Molnar Dental
Despre clinica stomatologică Molnar Dental – Sopron Ungaria
Ne veți găsi cu ușurință în centrul istoric al orașului Sopron, vă așteptăm într-un mediu liniștit și o atmosferă confortabilă. Deoarece timpul tuturor este la fel de important, ne organizăm programul într-un asemenea mod, încât întârzierile și supraaglomerarea se întâmplă doar în situații excepționale.
Coroana dentară restabilește forma, dimensiunea și funcția normală a unui dinte a cărui structură a suferit pierderi importante și nu mai poate fi refăcut prin alte mijloace (prin obturația estetică sau prin inlay/onlay/overlay).
Mai mult, ea îmbunătățeste întregul aspect estetic al dintelui fiindcă îl acoperă în totalitate.
Punțile dentare
O punte dentară se utilizează pentru a reface sau înlocui doi sau mai mulți dinți de pe arcadă. Practic, o punte este alcătuită din două sau mai multe coroane dentare care se fixează pe dinții naturali și le redau forma, dimensiunea și funcțiile (masticatorie, fonetică, dar și cea estetică).
Mai mult, cu ajutorul unei punți putem câștiga o serie de avantaje, cum ar fi stabilizarea, în unele cazuri, a dinților mobili datorită bolii parodontale sau corectarea formei nefavorabile a arcadei dentare.
Atunci când înlocuirea nu se poate face cu ajutorul implantului dentar sau spațiul rezultat după pierderea unui dinte nu se poate corecta prin tratament ortodontic, puntea oferă o bună alternativă, datorită corpului de punte care se întinde între dinții rămași, acoperind spațiile edentate (spațiile goale).
Proteza dentară acrilică
Spațiile rămase după pierderea dinților aduc întotdeauna probleme în alimentație și vorbire.
Există situații în care ne confruntăm chiar cu lipsa tuturor dinților, iar protezele dentare totale ne pot ajuta să prevenim complicațiile, prin păstrarea raportului dintre maxilare la nivelul articulației temporo-mandibulare (ATM), dar și prin susținerea părților moi ale feței (obrajii și buzele).
De asemenea ele conferă un aspect plăcut, omogen al zâmbetului și vor putea fi utilizate pentru alimentație și vorbire.
Proteze dentare sprijinite pe implanturi (sau Overdenture)
Un „overdenture” (Eng.) este o proteză detașabilă care este ancorată fie pe dinți naturali, fie pe implanturi dentare. Termenul este utilizat în principal pentru structurile susținute de implanturi, dar în mod normal, ele pot fi atașate și pe dinții rămași sau rădăcinile lor cu ajutorul unor sisteme speciale de ancorare. Acest tip de proteză are o stabilitate neîndoielnic mai bună și oferă un confort net superior protezelor dentare tradiționale. Mai mult, conferă pacienților nostri purtători de proteze încredere și siguranță în timpul utilizării. În principal, datorită acestor avantaje incontestabile, pacienții care suferă de pierderea totală a dinților aleg această soluție protetică în defavoarea celei tradiționale.
Implantul dentar este conceput în așa fel încât să imite cât mai îndeaproape forma rădăcinii dintelui natural. Odată plasat, acesta începe un proces de integrare în os și, în consecință, va preveni pierderea acestuia. Tratamentul prin implant dentar se remarcă printr-o serie de avantaje, cu impact major în menținerea structurii faciale și a sănătății gingiilor, în același timp contribuind la starea de sănătate generală. Pentru a asigura planul ideal de tratament, trebuie parcurși anumiți pași, dar în mare există două părți principale ale tratamentului, separate de o perioadă de vindecare și integrare. Prima etapă începe la prima consultație, atunci când medicii noștri vor face o analiză amănunțită și vor pregăti un plan de tratament personalizat, unic pentru fiecare pacient.
Acesta este momentul în care procedura, materialele și metodele sunt pe deplin explicate. Toate întrebările pacientului vor primi răspuns înainte de a merge mai departe. Alegerea tipului de implant potrivit fiecărui pacient se va face trecând în discuție prin toate posibilitățile, împreună cu echipa noastră. Odată ce totul este stabilit, sesiunea pentru plasarea implanturilor poate fi programată.Întreaga intervenție este făcută sub anestezie, așadar fără durere și fără disconfort!
Adiție de os
Implanturile dentare aduc îmbunătățiri majore în calitatea vieții pacientului. Pentru a beneficia de acest tratament însă, trebuie să avem suficient os sănătos pentru a le asigura susținerea. La pacienții cu boli parodontale severe, cu traume faciale sau cu extracții dentare efectuate cu mult timp în urmă, vom găsi de multe ori o cantitate osoasă redusă. Acest lucru înseamnă că, înainte de a lua măsuri pentru înlocuirea dinților lipsă, maxilarul trebuie să fie mai întâi capabil să le ofere suport. Acest lucru se obține prin proceduri de augmentare osoasă (sau adăugare osoasă).
Sinus lift
Sinusurile maxilare pot fi descrise ca două cavități piramidale, situate în interiorul osului maxilar, de o parte și de alta a nasului. Acestea au un rol important în respirație. Când avem nevoie de implanturi la nivelul maxilarului superior, poziționarea acestor cavități, în combinație cu pierderea osoasă poate împiedica inserarea lor în siguranță. Un sinus lift se traduce prin ridicarea podelei cavității sinuzale suficient de mult pentru a face loc materialului de grefa osoasă și, prin urmare, implantului.
Cum să vă pregătiți pentru un sinus lift?
Înainte de orice, chirurgii noștri vor analiza totul atât clinic, cât și cu ajutorul unei radiografii panoramice și a unei scanări CBCT (tomografie computerizată). Acesta din urmă va furniza imaginea 3D a locului operației și este una dintre cele mai bune metode pentru diagnostic și planificare, deoarece ne va permite să măsurăm cu precizie cât de mult os sănătos avem și, cel mai important, poziția și dimensiunea exactă a sinusurilor.
Anatomia structurală împreună cu starea de sănătate locală vor dicta una dintre următoarele abordări:
Sinus lift intern
Această abordare se poate face atunci când accesul spre cavitatea sinuzală este disponibil printr-o alveolă dentară goală, adică de unde dintele a fost recent pierdut sau extras. Aici osul va fi parțial forat, în timp ce baza rămasă a găurii de forare este împinsă spre cavitatea sinuzală. Astfel se va crea adâncimea necesară pentru a introduce un implant, iar materialul de grefă osoasă va fi adăugat în acest spațiu pentru a oferi suportul necesar. În majoritatea cazurilor, plasarea implantului se poate face imediat, în aceeași ședință.
Sinus lift laternal
Acest tip de sinus lift utilizează o abordare laterală, adică se creează în os o fereastră mică, ovală, prin care se obține accesul la cavitatea sinuzală. După un sinus lift lateral, ședința pentru plasarea implanturilor poate fi programată cândva între 4 și 6 luni mai târziu. Procesul de vindecare depinde de mulți factori, inclusiv de dimensiunea grefei osoase și starea generală de sănătate a pacientului. Așadar, intervalul de timp va fi ales pentru fiecare, luând în considerare toate aspectele.
Profilaxie dentară
Igienizarea dentară profesională
Controlul de rutină include de obicei și curățarea profesională a dinților. În timpul acesteia, dentistul sau igienistul dentar va îndepărta tartrul, placa și petele care s-au acumulat pe suprafața dinților. În același timp, ne oferă posibilitatea de a localiza zonele din cavitatea bucală care necesită o atenție specială. Deși periajul zilnic și folosirea consecventă a aței dentare va reduce substanțial cantitatea depunerilor, doar sesiunile periodice de curățare profesională a dinților vă vor consolida starea de sănătate orală.
Sigilarea dentară
Sigilarea dentară este o modalitate rapidă și eficientă de a proteja suprafețele ocluzale neregulate ale dinților împotriva cariei. Această opțiune de îngrijire orală este adesea recomandată copiilor și adolescenților. Cei mici au nevoie de această metodă suplimentară de protecție în principal pentru că ei nu au dexteritatea și răbdarea necesară menținerii igienei dentare corecte. Adolescenții, pe de altă parte, se află într-o perioadă de creștere dominată de modificări hormonale și comportamentale care vor afecta atât obiceiurile alimentare, cât și cele de igienă personală dentară. De asemenea, pierderea treptată a dinților de lapte și erupția dinților permanenți aduce cu sine dificultăți la periaj și folosirea aței dentare.
Fluorizarea dentară
Fluorul este un mineral care se găsește în mod natural în anumite alimente și în apă. Se găsește și în majoritatea pastelor de dinți, apelor de gură și în materiale sau soluții dentare profesionale. Fluorul este recomandat de medicii dentiști datorită eficienței sale în întărirea dinților și prevenirea cariilor atât la copii, cât și la adulți. Atunci când este consumat sau aplicat în timpul tratamentului dentar, fluorul face ca stratul exterior al dinților (smalțul) să fie mai rezistent la atacurile acide și ajută la distrugerea bacteriilor care cauzează cariile.
Caria dentara
Caria dentară este cea mai des întâlnită afecțiune orală. Deși apariția ei este determinată de un cumul de factori, se poate spune că alimentele dulci consumate frecvent și lipsa unei igiene dentare corecte favorizează acumularea de placă dentară bacteriană pe suprafața dinților. Aceasta va transforma zahărul în acid, cauzând leziuni ireversibile în structura dentară.
Smalțul este cel mai puternic țesut din corpul uman, însă dintele are și punctele sale slabe, susceptibile la carie. Șanțurile și fosetele, suprafețele interdentare, dar și rădăcinile expuse în urma retracțiilor gingivale se numără printre acestea. În general, trebuie să acordăm o atenție sporită în locurile unde rămân prinse resturi alimentare și unde igienizarea corectă este mai greu de făcut. Dacă nu este tratată la timp, caria avansează spre straturile interioare ale dintelui, de unde infecția se poate propaga la nivelul nervului, cauzând de cele mai multe ori durerea dentară. Bacteriile nu se vor opri aici însă, ci vor merge mai departe, chiar spre osul alveolar determinând infecția acestuia.
Obturația dentară estetică (plomba dentară)
O obturație estetică din material compozit este utilizată pentru a repara un dinte afectat de carie, fracturi, fisuri etc. Porțiunea deteriorată sau afectată a dintelui va fi îndepărtată, iar spațiul rămas va fi umplut cu un material de obturație de culoarea dintelui.
În clinica noastră utilizăm materiale estetice de calitate superioară deoarece ele ne permit o preparație minimală cu conservarea țesuturilor dentare, satisfac cerințele estetice, în special la dinții frontali și, totodată, durabilitatea și stabilitatea coloristică crescută va păstra neafectat zâmbetul pacienților noștri pe timp îndelungat.
Contact Molnar Dental
Színház u. 7
H-9400 Sopron+43 (676) 699 77 35
+36 (30) 146 9080info@molnardental.com