Dent House

Estetică dentară

Estetica dentară cuprinde manopere variabile toate având ca scop obținerea unui zâmbet natural și armonios. De la obturațiile dentare (plombele) care trebuie să reproducă cât mai fidel morfologia, culoarea și textura dintelui natural până la fațetele dentare din ceramică care acoperă dinții cu modificări de culoare, formă sau textură restaurând aspectul lor natural.

Albire dentară profesională

Albirea dentară este o manoperă estetică foarte căutată în medicina dentară. Pacienții care prezintă modificări de culoare la nivelul dinților, fie din cauza fumatului, alimentației, fie din cauza unor anomalii, aceștia doresc refacerea zâmbetului alb.

Albirea dinților se realizează prin aplicarea unui compus pe suprafața dinților care demineralizează țesuturile dentare și deschid culoarea dintelui. Efectul secundar al acestei demineralizări este pierderea de smalț de la nivelul dinților care va aduce mai aproape de suprafață dentina și astfel, dacă este realizată incorect poate determina apariția sensibilității dentare.

Albirea dentară se poate realiza acasă sau în cabinetul stomatologic. Albirea realizată acasă cu produse cumpărate din comerț este adesea periculoasă din cauza utilizării incorecte de către pacienți a sistemului într-un mediu necontrolat de un cadru medical. Mai mult de atât, produsele de albire din comerț au o calitate inferioară față de materialele utilizate în cabinetul stomatologic.

Albirea profesională este singura variantă de albire care v-o putem recomanda. Prin utilizarea lămpii de albit, medicul controlează exact cât timp acționează demineralizantul pe suprafața dinților pacientului. De asemenea, medicul stomatolog controlează expunerea în funcție de rezultatul dorit. Mai mult de atât, înainte de albire se realizează o igienizare profesională pentru a îndepărta toate depunerile de pe suprafața dentară pentru o acțiune optimă a compusului de albire. Ulterior procedurii de albire profesională, medicul aplică un tratament remineralizant pacientului, pentru a stimula reformarea de smalț și reduce riscul de apariție de sensibilității dentare.

Protetică dentară

Clinica Dent House excelează în tratamentele protetice datorită medicilor cu experiență și laboratorului de tehnică dentară propriu care realizează lucrări estetice de calitate superioară. Echipa noastră pune accentul pe integrarea noului zâmbet cu trăsăturile faciale ale pacientului pentru a obține o armonie dento-facială optimă. Tehnicienii noștri realizează lucrări care să imite perfect dinții naturali, astfel noul zâmbet nu va da nici o impresie de artificial.

Tratamentele protetice se realizează după o examinare amănunțită a cavității orale pentru a identifica orice problemă care ar putea compromite ulterior lucrarea protetică. Echipa noastră multidisciplinară evaluează atent cazurile pentru conceperea unor planuri de reabilitare completă și corectă. În funcție de necesitățile pacientului, proteticienii noștri aleg cea mai bună variantă de lucrări protetice pentru o integrare optimă a acestora în habitatul cavității orale.

Lucrări estetice de ceramică integrală

Sunt lucrări realizate doar din ceramică și oferă o estetică desăvârșită. Sunt indicate mai ales în zona frontală datorită proprietăților sale optice deosebite.

Lucrări estetice de ceramică pe Zirconiu

Sunt un alt tip de lucrări estetice care se utilizează atunci când dintele pe care vrem să-l acoperim prezintă modificări de culoare mai accentuate, astfel nucleul de Zirconiu anulează culoarea dintelui care poate transpare prin stratul de ceramică.

Lucrări metalo-ceramice

Aceste lucrări se utilizează mai ales în zonele posterioare, unde avem nevoie de rezistență crescută în timp ce păstrăm estetica zonei. Sunt lucrări cu cost mai redus decât cele integral ceramice, dar cu un aspect estetic inferior față de acestea.

Lucrări metalice

Astăzi sunt rar folosite în medicina dentară datorită noilor variante mult mai estetice.

Tehnologia CAD/CAM

Laboratorul nostru de tehnică dentară utilizează tehnologia CAD/CAM pentru realizarea scheletelor de Zirconiu, de metal și lucrărilor provizorii. Stratul de ceramică este realizat mereu de tehnicienii noștri pentru a permite obținerea unei estetici desăvârșite.

 

Implantul dentar este un dispozitiv din Titan, biocompatibil, care înlocuiește rădăcina dinților pierduți. Acesta se inseră endoosos și ulterior vindecării este acoperit de o coroană protetică ce este ancorată la implant. Implantul dentar este varianta de elecție de tratament al edentației parțiale sau totale datorită stabilității, rezistenței și biocompatibilității.

Despre procedură

Preoperator se realizează un examen imagistic de tip CBCT (3D) care ne oferă informații despre cantitatea și calitatea țesutului osos la nivelul maxilarelor pacientului. În cazul în care parametri osoși nu sunt optimi pentru aplicarea unui implant se realizează manopere de augmentare care să faciliteze inserția implantului dentar.

Este dureros?

Procedura de inserare a implantului dentar nu este dureroasă, aceasta fiind realizată sub anestezie locală. Durata manoperei este dependentă de numărul de implante care trebuie inserate. Ulterior tratamentului implantologic, se așteaptă un timp de 3-6 luni de vindecare, în care majoritatea pacienților primesc lucrări protetice provizorii care să protejeze țesuturile și să faciliteze funcția aparatului dento-maxilar.

De reținut

Este foarte important de reținut că implanturile dentare trebuie îngrijite la fel ca dinții naturali. Acești pacienți trebuie în continuare să aibă o igienă orală optimă, în caz contrar aceste implanturi se vor infecta și se vor compromite. Totodată, există studii care asociază fumatul cu eșecul terapiei implantare, eșec care este direct proporțional cu numărul de țigări fumate pe zi.

După cele 3-6 luni de vindecare se poate încărca implantul cu o lucrare protetică definitivă care să asigure funcția completă. Există anumite situații în care implantul poate fi încărcat imediat după inserția lui, dar acestea depind de stabilitatea primară a implantului evaluată de medicul chirurg intra-operator.

Pentru pacienții edentați total, aplicarea unor implanturi dentare și realizarea ulterioară a unei proteze ancorată pe aceste implanturi, reprezintă o îmbunătățire semnificativă a confortului funcțional în comparație cu protezele mobilizabile clasice.

 

Manoperele de chirurgie orală sunt complexe și necesită rigurozitate și profesionalism. De la extracția dentară obișnuită și până la manoperele de augmentare sinusală, clinica Dent House vă oferă cele mai bune servicii de chirurgie orală realizate de Dr.Dr. Armencea Gabriel.

Extracții dentare

Nu este doar o simplă îndepărtare a unui dinte compromis. Aceasta trebuie realizată cu grijă pentru a preveni deschiderea sinusului maxilar, a foselor nazale, a canalului mandibular sau atingerea unor nervi ce traversează aparatul dento-maxilar. De asemenea, trebuie anticipate manoperele de protezare ulterioare extracției pentru a adapta atitudinea terapeutică. De exemplu, când urmează să punem un implant pe locul dintelui extras, după îndepărtarea dintelui se va aplica os sintetic la nivelul alveolei dentare pentru a ne crea premizele necesare ca ulterior să putem insera un implant în acea zonă.

Excizii leziuni cu potențial de malignizare

Cancerul oral este al 5-lea cel mai răspândit cancer astfel, este foarte important să-l preîntâmpinăm printr-un examen oncologic preventiv realizat la fiecare vizită la stomatolog. Toate leziunile din cavitatea orală care pot urma o transformare malignă vor fi atent examinate, diagnosticate și tratate la timp.

Manoperele de augmentare osoasă

Inserția unui implant dentar se poate realiza numai în condiția existenței unor parametri osoși optimi. În cazul în care nu există suficient os pentru implantare, se practică manopere de adiție de os autolog (de la pacient), os sintetic sau bovin care refac crestele osoase în vederea implantării.

Frenectomii / frenoplastii

Câteodată un simplu fren poate aduce modificări importante în alinierea dinților. Astfel, din motive ortodontice și estetice, există pacienți la care trebuie îndepărtat frenul labial superior pentru a facilita alinierea dinților.

 

Endodonție

Colocvial denumite „scoaterea nervului”, tratamentele endodontice au avut parte de o îmbunătățire substanțială în ultimii ani datorită avansului tehnologic și al materialelor dentare. Aceste tratamente permit medicilor endodonți să mențină dinții pe arcadă și să evite extracția dentară.

Formarea cariei dentare este primul pas în acest proces. Evitarea vizitelor la medicul stomatolog vor duce la evoluția acestor carii până când ele vor ajunge în apropierea pulpei dentare. Pulpa dentară este centrul de viață al unui dinte, acolo se găsesc vase de sânge, nervi, celule care mențin dintele vital. Caria dentară care este o infecție bacteriană ajungând la acest nivel, determină moartea dintelui și facilitează avansul infecției mai departe spre structurile care susțin dintele pe arcadă.

Tratamente de canal

Tratamentul endodontic are rolul să extragă această pulpă infectată sau chiar moartă și să închidă zona unde aceasta a fost situată cu materiale ce nu permit reinfectarea. Astfel, putem opri un proces infecțios la nivelul unui dinte care dacă evoluează duce la pierderea dintelui.

Tratamentele endodontice nu sunt dureroase, de regulă nu se practică sub anestezie locală. Aceste tratamente devin din ce în ce mai performante și predictibile, astfel ne permit să prevenim intervențiile chirurgicale la acești pacienți.

De reținut

Eșecul unui tratament endodontic este foarte variabil și greu de identificat cauza lui. De aceea există situații când anumiți dinți trebuie retratați. Eșecul tratamentului endodontic s-a redus prin utilizarea noilor tehnologii de preparare rotativă a canalului radicular, de obturare cu tehnici de condensare la cald și prin utilizarea unor materiale de obturație mai aderente.

 

Ortodonție, aparate dentare Cluj

 • Ortodonția este specialitate medicală care vizează prevenirea sau corectarea anomaliilor de poziție ale dinților. Ortodonția vizează așezarea în poziție normală a dinților pe arcadele dentare utilizând aparate dentare și alte tipuri de dispozitive ortodontice.

  Aparate dentare metalice fixe

  Clasicul aparat dentar metalic este folosit în continuare în tratamentele ortodontice datorită eficienței lui crescute și costului său redus. Cu toate că acesta are o estetică mai neplăcută pentru pacienți, anumite anomalii pot fi tratate cu succes doar cu un astfel de aparat ortodontic.

  Aparate dentare safir (fizionomice)

  Pentru pacienții care își doresc un aparat dentar care să mențină pe durata terapiei estetica zâmbetului, există aparatele dentare din safir. Acestea au o culoare mai apropiată dinților naturali și astfel, permite menținerea unei armonii dento-faciale plăcute pe durata tratamentului.

  Aparate dentare linguale (invizibile)

  Cu toate că aparatul dentar lingual este ferit de privirile celor din jur, acesta este recomandat doar în anumite situații specifice. Pentru anumiți pacienți la care acesta nu se pretează, rămân ca variante estetice: aplicarea unui aparat dentar de safir sau o gutieră de aliniere.

  Aparate dentare Invisalign (invizibile / gutiere transparente)

  Acest tip de tratament ortodontic presupune realizarea unor gutiere transparente pe care pacientul le poartă tot timpul, mai puțin în timpul meselor, pe toată durata tratamentului. Fiind invizibile, sunt greu sesizate de persoanele din jur, dar acest tip de aparat nu poate fi aplicat în toate cazurile. De obicei, gutierele de aliniere sunt indicate în cadrul unor anomalii cu gravitate redusă.

  Tratamente ortodontice chirurgicale

  Acest tratament se realizează în acele situații în care ortodonția singură nu mai poate corecta anomalia. Se realizează un tratament ortodontic asociat cu un tratament de chirurgie ortognată.

   

Ce sunt tratamentele cu laser în stomatologie? Utilizarea tehnologiei laser aduce multiple beneficii în domeniul medical precum: reducerea sângerării în cursul manoperei, durere mai redusă și vindecarea optimă a țesuturilor ulterior intervenției.

Laserul în stomatologie se utilizează pentru manopere care anterior utilizau tehnici consacrate, manuale sau rotative. Prin introducerea tehnologiei laser, unele din inconvenientele acestor tehnici au fost reduse sau chiar eliminate prin utilizarea undei laser.

Laserul de tip diodă pe care îl puteți găsi în clinica Dent House este utilizat pentru proceduri precum: gingivectomii, decontaminare bacteriană parodontală, tratamente de canal, tratamentul periimplantitei și multe altele.

Gingivectomia cu laser

este manopera de secționare a gingiei care se realizează în general din rațiuni estetice și protetice. Aceasta se realizează clasic cu ajutorul unui bisturiu, dar prin utilizarea laserului, gingia traversată de unda laser este tăiată în timp ce se realizează și oprirea sângerării și cicatrizarea țesuturilor.

De reținut

Utilizarea laserului în decontaminări parodontale, tratamente de canal sau tratamentul periimplantitei asigură o eliminare mai riguroasă a microorganismelor și astfel, o eficiență mai crescută a tratamentelor.

 

Parodonțiul este ansamblul de țesuturi care asigură susținerea dinților. În momentul în care aceste țesuturi suferă și se diminuează, astfel dintele își pierde ancorajul și se mobilizează.

Tratamente parodontoză

Tratamentele parodontologice sunt tratamente complexe de lungă durată care au rolul de a opri în evoluție boala parodontală și previne pierderea dinților. Aceste tratamente sunt neglijate de pacienții cu boală parodontală din cauza lipsei rezultatului vizibil de către pacient, astfel mulți își pierd încrederea încă de la începutul tratamentului.

Totuși, dacă pacientul este atent și respectă tratamentul, acesta poate facilita menținerea dinților pe arcadă și previne pierderea dinților care este urmată de tratamente complexe și costisitoare.  În tratamentul bolii parodontale, un rol foarte important îl are pacientul, care trebuie să mențină o igienă orală impecabilă între ședințele de tratament. Dacă toți factorii sunt îndepliniți avem premisele pentru un rezultat terapeutic excepțional.

În cadrul tratamentelor de parodontologie se realizează numeroase igienizări, detartraje cu ultrasunete, chiuretaje subgingivale etc. De asemenea, se realizează multiple ședințe de examinare pentru a vedea constant care este evoluția vindecării.

 

info. contact Dent House Cluj-Napoca

0741 907 377
info@denthouse.ro

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Dental Marketing logo
Dental Marketing logo
newsletter

Dacă vrei să fii la curent cu noutățile din domeniul marketingului dentar, înscrie-ți adresa de e-mail în baza noastră de date abonându-te la newsletter. Păstrează conceptul Digiral Dental Marketing aproapre de tine.

dental digital marketing®

Am inventat conceptul digital dental marketing pentru abstractizarea unui set de instrumente de marketing digital, dedicate domeniului medicinei dentare. Credem în acest concept. Inovăm pe această nișă.

newsletter

Dacă vrei să fi la curent cu noutățile din domeniul marketingului dentar, înscrie-ți adresa de e-mail în baza noastră de date abonându-te la newsletter. Păstrează conceptul Digiral Dental Marketing aproapre de tine.

dental digital marketing ®

Am inventat conceptul digital dental marketing pentru abstractizarea unui set de instrumente de marketing digital, dedicate domeniului medicinei dentare. Credem în acest concept. Inovăm pe această nișă.

Copyright by Smartifact. Toate drepturile rezervate. ANPC