AdvertisingCreativedental CRMDesignmarketing strategypartnerportofoliuSEOweb developmentmarketing medicina dentara | promovare stomatologie | promovare social media

Perio Care

Tratament parodontoză Timișoara

„Paradontoză” este termenul popular folosit pentru o suită de afecțiuni parodontale. Problemele parodontale cuprind afecțiuni ale gingiei și parodonțiului (ligamentul periodontal, gingia, cementul și osul alveolar).

De obicei aceste afecțiuni se prezintă ca o agravare a gingivitei. La baza acestor afecțiuni se află acumulările de placă bacteriană și depozitele calcificate de tartru.

tratament parodontoza Timisoara - clinica Perio Care

 

O consultație la medicul specialist parodontolog vă poate confirma prezența sau absența bolii parodontale. Sângerarea gingivală este unul din primele semne ale problemelor parodontale și ar trebui să îndrepte pacientul spre medicul parodontolog. Alte semne pot fi retracțiile gingivale sau inflamațiile.

Tratamentele parodontale au rolul de a scădea inflamația parodonțiului (zona din jurul dinților) și a opri evoluția bolii parodontale.

În cadrul tratamentului pentru parodontită / boala parodontală se curăță zonele subgingivale de tartru și biofilmul bacterian, care reprezintă cauza primară a bolii parodontale. Tratamentul se efectuează atât mecanic, cu ajutorul unor instrumente specializate, cât și chimic cu ajutorul antisepticelor. Toate tratamentele sunt realizate cu anestezie locală, astfel ca ele să fie complet fără durere.

Implanturile dentare sunt dispozitive medicale realizate din aliaj de titan sau Zyrkonia care se inserează în oasele maxilare sau mandibulare și care înlocuiesc rădăcina naturală a dintelui. Inserarea implanturilor dentare se face cu anestezie locală astfel că intervenția este una complet fără durere.

Pentru inserarea implanturilor dentare, utilizăm ghiduri chirurgicale realizate digital care asigură o precizie foarte mare, o rată de succes mai mare a tratamentului și face totodată intervenția de inserare mai ușoară și mai rapidă pentru pacient.

 

Tratamentele endodontice sau tratamentele de canal sunt tratamentele efectuate la nivelul rădăcinii dinților. Uneori din cauza amânării anumitor tratamente stomatologice, pot apărea carii profunde sau distrucții dentare masive. Pentru a putea recupera acești dinți și pentru a reduce riscul de complicații ulterioare, medicul dentist poate propune un astfel de tratament care va fi efectuat în clinica dentară Perio Care din Timișoara de către un medic specialist endodont.

De asemenea, aceste tratamente se pot efectua și înainte de aplicarea unor lucrări protetice în anumite situații particulare.

 

tratamente endodontice Timisoara

Tratamentele endodontice nu sunt dureroase deoarece se efectuează sub anestezie locală. Eventualul disconfort post-tratament va fi minim și poate fi controlat ușor cu analgezice și medicamente anti-inflamatoare.

 

 

Chirurgia dento-alveolară vizează afecțiunile și traumele dinților, ale cavității orale, ale feței și chiar ale gâtului și a oaselor feței. Aceste afecțiuni necesită tratament complex, compus din mai multe tipuri de servicii stomatologice. Adesea înainte de intervenția chirurgicală se efectuează asanarea cavității bucale, precum și o serie de investigații, pentru a ne asigura de succesul intervențiilor și sănătatea dentară.

chirurgie orala Timisoara

Dintre afecțiunile inflamatorii care necesită intervenții chirurgicale, cele mai frecvent întâlnite sunt periodontitele, periostitele, osteomielita, abcesele și flegmoanele. Deși multe afecțiuni ar putea fi tratate mai puțin invaziv la stadii mai ușoare, încă mai sunt persoane, ce se adresează la medicul stomatolog doar în ultimă instanță.

Adesea, chirurgia dento-alveolară este necesară pentru asemenea probleme ca traumele regiunii oro-maxilo-faciale de diferită origine, în astfel de cazuri adesea sunt necesare o serie de manipulații de restabilire a integrității, de corectare a defectelor, etc. Pe lângă traume și o serie de boli dentare, există și o gamă de defecte, ce pot fi înlăturate chirurgical: măselele de minte, tumori benigne, chisturi sau granuloame.

Protetică dentară Timișoara

Fațetele dentare ceramice sunt piese protetice realizate în laboratorul de tehnică dentară, cimentate la nivelul dinților care au fost ușor preparați sau chiar nepreparați și care schimbă, redau sau corectează aspectul estetic al dintelui (culoare, formă). Fațetele dentare sunt realizate integral din ceramică sau popular „porțelan”.

Coroanele și punțile dentare realizate pe dinți sau implanturi sunt piese protetice care sunt cimentate pe diți sau fixate pe implanturi și redau funcțiile și estetica dintelui care trebuie protejat sau înlocuit.

Atunci când dinții prezintă distrucții majore sau volumul de dinte rămas e insuficient sau e predispus la fractură, se recomandă protejarea lui cu o coroană dentară.

coroane dentare ceramice Timisoara

 

Tipuri de coroane dentare și materiale pentru coroane dentare:

 • Coroanele provizorii: acrilat
 • Coroanele definitive: se împart la rândul lor în două categorii fără componetă gri-metalică (integral ceramică sau Zyrconia) sau cu componentă gri-metalică (coroane metalo-ceramice).

 

Albire dentară Timișoara

 • Albirea dinților este un procedeu medical folosit des în estetica dentară. Cum îi spune și numele, albirea dentară restabilește culoarea naturala a dinților sau „albește” și mai tare dinții. Albirea dinților nu influențează culoarea plombelor existente, a lucrărilor dentare sau a protezelor.

  Efectul albirii dentare poate dura de la câteva luni, până la aproximativ 2 ani în funcție de calitatea întreținerii și obiceiurile fiecărui pacient. Igiena orală temeinică, evitarea fumatului sau a pigmenților alimentari pot prelungi efectul albirii dentare.

  albirea dintilor profesionala timisoara

  Cele mai frecvente reacții secundare care pot apărea în urma albirii dentare sunt creșterea sensibilității dinților și iritații minore la nivelul gingiei. Acestea sunt reacții locale minore și care dispar la 2-3 zile după efectuarea tratamentului de albire dentară profesională efectuat în clinica stomatologică.

  Info. contact

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Dental Marketing logo
Dental Marketing logo
newsletter

Dacă vrei să fii la curent cu noutățile din domeniul marketingului dentar, înscrie-ți adresa de e-mail în baza noastră de date abonându-te la newsletter. Păstrează conceptul Digiral Dental Marketing aproapre de tine.

dental digital marketing®

Am inventat conceptul digital dental marketing pentru abstractizarea unui set de instrumente de marketing digital, dedicate domeniului medicinei dentare. Credem în acest concept. Inovăm pe această nișă.

newsletter

Dacă vrei să fi la curent cu noutățile din domeniul marketingului dentar, înscrie-ți adresa de e-mail în baza noastră de date abonându-te la newsletter. Păstrează conceptul Digiral Dental Marketing aproapre de tine.

dental digital marketing ®

Am inventat conceptul digital dental marketing pentru abstractizarea unui set de instrumente de marketing digital, dedicate domeniului medicinei dentare. Credem în acest concept. Inovăm pe această nișă.

Copyright by Smartifact. Toate drepturile rezervate. ANPC