Dent House
Estetică dentară
Estetica dentară cuprinde manopere variabile toate având ca scop obținerea unui zâmbet natural și armonios. De la obturațiile dentare (plombele) care trebuie să reproducă cât mai fidel morfologia, culoarea și textura dintelui natural până la fațetele dentare din ceramică care acoperă dinții cu modificări de culoare, formă sau textură restaurând aspectul lor natural.
Albire dentară profesională
Albirea dentară este o manoperă estetică foarte căutată în medicina dentară. Pacienții care prezintă modificări de culoare la nivelul dinților, fie din cauza fumatului, alimentației, fie din cauza unor anomalii, aceștia doresc refacerea zâmbetului alb.
Protetică dentară
Clinica Dent House excelează în tratamentele protetice datorită medicilor cu experiență și laboratorului de tehnică dentară propriu care realizează lucrări estetice de calitate superioară. Echipa noastră pune accentul pe integrarea noului zâmbet cu trăsăturile faciale ale pacientului pentru a obține o armonie dento-facială optimă. Tehnicienii noștri realizează lucrări care să imite perfect dinții naturali, astfel noul zâmbet nu va da nici o impresie de artificial.
Implantul dentar este un dispozitiv din Titan, biocompatibil, care înlocuiește rădăcina dinților pierduți. Acesta se inseră endoosos și ulterior vindecării este acoperit de o coroană protetică ce este ancorată la implant. Implantul dentar este varianta de elecție de tratament al edentației parțiale sau totale datorită stabilității, rezistenței și biocompatibilității.
Manoperele de chirurgie orală sunt complexe și necesită rigurozitate și profesionalism. De la extracția dentară obișnuită și până la manoperele de augmentare sinusală, clinica Dent House vă oferă cele mai bune servicii de chirurgie orală realizate de Dr.Dr. Armencea Gabriel.
Endodonție
Colocvial denumite „scoaterea nervului”, tratamentele endodontice au avut parte de o îmbunătățire substanțială în ultimii ani datorită avansului tehnologic și al materialelor dentare. Aceste tratamente permit medicilor endodonți să mențină dinții pe arcadă și să evite extracția dentară.
Formarea cariei dentare este primul pas în acest proces. Evitarea vizitelor la medicul stomatolog vor duce la evoluția acestor carii până când ele vor ajunge în apropierea pulpei dentare. Pulpa dentară este centrul de viață al unui dinte, acolo se găsesc vase de sânge, nervi, celule care mențin dintele vital. Caria dentară care este o infecție bacteriană ajungând la acest nivel, determină moartea dintelui și facilitează avansul infecției mai departe spre structurile care susțin dintele pe arcadă.
Tratamente de canal
Tratamentul endodontic are rolul să extragă această pulpă infectată sau chiar moartă și să închidă zona unde aceasta a fost situată cu materiale ce nu permit reinfectarea. Astfel, putem opri un proces infecțios la nivelul unui dinte care dacă evoluează duce la pierderea dintelui.
Ortodonție, aparate dentare Cluj
Ortodonția este specialitate medicală care vizează prevenirea sau corectarea anomaliilor de poziție ale dinților. Ortodonția vizează așezarea în poziție normală a dinților pe arcadele dentare utilizând aparate dentare și alte tipuri de dispozitive ortodontice.
Ce sunt tratamentele cu laser în stomatologie? Utilizarea tehnologiei laser aduce multiple beneficii în domeniul medical precum: reducerea sângerării în cursul manoperei, durere mai redusă și vindecarea optimă a țesuturilor ulterior intervenției. Laserul în stomatologie se utilizează pentru manopere care anterior utilizau tehnici consacrate, manuale sau rotative. Prin introducerea tehnologiei laser, unele din inconvenientele acestor tehnici au fost reduse sau chiar eliminate prin utilizarea undei laser. Laserul de tip diodă pe care îl puteți găsi în clinica Dent House este utilizat pentru proceduri precum: gingivectomii, decontaminare bacteriană parodontală, tratamente de canal, tratamentul periimplantitei și multe altele.
Gingivectomia cu laser
este manopera de secționare a gingiei care se realizează în general din rațiuni estetice și protetice. Aceasta se realizează clasic cu ajutorul unui bisturiu, dar prin utilizarea laserului, gingia traversată de unda laser este tăiată în timp ce se realizează și oprirea sângerării și cicatrizarea țesuturilor.
Parodonțiul este ansamblul de țesuturi care asigură susținerea dinților. În momentul în care aceste țesuturi suferă și se diminuează, astfel dintele își pierde ancorajul și se mobilizează.Tratamentele parodontologice sunt tratamente complexe de lungă durată care au rolul de a opri în evoluție boala parodontală și previne pierderea dinților. Aceste tratamente sunt neglijate de pacienții cu boală parodontală din cauza lipsei rezultatului vizibil de către pacient, astfel mulți își pierd încrederea încă de la începutul tratamentului.Totuși, dacă pacientul este atent și respectă tratamentul, acesta poate facilita menținerea dinților pe arcadă și previne pierderea dinților care este urmată de tratamente complexe și costisitoare. În tratamentul bolii parodontale, un rol foarte important îl are pacientul, care trebuie să mențină o igienă orală impecabilă între ședințele de tratament. Dacă toți factorii sunt îndepliniți avem premisele pentru un rezultat terapeutic excepțional.În cadrul tratamentelor de parodontologie se realizează numeroase igienizări, detartraje cu ultrasunete, chiuretaje subgingivale etc. De asemenea, se realizează multiple ședințe de examinare pentru a vedea constant care este evoluția vindecării.