiale adaptate lor. Dacă la adulți, datorită grosimilor straturilor dentinare (smalț, dentină) este mai mare datorită depunerii secundare și terția, la copii, evoluția spre afectarea ireversibilă a pulpei este mult mai rapidă, motiv pentru acer o descoperire în fază incipientă și un tratament condus corect face diferența între extracții multiple și dentiție completă.
Tratamente sub inhaloseadare copii
Inhalosedarea este o procedură de sedare conștientă a pacientului utilizând o concentrație de până la 70% Protoxid de Azot în amestec cu Oxigen. Aceste amestec este inhalat de pacient prin aplicarea pe năsuc a unei măști speciale prin care el va inspira în timpul respirației aceste amestec.
Rolul acestui tip de sedare este de a face micuțul pacient mai compliant, relaxat și calm atunci când i se vor propune proceduri de tratament cum sunt anestezia cu ac sau extracția unui dinte.
Tratamente în anestezie generală copii
Deși utilizată frecvent, în clinica noastră anestezia generală pentru copii este ultima soluție la care apelăm pentru a trata un copil li doar atunci când toate celelalte opțiuni sunt epuizate.
Această procedură de sedare este un sigură deoarece, spre deosebire de cazurile când este recomandat pentru afecțiuni generale unde uneori starea de sănătate a pacientului este grav afectată, în cazul tratamentelor stomatologice starea de sănătatea a pacientului este bună, ne asigurăm de asta cu analize de laborator.