HomePortfolioPortfolio - marketing pentru medicina dentara - Dental Marketing

https://dentalmarketing.ro/wp-content/uploads/2024/09/ala-dental-640x480.jpg

Stomatologie clinica Ala Dental, Baia Mare

SURSA INFORMATII : pagina web Ala Dental, www.aladental.ro
SURSA IMAGINI: clinica Ala Dental, Baia Mare

” Clinica stomatologica Ala Dental va invita sa faceti cunostinta cu echipa de profesionisti a carei scop este livrarea de rezultate durabile, stabile in timp, si care contribuie in mod decisiv la imbunatatirea calitatii vietii pacientilor nostri.”

Ala Dental Baia Mare cabinet stomatologic dentist

TRATAMENTE STOMATOLOGIE BAIA MARE

 

Fatete dentare Baia Mare

Fatetele dentare sunt o varianta de tratament minim-invaziv si pot compensa dizarmonii de forma, culoare si aliniament ale dintilor, precum si mici defecte in structura lor. Fatetele sunt indicate pacientilor care isi doresc un zambet mai luminos, mai curat si mai armonios.

Analizam atent nevoile tale, fotografiem si amprentam cazul, si previzualizam impreuna, cu ajutorul Biometric Smile Design, viitorul tau zambet inca din etapa de elaborare a planului de tratament.

Prepararea minim-invaziva a dintilor presupune slefuirea a 0.2-0.5 mm din suprafata lor, cu scopul de a crea spatiul necesar incadrarii armonioase a fatetelor ceramice. Cazurile in care se doreste inchiderea spatiilor dintre dinti se rezolva de cele mai multe ori fara slefuire, adica no-prep. Ceramica dentara confera fatetelor transluciditatea unui dinte natural, insa prezinta avantajul de a nu isi modifica in timp culoarea. Maiestria tehnicianului dentar sta tocmai in scoaterea in evidenta a trasaturilor care avantajeaza fiecare zambet, aducand astfel un procedeu tehnic complex la rang de arta.

 

Fast  and Fixed Baia Mare

Procedura se adreseaza pacientilor care fie sunt purtatori de proteza, fie au dinti restanti cu mobilitate crescuta. Fast&Fixed se realizeaza intr-o singura sedinta care dureaza in general maximum 2 ore, urmata de intalnirea pentru fixarea lucrarii provizorii. Dupa analiza investigatiilor radiologice si consultul clinic se stabileste numarul de implanturi necesar pentru sustinerea lucrarii provizorii, iar ulterior a lucrarii definitive. Anestezia de calitate si de durata este aliatul nostru in realizarea acestei interventii, care presupune extractii dentare, chiuretaj, aplicarea celor 4 sau 6 implanturi si a bonturilor protetice. La finalul procedurii, se ia amprenta, urmand ca lucrarea provizorie sa fie inserata urmatoarea zi.

Avantajul pe care il prezinta Fast&Fixed este faptul ca functionalitatea si estetica dento-faciala sunt restaurate imediat, cu un numar mai redus de implanturi decat unitatile dentare care trebuiesc inlocuite.

Aceasta tehnica a fost conceputa pentru evitarea reconstructiilor osoase la pacientii de varsta a III-a . Se insera implanturi angulate pentru a evita structurile anatomice, implanturi pe care se aplica de obicei un numar de doisprezece dinti. Este optiunea de tratament ideala pentru pacientul in varsta, la care fortele masticatorii sunt reduse. Daca vorbim insa de un pacient de varsta a II-a, o lucrare maxilara sau mandibulara care se sprijina pe 4 implanturi dentare va duce pe termen lung la complicatii mecanice (fracturi surub, bont, implant) sau la resorbtii accentuate cu pierderea implanturilor.

 

https://dentalmarketing.ro/wp-content/uploads/2024/09/pasindora-640x480.png

Stomatologie clinica Pasindora

SURSA INFORMATII : pagina web Pasindora, www.pasindora.ro
SURSA IMAGINI: clinica Pasindora, Ramnicu Valcea

La Pasindora tratarea afecțiunilor dentare și gingivale este centrată pe confortul maxim al pacientului și pe vindecarea rapidă și ușoară. Acest lucru este posibil datorită echipamentelor ultra-performante, a instrumentarului de cea mai bună calitate și a echipei specializate în toate ariile stomatologiei.”

partener Dental Marketing - clinica Pasindora Valcea

TRATAMENTE STOMATOLOGIE VALCEA

 

Profilaxie dentară – Periaj dentar profesional

Profilaxia dentară reprezintă o metodă eficientă de prevenire a bolilor dentare, dar și de întrerupere a evoluției acestora. Atunci când vorbim despre profilaxie dentară, ne referim la două elemente esențiale pentru o dantură sănătoasă, și anume: profilaxia dentară profesională, realizată de către medicul stomatolog și igiena orală personală, realizată zilnic, de către pacient.
partener Dental Marketing - clinica Pasindora Valcea

Protetică dentară – Fațete dentare

Protetica dentară este ramura stomatologică specializată în înlocuirea dinților lipsă, reușind să vindece afecțiunile dentare determinate de leziuni sau degradare. Altfel spus, protetica dentară se ocupă de reabilitarea orală a arcadelor dentare și reușește să redea o dantură frumoasă, sănătoasă și funcțională persoanelor care au o astfel de nevoie.
Din cauza bolilor parodontale, a șocurilor sau a cariilor netratate la timp, dinții se pot pierde, iar pentru a reda estetica și funcționalitatea, poate fi nevoie de o proteză dentară. Aceasta este o piesă rigidă, confecționată în laboratorul de tehnică dentară, din diferite materiale.
Protetica dentară cuprinde mai multe elemente, potrivite pentru fiecare caz în parte: fațete dentare, coroană dentară, punte dentară, precum și lucrări mobile: proteze pe implanturi, proteze totale sau parțiale. În momentul în care există unul sau mai mulți dinți lipsă, protetica dentară este soluția ideală.

Chirurgie Orală

Chirurgia orală implică diagnosticul și tratamentul chirurgical al bolilor dentare, defectelor și leziunilor. Te așteptăm la Clinica Pasindora – cabinet stomatologic Valcea – pentru a găsi împreună soluții pentru problemele cu care te confrunți.

Chirurgia orală implică diagnosticarea și tratarea pe cale chirurgicală a afecțiunilor dentare, defectelor și leziunilor. Chirurgia orală cuprinde:

aparat dentar Mures, aparate dentare, tratament ortodontic

https://dentalmarketing.ro/wp-content/uploads/2024/09/aesthetic-dental-640x480.jpg

Cabinet stomatologic Mures | dentist tomatologie

SURSA INFORMATII : pagina web Aesthetic Dental Clinic, www.aestheticdentalclinic.ro
SURSA IMAGINI: clinica dentară Aestheic Dental Clinic

„Suntem un cabinet stomatologic Tg Mures inființat în anul 2017. Clinica de medicină dentară Aesthetic își dorește să satisfacă cele mai exigete pretenții în domeniu. Pentru a satisface acest deziderat am alcătuit o echipă de medici și asistente a cărei caracteristică definitorie este : înalta calificare, profesionalism și grija pentru pacienți.”

TRATAMENTE STOMATOLOGIE TARGU MURES

 

Implant dentar Tg Mureș

Doresti sa beneficiezi de un implant dentar in Tg Mures? Implantul dentar este soluția cea mai modernă, și de multe ori singura, prin care se poate proteză o edentație (lipsă a unui sau mai mulți dinți). Deși apărută cu mii de ani în urmă, această tehnică este și acum cea mai bună metodă de protezare.

Deasemenea ultilizăm tehnici de planificare de ultimă generație prin printarea ghidurilor ghirurgicale cu scopul de a avea rezultate foarte bune și în cele mai complexe situații. Deoarece implantologia are nevoie de multe ori și de intervenții auxiliare, echipa noastră de medici sunt specializați în intervenții de sinus-lifting, bone-splitting, bone augmentation și bone reconstruction cu grefe osoase sintetice și/sau prelevate de la pacient.

Clinica noastră din Tg Mures vă oferă cele mai moderne tehnici și implanturi dentare. În acest scop menționăm că utilizăm implanturi de la cele mai renumite firme pe care le alegem cu grijă în funcție de situația dvs.

Dinți ficși în 24 de ore

Conceptul ”Dinți ficși în 24 ore” are la bază soluționarea nevoii de dantură aplicată pe implanturi în 24 ore de la inserarea implanturilor, lucrarea fiind fixă, cimentată sau înșurubată pe implanturi.

Nu în toate situațiile se poate aplica acest concept, condițiile de volum și calitate a osului sunt cele mai importante condiții pe care trebuie să le îndeplinească maxilarul sau mandibula pentru a fi calificat cazul pentru aceste concept.

Reabilitare orală

Implanturile personalizate sunt soluții pentru situațiile extreme de atrofie osoasă unde procedurile de augmentare osoasă sunt fie cu predictibilitate de reușită foarte scăzută, fie cu costuri atât de mari încât nu se justifică. Implantul subperiostal este unul produs pentru fiecare pacient individual, pe forma ți dimensiunea osului restant având la bază CBCT-ul.

Reabilitările cu proteze dentare totale ancorate pe implanturi sunt soluția mobilizabilă ( protezele pot și trebuie să fie îndepărtate de pacient pentru igienizare de două ori pe zi :  dimineața și seara) pentru pacienții care doresc trecerea de la o proteză simplă care nu stă pe câmpul protetic la una cu ”prindere” foarte stabilă.

Extracții dentare și odontectomii

Extracțiile dentare se clasifică în simple și complexe. Extracțiile simple sunt la dinții cu una sau mai multe rădăcini care sunt fixate în os prin intermediul ligamentelor periodontale și care sunt expuși în cavitatea bucală, adică nu sunt incluși. Extracțiile complexe sunt cele a dinților incluși sau semiincluși, cum sunt molarii de minte sau caninii ori atunci când pentru a extrage dintele este nevoie de proceduri suplimentare, cum sunt : alveolotomii, separări de rărădini, etc.

Aesthetic Dental Clinic are în lista de proceduri toate opțiunile disponibile pentru a putea trata aceste situații miniminvaziv și nedureros prin accesul la analgosedare și anestezie generală.

Chirurgie BMF

Ce este chirurgia BMF

Chirurgia BMF este specialitatea care cuprinde intervenții de o mai mare amploare, unele dintre ele necesitând internare (spitalizare). Clinca noastră vă oferă intervenții chirurgicale care nu necesită internare.

Este diferență între chirurgul dento-alveolar și cel BMF-ist

Chirurgul BMF este absolvent a două facultăți de miedicină, el urmând atât cursurile facultății de Medicină Dentară dar și cele de Medicină Generală.

Anestezie generală

Anestezie generală în Tg. Mureș la AESTHETIC DENTAL CLINIC!

Anestezia dentara este destinată tuturor pacienților, această tehnică este în mod spcial utilizată în cazul micilor pacienți, ai copiilor și persoanelor cu dizabilități precum și tuturor paciențlor cu frică de tratamente chirurgicale. Un aspect deosebit de important este acela că pacientul este adormit în urma aplicarii unei maști cu gaz (sevofluran), intubat iar ulterior este injectat pe cale venoasă anestezicul. De subliniat este faptul că nu se mai administrează anestezic local.

Protetică dentară pe suport implantar

Lucrările dentare au rolul de a proteza (înlocui) dinții pierduți din diferite motive de-a lungul vieții. Atunci când lipsa dinților, din motive de poziție, număr, estetică sau nevoia de intervenție minim invazivă, nu poate fin protezată cu punți dentare se impune înlocuirea lor cu lucrări cu sprijin implantar.

Lucrările protetice sunt confecționate de propriul nostru laborator dentar în care am investit mai bune de 500.000 euro pentru a fi unul din cele mai perforante și bine dotate laboratoare din România. Între echipamentele pe care le deține, sunt : echipamente de scanare, proiectare computerizată, frezare (zirconiu, PMMA, ceară, etc.) și printare 3D (rășini și metale: CrCo si Ti).

Coroane dentare

Coroana dentară este un tip de restaurare coronară care acoperă un dinte sau un implant. Aceasta se poate găsi și sub denumirea unei punți dentare, atunci când lipsește unul sau mai mulți dinți iar cei vecini sunt stâlpii de care se sprijină puntea. De asemenea o coroană dentară are funcția de a reda estetica naturală si funcționalitatea corectă a dintelui.

Tipuri de coroane în funcție de situația clinică a pacientului:

Onlay/ Inlay–  acestea sunt coroane care acoperă parțial dintele, de obicei se fac atunci când pacientul are obturații mai mari

Coroane temporare sau provizorii directe: aceste coroane se fac în cabinetul dentar în aceeași ședință cu șlefuirea, dintr-un material special pentru a redă funcțiile dintelui (masticație, fonație și estetică) și a proteja dinții șlefuiți pe perioada tratamentului de sensibilitatea cauzată de stimuli ( rece, dulce, etc).

Coroane dentare provizorii de lungă durată (până la 6 luni): sunt fabricate prin frezare și proiectare computerizată din PMMA. Au un grad de estică mediu și o rezistență bună pentru pe perioada de purtare.

Coroane dentare permanente: acestea acoperă dintele în totalitate și pot fi realizate din diferite materiale în funcție de dorințele pacientului și de situația clinică. Coroanele dentare au un schelet din metal sau zirconiu care asigura rezistenta iar la exterior au un înveliș estetic din ceramica.

Fațete dentare

Fațetele dentare sunt elemente protetice din ceramică ( presată sau construită prin stratificare) sau compozite (aplicate în cabinet, asemănătoare cu obturațiile) utilizate pentru a schimba forma, culoare și malpoziția unui dinte integru. Sunt recomandate deoarece sunt minim invazive (cantitatea de țesut dentar îndepărtată prin șlefuire este cea mai mică în comparație cu celelalte tipuri de lucrări, uneori dintele este neatins).

Sunt componente protetice utilizate pentru reararea sau ajustarea dizarmoniilor de formă și culoare a dinților. Aceste lucrări sunt cele mai minim invazive opțiuni la care putem apela pentru a gestiona un caz în care condiția estetică este un din principalele scopuri.

Proteze dentare

Protezele dentare sunt lucrări protetice mobile sau mobilizabile, utilizate în situații de edentație totală ( lipsa tuturor dinților), sau parțială ( lipsa unui număr mare de dinți fără sprijin distal pentru lucrări protetice). Acestea sunt construite din materiale acrilice, compozite, metale ( structuri sau croșete) și uneori ceramice.

Albire dinți

Este o procedură prin care se extrag din smalțul dinților, cu ajutorul acidului, mineralele colorate. Această procedură oferă rezultate imediate, spectaculoase și care oferă pacientului un zâmbet ”Hollywoodean”. De specificat este că dinții, în timp, revin la culoarea lor normală. Există și albiri interne utilizate la decolorarea dinților tratați endodontic (pe canal) și care se colorează excesiv în unele cazuri.

Când utilizăm albirea profesională :

  • deschiderea culorii dinților naturali, fără obturații sau lucrări, cu una-două nuanțe;
  • albirea dinților tratați endodontic cu o culoare modificată.

Este una dintre procedurile estetice cele mai solicitate în cabinetele de medicină dentară în ziua de azi. Ea este indicată pacienților a căror dinți sunt indemni (fără carii sau obturații frontale), cu pete datorate cafelei, ceaiurilor, sucurilor, băuturilor alcoolice. În urma acestei proceduri, dinții se albesc 2-3 nuanțe, depinde de fiecare pacient, iar procedura poate fi repetată o dată la 2-3 ani.

Gradul de albire a dintelui variază în funcţie de mai mulţi factori: tipul de pete, concentraţia agentului de albire din produsul utilizat, timpul în care agentul de albire acţionează pe dinte şi frecvenţa cu care tratamentul este repetat.

Albirea nu este indicată femeilor însărcinate sau care alăptează, dinților cu eroziuni sau fisuri, dinților cu sensibilitate mare sau cu afecțiuni gingivale. În urma albirii, doar dinții naturali își vor deschide nuanța, nu și lucrările protetice (coronițe) sau obturațiile (plombe).

Albirea se realizează cu ajutorul unui gel cu peroxid de hidrogen de concentrație mare. Se izolează gingia cu ajutorul unui gel, urmând ca apoi să fie aplicat gelul de albire pe suprafața dinților și lăsat pentru 20 de minute. Procedura poate fi repetată de 2-3 ori în cazul în care nu apare sensibilitatea dentară.

Tratamente de canal la microscop

Tratamentele endodontice moderne impun protocoale și echipamente performante pentru a crește rata de succes și a putea beneficia de rezultate predictibile.

Microscopul endodontic, echipament din dotarea Clinicii Aesthetic, este utilizat pentru a magnifica dintele pentru a găsi toate canalele și uneori acele rupte în timpul altor tratament astfel rezultatul poate fi unul optim. Laserul dentar, cu calități de activare a substanțelor din materialele utilizate în spălături endodontice cu scopul de a fi mai eficiente, calități antiseptice cresc predictibilitatea tratamentelor prin sterilizarea canalelor.

Tratament de canal cu laser

Este o procedură endodontică, cu sau fără microscop, utilizată pentru tratarea dinților cu pulpa afectată. Tratamentul este completat în unele situații de reconstrucții dentare cu sau fără pivot ( ancorare radiculară)

Când avem nevoie de tratament de canal :

  • dinți cu carii profunde și afectarea camerei pulpare;
  • resturi radiculare;
  • dinți care din motive de poziție trebuie slefuiți foarte mult;
  • dinți care dor cu sau fără stimuli.

Laserul dentar, cu calități de activare a substanțelor din materialele utilizate în spălături endodontice cu scopul de a fi mai eficiente, calități antiseptice cresc predictibilitatea tratamentelor prin sterilizarea canalelor.

Tratamentul parodontozei

Boala parodontală este una din cele mai răspândite boli ale aparatului dentar din România, este prezentă la aproximativ 50% din pacienții de peste 30 de ani si peste 70% în cazul pacienților de peste 65 ani.

Aparate dentare fixe din metal

Aparatele dentare fixe sunt de mai multe feluri, cu diferite indicații. Dintre cele mai uzuale, amintim:

Aparatele dentare fixe cu brackețs : variază în funcție de materialul din care sunt confecționați brackets-i din metal (aparatele metalice),  ceramici (albi) sau safir (transparenți). Indiferent de varianta aleasă, ele sunt compuse din dispozitive lipite e dinți ( brackets ), o sârmă care trece prin ei și elasticele ce fixează sârma.

În funcție de gradul de estetică, ele sunt :

Aparatul dentar cu bracketi ceramici sau din safir, este unul estetic, brackets-i sunt de culoare asemănătoare a dinților, ei fiind ușor de confundat cu smalțul astfel se creează iluzia unor dinți curați. Sârma și elasticele pot fi de asemenea de culoare albe fiind puțin vizibile.

Aparatele dentare metalice, deși nu sunt estetice, culoarea lor metalică fiind foarte vizibile pe dinți, ele sunt rezistente la forțele necesare pentru repoziționarea dinților. Un alt avantaj al acestui aparat este costul.

Aparatele dentare cu rol special : sunt utilizate pentru a descuraja obiceiuri vicioase cum sunt sugerea degetului, protruzia limbii, etc.

Aparate menținătoare de spațiu fixe : acestea au rolul de a păstra spațiu apărut prin pierderea prematură a dinților până la eruperea celor definitivi sau protezarea spațiului protetic sau implanto-protetic. Aceste aparate sunt formate din două inele cimentate pe dinții vecini edentației și un conector cere le unește.

Disjunctorul : utilizat pentru lărgirea maxilarului superior prin deschiderea suturii medio palatine în cazuri cu volta palatina îngustă și adâncă la pacienții cu arcada inferioară normal dezvoltată. Este recomandat în special pentru cazurile cu tulburări respiratorii (respirație orală) a copiilor cu vârste de până la 14 ani fete și 18 ani băieți.

Quad- Helix: are rol de lărgire a arcadei superioare prin deschiderea suturii medio palatine. Este prevăzut cu 4 bucle ai căror activare duce la lărgirea spațiului necesar derotării și repoziționării dinților  cu malpoziție. Este indicat și în cazul ocluziei încrucișate ( mușcătură inversă).

Distal – jet : Utilizat în perioada dentiției mixte, aparatul are rol de distalizare a molarilor în sens sagital ( ducere a molarilor înspre în spate).

Lip bumper : destinat menținerii în poziție sau o ușoară distalizare a primilor molari prin utilizarea forței musculare a buzei ( mușchiului Orbicular).

Nance : este utilizat pentru fixarea în poziție sau o ușoară repoziționare a molarilor superiori. Format din două inele fixate pe molarii superiori și un conector între ele pe care este fixat un buton acrilic.

Mini implanturi : sunt fixate în os cu rol de ancorare a aparatelor ortodontice. Sunt șuruburi din titan cu dimensiuni mici necesare pentru o scurtă durată.

Există și aparate dentare mobile, mai multe informații găsiți la secțiunea destinată.

 Clinica Aesthetic are personal specializat în tratamente ortodontice și dispune de toate echipamentele, procedurile și protocoalele necesare pentru a trata orice formă de malocluzie și dizarmonie dentară. Apelați cu încredere la specialiștii noștrii !

aparat dentar Mures, aparate dentare, tratament ortodontic

Detartraj și periaj dentar profesional

Detartrajul cu ultrasunete sau manual și periajul profesional sunt proceduri de prevenție (profilaxie) dentară, cele mai importante, necesare periodic, cel puțin de două ori pe an pentru pacienții sănătoși din punct de vedere parodontal și fără lucrări protetice pe implant iar în situații deosebite, la indicația medicului specialist ( dexteritate scăzută a pacientului, lucrări pe implanturi, boli parodontale, lucrări pe dinți retentive etc.) de mai multe ori.

Împreună cu periajul profesional în care sunt utilizate paste speciale și uneori cu Air Flow, sunt procedurile de profilaxie cele mai eficiente în păstrarea igienei și sănătății orale.

Este o procedură de profilaxie, cea mai importantă, necesară periodic, de cel puțin o dată pe an, ideal de două ori, în unele situații ( dexteritate scăzută a pacientului, lucrări pe implanturi, lucrări pe dinți retentive etc.) de mai multe ori.

Împreună cu periajul profesional cu paste speciale și uneori cu Air Flow, sunt cea mai eficientă cale de păstrare a igienei și sănătății orale.

Stomatologie de urgență

Se referă la situațiile cănd apare o durere intensă a dinților sau abcese (uflături) cu conțimut purulent. Acestea au rolul de a gestiona simptomatologia de moment și a reda pacientului un confort și tratament până la crearea unor condiții de gestionare definitivă, radicală sau conservativă, a factorului cauzal.

Anestezie generală

Anestezie generală în Tg. Mureș la AESTHETIC DENTAL CLINIC!

Anestezia dentara este destinată tuturor pacienților, această tehnică este în mod spcial utilizată în cazul micilor pacienți, ai copiilor și persoanelor cu dizabilități precum și tuturor paciențlor cu frică de tratamente chirurgicale. Un aspect deosebit de important este acela că pacientul este adormit în urma aplicarii unei maști cu gaz (sevofluran), intubat iar ulterior este injectat pe cale venoasă anestezicul. De subliniat este faptul că nu se mai administrează anestezic local.

Pentru a expune mai clar acesastă tehnică de anestezie vă răspundem la cele mai fregvente întrebări puse de pacienți noștri:

Ce este anestezie generală ?

Anestezia generală are la bază 4 principii :

Hinoza (somnul): pacientul este în stare de inconțtiență în timpul anesteziei;Anxioliza și amnezia : neliniștea și teama este mult diminuată, pacinții nu-și maintesc nimic din perioada în care au fost anesteziați, fără a fii afectată memoria în vreun alt fel.Anelgezie(lipsa durerii): pencientul nu va simți absolut nimic, lipsa durerii este totală.Relaxare musculară

Anestezia generală se efectuează cu medicamente administrate intravenos.

Care sunt avantajele tratamentelor stomatologice în anestezie generală ?

Confortul psihic al pacientului, el nu experimentează neplăcerea ”înțepăturilor” intraorale, senzația de înnec cauzată de salivă și aspirație ori disconfortul poziției pentru o perioadă mai lungă de timp(uneori câteva ore).Controlul complet al medicului anestezist asupra funcțiilor vitale, pacientul fiind întubat pentru minimaliza riscul unui accident.Se administrează rapid, este total reversibilă și nu lasă taume mucozale,Poate fii utilizată ca și alternativă la pacienții cu alergii la anestezice locale.

Care este diferența între anestezie generală și analgosedare ?

Anestezie generală    

  • Somn profund
  • Fără anestezie locală (înțepături în cavitatea bucală)
  • Cu intubație (scade considerabil riscul de accidente)
  • Periodă de timp extinsă (câteva ore)
  • Urmărire post operatorie specializată

Analgosedare

  • Somn superficial
  • Cu anestezie locală
  • Fără intubație
  • Maxim 40 minute
  • Nu necesită urmărire post operatorie specializată

Aesthetic Dental Clinic deține toate echipamentele specifice și necesare unei intervenții sub anestezie generală (stație de anestezie cu funcție de ventilare artificială, echipament de monitorizare a funcțiilor vitale, sursă de oxigen și aspirație precum și defibrilator) precum și o echipă specializată formată din medic anestzist primar și asistentă ATI.

Stomatologie copii

Clinica de stomatologie pentru copii este locul unde jocurile și tratamentele medicale se combină pentru ca la final, să-i redăm zâmbetul micului pacient.

Medicina dentară pediatrică este o ramură și specializare relativ nouă în România, dar pe cât de nouă, pe atât de complexă.

Stomatologia pentru copii este ramura care îmbină în medicul dentist atât calitățile medicale, cât și pe cele psihologice și didactice, pentru micul pacient, pentru că, prima vizita sau vizitele din copilărie la medicul dentist vor rămâne întipărite peste ani în mintea copilului dumneavoastră.

Noi oferim pacienților noștri un mediu unic pentru orașul nostru, un loc în care am făcut din nevoile și problemele copilașilor dumneavoastră o prioritate.
Tipurile de tratamente efectuate sunt dintre cele mai complexe, începând de la sigilări și fluorizări, putând ajunge la intervenții în anestezie generală.

Aesthetic Dental Kids, prima și singura (până la acest moment – 2022) clinică stomatologică destinată copiilor a fost înființată în anul 2019. Acum, corp comun cu clinica pentru adulți, am păstrat spațiile destinate exclusiv copiilor cu sunt : sala de așteptare plină cu jucării și loc de joacă, cabinetele cu un design prietenos și monitoare la scaunul stomatologic pentru a-și urmări desenele preferate, echipamente și instrumentar specific și special conceput pentru micii pacienți dar cel mai importantă este echipa medicală cu studii și experiență în tratamente pedodontice.

Pe lângă toate astea, am creat și condiții inhalosedare, analgosedare și anestezie generală, astfel alături de anestezia cu albinuța loco regională) oferim toate opțiunile disponibile în stomatologie oriunde în lume.
Pedodonția este o ramură a stomatologiei concentrate pe tratamentul afecțiunilor stomatologice ale copiilor și care se diferențează de celelalte ramuri atât prin tehnici cât și prin tehnologie (echipamente), instrumentar și materiale concepute special pentru dentiția temporară și permanentă în stadii incipiente de formare.

Ortodonția la copii are un rol deosebit pentru dezvoltarea corectă a maxilarelor și erupția la timp și în poziție normal a danturii definitive. Adaptată diferitelor etape de dezvoltare, ortodonția la copii reduce și chiar elimină necesitatea purtării aparatelor dentare la adolescență.

Vă așteptăm cu căldură împreună cu micuții în cadrul clinicii Aesthetic Kids pentru a beneficia de tratamente stomatologice în cele mai bune condiții: profesional, material, tehnologic și al ambientului.

stomatologie copii Mures, pedodontie, stomatologie pediatrica Mures

Tratarea cariilor la copii

Tratamentele cariilor la copii, indiferent dacă este vorba de dinții temporari, sau permanenți implică câteva protocoale și materiale adaptate lor. Dacă la adulți, datorită grosimilor straturilor dentinare (smalț, dentină) este mai mare datorită depunerii secundare și terția, la copii, evoluția spre afectarea ireversibilă a pulpei este mult mai rapidă, motiv pentru acer o descoperire în fază incipientă și un tratament condus corect face diferența între extracții multiple și dentiție completă.

Tratamente sub inhaloseadare copii

Inhalosedarea este o procedură de sedare conștientă a pacientului utilizând o concentrație de până la 70% Protoxid de Azot în amestec cu Oxigen. Aceste amestec este inhalat de pacient prin aplicarea pe năsuc a unei măști speciale prin care el va inspira în timpul respirației aceste amestec.

Rolul acestui tip de sedare este de a face micuțul pacient mai compliant, relaxat și calm atunci când i se vor propune proceduri de tratament cum sunt anestezia cu ac sau extracția unui dinte.

Tratamente în anestezie generală copii

Deși utilizată frecvent, în clinica noastră anestezia generală pentru copii este ultima soluție la care apelăm pentru a trata un copil li doar atunci când toate celelalte opțiuni sunt epuizate.

Această procedură de sedare este un sigură deoarece, spre deosebire de cazurile când este recomandat pentru afecțiuni generale unde uneori starea de sănătate a pacientului este grav afectată, în cazul tratamentelor stomatologice starea de sănătatea a pacientului este bună, ne asigurăm de asta cu analize de laborator.

 

https://dentalmarketing.ro/wp-content/uploads/2022/07/DENTOCALM-640x480.jpg

Dentocalm clinica stomatologica Cluj-Napoca

SURSA INFORMATII / TEXTE: pagina web Dentocalm, www.dentocalm.ro
SURSA IMAGINI: clinica dentară Dentocalm

„Conceptul creat pentru clinica dentara Dentocalm imbina intr-un mod unic buna dispozitie si profesionalismul. Pacientii nostri sunt musafirii nostri fiind intampinati cu caldura de fiecare data cand ne trec pragul. In clinica stomatologica Dentocalm oferim fiecarui pacient o experienta placuta si nedureroasa si sa desfiintam mitul conform caruia stomatologia implica durere si frica.

Clinica dentara Dentocalm va sta la dispozitie cu o gama variata de tratamente care acopera toate specializarile medicinei dentare. De la profilaxie si pana la implantologie si ortodontie, pacientii cu probleme stomatologice dispun de toate tratamentele necesare la fata locului fara a mai fi necesar sa se deplaseze la alte unitati medicale. Clinica stomtologica dispune de echipamente de ultima generatie: laser, aparat inhalosedare, tehnologia PRGF Endoret, microscop endodontic. La clinica stomatologica Dentocalm, pacientii beneficiaza de tratamente personalizate. Pacientul dispune de o echipa de medici specialisti care dezbat fiecare caz medical intr-o maniera interdisciplinara, cautand solutia optima pentru fiecare pacient in parte. Stomatologie Cluj: ortodontie cu aparat dentar copii, fatete dentare, coroane dentare, implanturi dentare, stomatologie pediatrica, stomatologie non-stop – urgente stomatologice / urgente dentare.”

implant dentar cluj - fatete ceramica cluj - clinica Dentocalm

TRATAMENTE STOMATOLOGIE CLUJ

Tratament parodontoză Cluj

Parodontologia este o specialitate stomatologica care se ocupa cu studiul si tratamentul afectiunilor aparatului de sustinere a dintelui in os, precum si a problemelor de estetica gingivala. Parodontoza sau boala parodontala reprezinta inflamatia tesuturilor de sustinere a dintelui (gingie, os alveolar, ligament parodontal) cu distructia progresiva si lenta a acestora. #parodontologie Cluj #tratament parodontoza Cluj

De ce apare parodontoza ?
Cauzele aparitiei nu sunt cunoscute in totalitate, un factor determinant este acumularea placii bacteriene la nivelul parodontiului si suprafetelor dentare. Pe langa placa bacteriana, exista o serie de factori favorizanti locali (obturatii incorect adaptate, proteze partiale, inghesuiri dentare) si generali (genetici, fumat, diabet). #parodontologie Cluj #tratament parodontoza Cluj

Forme clinice
In functie de stadiul evolutiv, afectiunea parodontala poate fi impartita in: ­ GINGIVITA – inflamatia gingiilor (tesuturilor parodontale superficiale);­ Parodontita – inflamatia tesuturilor profunde de sustinere a dintilor. #parodontologie Cluj #tratament parodontoza Cluj.

 

Tratament implant dentar Cluj, Dentocalm clinica stomatologica

 

Despre procedura de inserare implant dentar

Prin procedura chirurgicală de inserare a unui implant dentar, se înlocuiește complet rădăcina naturală a dintelui pierdut cu un dispozitiv medical asemănător unui șurub. Astfel implantul dentar înlocuiește dinții deteriorați sau lipsă cu dinți artificiali care arată și funcționează la fel ca cei adevărați. Chirurgia implanturilor dentare poate oferi o alternativă binevenită la protezele dentare sau la punțile care nu se potrivesc bine și poate oferi o opțiune atunci când lipsa rădăcinilor dinților naturali nu permite construirea unei proteze dentare sau a unei punți dentare pentru înlocuirea dinților.

Implanturile dentare sunt plasate chirurgical în osul maxilarului, unde servesc drept rădăcini ale dinților lipsă. Deoarece titanul de înaltă puritate utilizat la fabricarea implanturilor fuzionează cu osul maxilarului dumneavoastră, implanturile nu alunecă, nu fac zgomot și nu provoacă leziuni osoase, așa cum ar putea face o punte fixă sau o proteză dentară.

Modul în care se realizează intervenția chirurgicală de insearare a unui implant dentar depinde de tipul de implant ales de medicul specialist în implantologie și de starea maxilarului dumneavoastră. Operația în sine poate implica în anumite cazuri, mai multe sub-proceduri chirurgicale. Principalul beneficiu al implantului dentar este că acesta oferă un suport solid pentru noii dumneavoastră dinți. Procedura chirurgicală de inserare a unui implant va fi urmată de o fază în care așteptăm ca ca osul să se vindece în jurul implantului. Deoarece această vindecare a osului necesită timp, procesul poate dura mai multe luni.

Implantologie fără durere!

Pentru a controla durerea, opțiunile de anestezie în timpul intervenției chirurgicale includ anestezie locală, sedare sau anestezie generală. Veți discuta cu specialistul Dentocalm în implantologie despre opțiunea cea mai bună pentru dumneavoastră. Echipa medical Dentocalm vă va instrui cu privire la consumul de alimente și băuturi înainte de intervenția chirurgicală, posibile restricții în funcție de tipul de anestezie de care aveți nevoie. Dacă vi se administrează sedare sau anestezie generală, este nevoie să vă asigurați că aveți pe cineva care să vă ajute în drumul spre casă după operație. După intervenție ar trebui să vă asigurați că sunteți liber de orice sarcini ca să vă puteți odihni pentru tot restul zilei.

În ce situații pot să apelez la implanturi dentare?

În general, implanturile dentare pot fi potrivite pentru dumneavoastră în următoarele situații:
– Dacă aveți unul sau mai mulți dinți lipsă;
– Dacă nu puteți sau nu doriți să purtați proteze dentare;
– Dacă nu aveți probleme de sănătate care să afecteze vindecarea osului;
– Dacă aveți un os maxilar care a ajuns la o creștere complete;
– Dacă aveți un os adecvat pentru a fixa implanturile sau puteți beneficia de o grefă osoasă / adiție de os;
– Dacă prezentați o stare de sănătate orală decentă cu țesuturi orale sănătoase;
– Dacă doriți să vă îmbunătățiți vorbirea afectată din cauza dinților lipsă.

Cum mă pregătesc pentru inserarea unui implant dentar?

Procesul de planificare a implanturilor dentare poate implica colaborarea mai multor specialiști: un medic implantolog specialist în chirurgie dentoalveolară și maxilo-facială, un dentist specializat în tratarea structurilor care susțin dinții, cum ar fi gingiile și oasele (parodonțiu), un protetician care proiectează și cimentează dinți artificiali sau, ocazional, un specialist în otorinolaringologie (ORL).

Deoarece implanturile dentare necesită una sau mai multe proceduri chirurgicale, este necesar să beneficiați de o evaluare completă pentru a vă pregăti pentru acest proces:

  • Un examen dentar complet (status dentar): Este posibil să vi se solicite radiografii dentare și imagini 3D (CBCT) și să vi se realizeze modele ale dinților și maxilarului;
  • Revizuirea istoricului medical: Spuneți-i medicului dumneavoastră despre orice afecțiuni medicale și orice medicamente pe care le luați, inclusiv medicamente cu prescripție medicală și fără prescripție medical, inclusiv suplimente nutritive. Dacă suferiți de afecțiuni cardiace sau implanturi ortopedice, medicul dumneavoastră vă poate prescrie antibiotice înainte de operație pentru a ajuta la prevenirea infecțiilor;
  • Plan de tratament: După investigații vi se va întocmi un plan de tratament adaptat la situația dumneavoastră. Acest plan va ține cont de factori precum numărul de dinți de care aveți nevoie pentru a fi înlocuiți și starea maxilarului și a dinților rămași.
La ce să vă așteptați în timpul procedurilor de inserare implant dentar?

Procedura chirurgicală de inserare a unui implant dentar este de obicei una ambulatorie efectuată în etape, cu timpi de vindecare între proceduri. Procesul de plasare a unui implant dentar implică mai multe etape:

  • Îndepărtarea dintelui deteriorate;
  • Pregătirea osului maxilar prin efectuarea unei grefe sau adiție de os, atunci când este necesar;
  • Inserarea implantului dentar;
  • Vindecarea osului în jurul implantului;
  • Inserarea bontului protetic;
  • Încărcarea / cimentarea lucrării dentare (coroană dentară, punte dentară, proteză dentară).

Întregul proces poate dura mai multe luni de la început până la sfârșit. O mare parte din acest timp este dedicată vindecării osului. În funcție de situația dumneavoastră, de procedura specifică efectuată sau de materialele utilizate, anumite etape pot fi uneori combinate.

Când este necesară adiția de os / augmentare osoasă?

Dacă osul maxilarului dumneavoastră nu este suficient de gros sau este prea moale, este posibil să aveți nevoie de grefă / adiție osoasă înainte de intervenția propriuzisă de inserare implant dentar. Acest lucru se datorează faptului că acțiunea puternică de masticație exercită o presiune mare asupra osului, iar dacă acesta nu este sufficient de solid ca să susțină implantul, este posibil ca procedura să eșueze. O intervenție suplimentară de adiție osoasă (grefă osoasă) poate crea o bază mai solidă pentru implant.

Există mai multe materiale de grefă osoasă care pot fi utilizate pentru a reconstrui un os maxilar. Opțiunile pot include o grefă osoasă natural prelevată dintr-o altă locație a corpului dumneavoastră, sau o grefă osoasă sintetică, cum ar fi un material de substituție osoasă care poate oferi structuri de sprijin pentru o nouă creștere osoasă. Discutați cu medicul dumneavoastră despre opțiunile care vor funcționa cel mai bine pentru dumneavoastră.

Este posibil să dureze câteva luni până când osul transplantat să crească suficient os nou pentru a susține un implant dentar. În unele cazuri, este posibil să aveți nevoie doar de o grefă osoasă minoră, care poate fi efectuată în același timp cu operația de implant. Starea osului dumneavoastră maxilar determină modul în care veți proceda.

Timpul de așteptare dedicat osteointegrării implantului

Odată ce implantul dentar a fost plasat în osul maxilarului, începe osteointegrarea, adică rocesul de integrare a implantului în os care implică acceptarea acestuia de către organism. În timpul acestui proces, osul maxilarului crește în jurul implantului și se unește cu suprafața acestuia. Acest proces, care poate dura câteva luni, ajută la asigurarea unei baze solide pentru noul dumneavoastră dinte artificial – la fel cum fac rădăcinile pentru dinții naturali.

Plasarea pilonului, piesă componentă a implantului

Când osteointegrarea este completă, este posibil să aveți nevoie de o intervenție chirurgicală suplimentară pentru a plasa pilonul – piesa pe care se va atașa în cele din urmă coroana dentară. Această intervenție chirurgicală minoră se efectuează, de obicei, cu anestezie locală.

Pentru a plasa pilonul sunt necesari următorii pași:

  • Chirurgul vă redeschide gingia pentru a expune implantul dentar;
  • Bontul este atașat de implantul dentar;
  • Țesutul gingival este apoi închis în jurul pilonului prin sutură.

În unele cazuri, bontul este atașat de implantul dentar atunci când acesta este implantat în os. În cadrul acestui tip de tratament, nu veți avea nevoie de un pas chirurgical suplimentar. În acest caz, deoarece pilonul poate depăși linia gingivală, va fi vizibil atunci când deschideți gura. Există pacienți cărora nu le place acest lucru și preferă ca pilonul să fie înșurubat pe implant într-o ședință ulterioară, așa cum am descris procedura mai sus.

După ce este plasat bontul, gingiile trebuie să se vindece timp de aproximativ două săptămâni, înainte ca dintele artificial să poată fi atașat.

Alegerea lucrarii protetice finale (dintele artificial)

Odată ce gingiile se vindecă, se vor efectua mai multe amprentări ale arcadelor dentare vizate și ale dinților rămași. Aceste amprente sunt folosite pentru a realiza lucrările dentare care se vor încărca pe implant – în general coroana dintelui tău artificial. Coroana dentară nu poate fi plasată până când osul maxilarului nu este suficient de puternic pentru a susține noul dinte.

Împreună cu specialistul Dentocalm în protetică dentară, veți alege lucrarea dentară potrivită în funcție de caz: ar putea să fie o coroană dentară, o proteză dentară detașabilă, sau o combinație dintre cele două variante:

  • Corone care se pot desșuruba: Acest tip de coroană dentră este similar ca mecanism cu o proteză detașabilă convențională, putându-se înlătura la nevoie pentru igienizări mai efeciente sau pentru intervenții mai ușoare în locul respectiv pe arcadă;
  • Proteze dentre parțiale sau totale: Acestea includ dinți artificiali înconjurați de gingii artificiale din acrilat roz. Proteza este în general montată pe un cadru metalic care este atașat la pilonul implantului și se fixează bine pe poziție. Proteza dentară detașabilă poate fi îndepărtată cu ușurință pentru reparații sau pentru curățarea zilnică;
  • Coroane dentare fixe: În acest caz, dintele este cimentat permanent pe implant. Dacă se alege această soluție, nu o să mai puteți scoate dintele pentru curățare.
La ce trebuie să fiu atent după procedură?

Indiferent dacă aveți o intervenție chirurgicală de implant dentar într-o singură etapă sau în mai multe etape, este posibil să vă confruntați cu disconfort tipic asociat cu acest tip de intervenție chirurgicală dentară:

  • Umflarea gingiilor și a feței;
  • Vânătăi ale pielii și gingiilor;
  • Durere la locul implantului;
  • Sângerări minore.

Este posibil să aveți nevoie de analgezice sau antibiotice după operația de inserare implant dentar. Dacă umflarea, disconfortul sau orice altă problemă se agravează în zilele de după operație, este nevoie contactați imediat medicul implantolog specialist în chirurgie orală.

După fiecare etapă a intervenției chirurgicale, va trebui să mâncați alimente moi în timp ce se vindecă locul operației. În mod obișnuit, chirurgul dumneavoastră va folosi fire de sutură bioresorbabile care se dizolvă singure. Dacă suturile nu se dizolvă singure, medicul dumneavoastră vă va planifica o ședință în care să le îndepărtează.

Ce riscuri comportă tratamentul cu implanturi dentare?

Ca orice intervenție chirurgicală, operația de inserare implant dentar prezintă anumite riscuri pentru sănătate. Totuși, problemele sunt rare, iar atunci când acestea apar, sunt de obicei minore și ușor de tratat. Riscurile includ:

  • Infecție la locul implantului;
  • Leziuni sau deteriorări ale structurilor înconjurătoare, cum ar fi alți dinți sau vasele de sânge;
  • Leziuni nervoase, care pot provoca durere, amorțeală sau furnicături la nivelul dinților naturali, gingiilor, buzelor sau bărbiei;
  • Probleme cu sinusurile, atunci când implanturile dentare plasate în maxilarul superior ies în una dintre cavitățile sinusurilor dumneavoastră.

Majoritatea implanturilor dentare au succes. Uneori însă, osul nu reușește să fuzioneze suficient cu implantul din titan sau ceramică. Fumatul, de exemplu poate crește riscurile associate cu eșecul implantului și alte complicații. În cazul în care osul nu reușește să fuzioneze suficient, implantul este îndepărtat, osul este curățat și puteți încerca din nou procedura în aproximativ trei luni.

Cum să îmi îngrijesc implantul dentar?

Puteți ajuta ca implanturile dentare să reziste în timp dacă urmați următoarele sfaturi:

  • Practicați o igienă orală corectă: La fel ca în cazul dinților naturali, păstrați implanturile, dinții artificiali și țesutul gingival curate. Utilizați perii de dinți special concepute – periuțe interdentare care se glisează între dinți, pot ajuta la curățarea colțurilor din jurul dinților, gingiilor și a stâlpilor metalici;
  • Mergeți la control stomaatologic în mod regulat: Programați controale dentare pentru a asigura sănătatea și buna funcționare a implanturilor dumneavoastră și urmați sfaturile pentru curățări profesionale;
  • Evitați obiceiurile dăunătoare. Nu mestecați obiecte dure, cum ar fi gheața și bomboanele tari, care vă pot rupe coroanele – sau dinții naturali. Evitați produsele din tutun și cofeina care pătează dinții. Urmați un tratament dacă scrâșniți dinții.
Implanturi dentare rapide Fast and Fixed

La Dentocalm realizăm o nouă procedură medicală revoluționară prin care puteți beneficia de dinți complet noi într-o singură zi – implanturile dentare Fast & Fixed sau One Day Imlant cum mai sunt acestea cunoscute. Această procedură nouă vă poate garanta un nou “set” de dinți fixați într-o singură zi și pe care îi puteți utiliza normal imediat după încheierea procedurii.

Chiar și în cazul în care în mod normal ar fi fost necesară o grefă osoasă (adiție de os) pentru a plasa implanturi și coroane tradiționale, putem evita această etapă utilizând implanturile rapide speciale cu sistemul Fast & Fixed. Rezultatul? Un un set complet funcțional de dinți noi, rapid și eficient!

Cum funcționează soluția cu implanturi dentare Fast and Fixed?

În urma examinării inițiale, specialistul Dentocalm în implanturi dentare rapide va stabili dacă sunteți potrivit pentru implanturi dentare Fast & Fixed. Dacă le comparăm cu implanturile dentare tradiționale implanturile „Fast & Fixed” sunt mai puțin invazive și pot fi folosite chiar și după ani de zile de purtare a protezelor dentare tradiționale cu eroziunea maxilară asociată.

Înainte de operație vă vom explica foarte clar procedura pentru a vă oferi o idee clară despre cum vor arăta și funcționa noii dumneavoastră dinți.

Dacă sunteți potrivit pentru un tratament de rabilitare dentară totală, în ziua operației de inserare implanturi, medicul specialist în implantologie va plasa cele 4 sau 6 implanturi dentare (all-on-4/all-on-6) iar după câteva ore, noii dinți vor fi montați pe implanturi. Dinți noi într-o singură zi cu implanturile dentare rapide!

Reabilitare dentară totală All-on-4 / All-on-6

Tratamentul medical cu implanturi dentare Fast & Fixed reprezintă o alternativă excelentă și pentru realizarea lucrărilor de reabilitare totală în cazul în care pacientul suferă de edentații totale (lipsa totală a dinților de pe arcade). În aceste cazuri, cu ajutorul implanturilor rapide Fast & Fixed tratamentele de reabilitare dentară totală se pot realiza prin sistemul All-on-4/All-on-6. Implanturile sunt plasate în maxilar în așa fel încât proteza totală poate fi fixată cu succes chiar și în cazul în care structurile naturale ale maxilarului au fost erodate după ani de zile de purtare a protezelor dentare clasice.

dentist cluj - stomatologie cluj - clinica Dentocalm

Aparat dentar Cluj, Dentocalm clinica stomatologica

Ortodonția este specialitatea stomatologiei care se ocupă cu îndreptarea dințior poziționați anormal pe arcadă, diagnosticarea și prevenirea acestor anormalități, implicit rezolvarea problemelor estetice și funcționale. Pentru realizarea tratamentelor ortodontice, în clinica dentară Dentocal, utilizăm aparate dentare metalice fixe, aparate dentare safir (fizionomice), aparate dentare invizibile care utilizează gutiere transparente (clear aligners) sau aparate dentare linguale, aparate dentare mobilizabile pentru copii sau alte tipuri de dispozitive medicale ortodontice.

La Dentocalm realizam tratamente ortodontice pentru copii și adolescenți și de asemenea tratamente ortodontice pentru adulți la același nivel de performanță. Tratamentele ortodontice oferite în clinica noastră, utiliează o diversitate de aparate dentare prin care reușim să satisfacem cerințele pacienților: ortodonție cu aparate ortodontice fixe (aparate ortodontice metalice, aparate ortodontice safir, aparate ortodontice cu braketuri ceramice, aparate ortodontice invizibile cu clear aligners), ortodinție cu aparate dentare mobile / mobilizabile pentru copii.

Prin tratamentele de ortodonție, rezolvăm de asemenea probleme ale maxilarelor prost poziționate și a modelelor de mușcătură nealiniate și nu în cele din urmă, reparăm probleme de estetică și funcționalitate a aparatului dento-facial în cadrul sub-specializării cunoscute sub denumirea de ortopedie dentofacială.

Când avem nevoie de tratamente ortodontice / aparate dentare?

Alinierea anormală a dinților și a maxilarelor este foarte frecventă. Aproape 50% din populația lumii prezintă malocluzii (defecte ale mușcăturii) suficient de severe pentru a beneficia de tratament ortodontic. Un tratamentul ortodontic poate dura de la câteva luni până la câțiva ani și presupune utilizarea unor dispozitive medicale speciale cunoscute sub denumirea de aparate dentare și / sau alte aparate ortodontice utilizate pentru a ajusta treptat poziția dinților și alinierea maxilarului. În cazurile în care malocluzia este severă, chirurgia maxilarului poate fi o opțiune în planul de tratament. Tratamentul ortodontic ar trebui să înceapă în condiții ideale înainte ca o persoană să ajungă la vârsta adultă, în special pentru că la o vârstă fragedă, oasele pot fi ajustate mai ușor înainte de vârsta adultă. Totuși aproape toate tratamentele de ortodonție sunt aplicabile și adulților în aceeași măsură ca și în cazul copiilor, cu rezultate la fel de eficiente.

Cine are nevoie de tratamente ortodontice?

În cazul în care maxilarele și dinții nu se dezvoltă corespunzător, se poate ajunge la ocluzie defectuoasă (mușcătură defectă sau anormală). Dinții vor fi strâmbi și nealiniați, iar arcadele de jos și de sus pot să nu se alinieze. Malocluzia nu este o boală și nu afectează sănătatea fizică. Este mai exact, o variație în poziția dinților. Cu toate acestea malocluzia sau mușcătura anormală, poate avea un impact asupra formei feței și a aspectului dinților, ducând la jenă, lipsă de încredere în sine și chiar depresie.

Tratamentul ortodontic poate ajuta la tratarea sau îmbunătățirea următoarelor probleme:

– Dinți din față proeminenți: Tratamentul poate îmbunătăți aspectul și protejează dinții împotriva deteriorării în timpul accidentărilor sportive sau a căderilor;
– Dinți înghesuiți: Într-un maxilar îngust, este posibil să nu existe suficient spațiu pentru toți dinții. Ortodontul poate îndepărta unul sau mai mulți dinți pentru a face loc celorlalți;
– Dinți care nu au erupt: Acest lucru se poate întâmpla atunci când dintele adult nu iese din gingie sau din os sau iese doar parțial;
– Dinți asimetrici: Dinții de sus și de jos nu se îmbină corect, mai ales atunci când gura este închisă;
– Defecte de mușcătură (muscătură incorectă / mușcătură inversă): Când dinții de sus coboară prea mult peste cei de jos sau când dinții de sus mușcă în interiorul celor de jos;
– Defecte de mușcătură (mușcătură deschisă): Când există o deschidere între dinții superiori și cei inferiori;
– Defecte de mușcătură (mușcătură inferioară): Dinții de sus sunt poziționați mult în spate, sau dinții de jos sunt poziționați mult prea în față;
– Defecte de mușcătură (mușcătură încrucișată): Cel puțin unul dintre dinții de sus nu coboară în fața celor de jos, ci când se îmbină dintele de sus se află în spatele dintelui correspondent de pe arcada de jos;
– Spațiere anormală între dinți: Există goluri sau spații între dinți, fie pentru că lipsește un dinte, fie pentru că dinții nu “umplu” arcada; opusul înghesuirii dinților. Un medic specialist ortodont poate ajuta, de asemenea, la rezolvarea unor probleme precum scrâșnitul dinților și pocnetul ATM la anumite mișcări ale maxilarului.

Ce presupun tratamentele ortodontice cu aparate dentare?

Un tratament ortodontic tipic pentru dinții poziționați incorect (malocluzie) durează între unu și trei ani, aparatul dentar fiind ajustat la fiecare 4 până la 10 săptămâni de către medicul specialist ortodont – specialiști în stomatologie cu pregătire specială în vederea preveniri, diagnosticări și tratamentului neregulilor dentare și faciale. Ortodonția oferă o gamă largă de opțiuni de tratament pentru îndreptarea dinților strâmbi, fixarea mușcăturilor neregulate și alinierea corectă a maxilarelor în general cu ajutorul aparatelor ortodontice / dentare.

Tratamentul ortodontic poate include utilizarea de aparate dentare fixe sau mobile (detașabile). Cea mai mare parte a terapiei ortodontice se realizează cu ajutorul aparatelor dentare fixe / lipite pe dinți. Aparatele dentare fixe pot oferi un control mecanic mai mare al dinților; astfel rezultatul optim al tratamentului este îmbunătățit prin utilizarea acestui tip de aparate. Aparatele ortodontice fixe pot fi utilizate, de exemplu, pentru a roti dinții, pentru a ajusta pozițiile mai multor dinți pe arcadă, pentru a schimba unghiul dinților sau pentru a schimba poziția rădăcinii unui dinte. Acest curs de tratament nu este de preferat în cazul în care un pacient are o igienă orală precară, (deoarece pot apărea decalcificări, carii dentare sau alte complicații).

Cum funcționează aparatele dentare?

Aparatul dentar este plasat de obicei pe partea din față a dinților, dar poate fi plasat și pe partea dinspre limbă (aparate dentare linguale). Bracket-urile realizate din oțel inoxidabil, safir sau porțelan sunt lipite de centrul dinților cu ajutorul unui adeziv. Arcurile sunt plasate într-o fantă a bracket-urilor care permite mișcarea controlată în toate cele trei dimensiuni. Arcurile pot fi folosite pentru a împinge dinții în afară sau pentru a închide un spațiu. În afară de arcuri, medicul specialist ortodont poate aplica forțe asupra dinților cu ajutorul unor benzi elastice (popular elasticuri). Mai mulți dinți pot fi legați împreună cu ligaturi și pot fi plasate diferite tipuri de cârlige pentru a permite conectarea unei benzi elastice. Aparatele dentare  sau ortodontice pot să fie fixe sau mobilizabile (detașabile).

Aparate ortodontice fixe

Acestea sunt dispozitivele cel mai frecvent utilizate în ortodonție. Aparatele dentare fixe sunt folosite atunci când precizia este foarte importantă. O persoană poate mânca în mod normal cu aparate dentare fixe, însă unele alimente și băuturi trebuie evitate: băuturile carbogazoase, bomboanele tari, guma de mestecat și alte alimente lipicioase. Aparat dentar fix este format din bracket-uri, arcuri (sârme) și benzi elastice. Benzile sunt fixate ferm în jurul dinților și servesc drept ancore pentru aparat, în timp ce bracket-urile sunt de obicei conectate la partea din față a dinților.

Firele în formă de arc (sârmele) trec prin bracket-uri și sunt fixate pe benzi. Pe măsură ce firul arcului este strâns, se aplică tensiune pe dinți. Datorită acestor forțe dintele se deplasează în timp în poziția dorită. Supravegherea tratamentului implică vizite lunare obligatorii pentru a ajusta sau strânge aparatul dentar. Tratamentul poate dura de la câteva luni până la câțiva ani. Menținătoare de spațiu: În cazul în care un copil pierde un dinte de lapte, un dispozitiv de menținere a spațiului va împiedica cei doi dinți de o parte și de alta a spațiului să se deplaseze, până la apariția dintelui definitiv.

Menținătoare de spațiu, detașabile: Acestea sunt o alternativă la dispozitivele fixe de menținere a spațiului. Aparate dentare fixe speciale: Acestea pot ajuta la controlul împingerii limbii sau al suptului degetului mare. Pot fi inconfortabile, mai ales în timpul mesei și de aceea sunt folosite doar dacă este necesar.

Aparate ortodontice mobilizabile / aparate dentare mobile (detașabile)

Acestea pot fi utilizate pentru a trata probleme minore, cum ar fi prevenirea suptului degetului sau corectarea dinților ușor strâmbi. Aparatul trebuie scos doar atunci când se curăță, în timpul mesei și când se folosește ața dentară. Uneori, ortodontul poate sfătui pacientul să le scoată în timpul anumitor activități, cum ar fi cântatul la un instrument de suflat sau mersul pe bicicletă. Câteva exemple de aparate detașabile:

Alignere / gutierele transparente: Această alternativă la aparatele dentare clasice poate fi foarte utilă mai ales în cazul adulților. Aparatele dentare cu alignere transparente sunt aproape “invizibile” și pot fi ușor îndepărtate în timpul efectuării igienei orale zilnice, când se folosește ața dentară sau în timpul meselor. Un aligner se folosește timp de 2 până la 3 săptămâni, după care se schimbă.

Headgear: Dispozitivul este format dintr-o curea care cuprinde partea din spate a capului care este atașată de un fir metalic, sau arc facial. Scopul acestui aparat dentar, este de a încetini creșterea maxilarului superior și de a menține dinții din spate în poziție în timp ce cei din față sunt trași înapoi.

Lip bumper: Dispozitive ortodontice concepute special pentru a ușura presiunea obrajilor sau a buzelor asupra dinților.

Disjunctor: Aparat conceput cu scopul de a lărgi arcada maxilarului superior.

Aparate dentare de retenție: Sunt folosite după tratamentul ortodontic cu scopul de a menține poziția obținută a dinților pe arcadă și a împiedica dinții să se deplaseze în pozițiile lor inițiale.

Există mai multe tipuri de aparate de retenție, detașabile:

– aparatele de retenție Hawley, fabricate din metal și acrilat. Plăcuța de acrilat se potrivește pe cerul gurii, iar sârma înconjoară dinții anteriori.
– aparatele de retenție din plastic transparent. Acestea acoperă dinții și arată ca un aparat dentar cu clear aligners sau Invisalign.
– aparatele de retenție permanente, sunt cimentate pe partea din spate a dinților. De obicei, se recomandă pentru dinții anteriori inferiori, din cauza riscului ridicat de revenire la poziția anterioară a acestora.

Aparatele dentare de repoziționare a maxilarului: Acestea sunt plasate fie pe maxilarul superior, fie pe cel inferior. Ele ajută maxilarul să se închidă corect. Sunt utilizate în mod obișnuit pentru tratarea afecțiunilor articulației temporomandibulare (ATM).

Indiferent de dispozitiv sau de tratament, este important să urmați cu atenție atât instrucțiunile medicului, cât și instrucțiunile de igienă orală, pentru a asigura cel mai bun rezultat.

Cum tratăm problemele scheletice cu ajutorul ortodonției?

În cazul pacienților în creștere există mai multe opțiuni pentru a trata discrepanțele scheletice, fie prin promovarea sau restricționarea creșterii folosind aparate funcționale, aparate ortodontice pentru cap sau o măștile faciale cu tracțiune inversă. Cea mai eficientă fază a activității ortodontice începe în stadiul timpuriu al dentiției permanente, înainte de finalizarea creșterii scheletului. În cazul în care creșterea scheletului s-a finalizat, chirurgia maxilarului poate fi o opțiune. Uneori este nevoie de extracții dentare pentru a ajuta tratamentul ortodontic (în aproximativ jumătate din cazuri se extrag dinți, cel mai frecvent premolarii).

La ce vârstă se recomandă începerea tratamentelor ortodontice?

Tratamentele ortodontice pot debuta de obicei, în jurul vârstei de 12 sau 13 ani, când dinții permanenți au erupt și s-au dezvoltat complet. În cazul în care problemele apar abia mai târziu, tratamentul poate începe la o dată ulterioară în funcție de debutul afecțiunilor.

O bună igienă orală este esențială înainte de a începe orice lucrare ortodontică. Atunci când aparatele dentare sunt plasate pe dinți, este mai probabil ca resturile alimentare să rămână blocate între dinți. Este recomandat ca persoanele care utilizează tratamente ortodontice să perieze dinții mult mai atent și mai des pentru a preveni apariția cariilor dentare în timpul tratamentului. Fără o igienă orală corespunzătoare, crește riscul apariției cariilor dentare în timpul tratamentului. Ortodontul poate recomanda, de asemenea, evitarea băuturilor carbogazoase, a gustărilor zaharoase și a altor elemente care pot duce la apariția cariilor dentare.

Tratamente ortodontice pentru copii și adolescenți

Nu toți copiii au nevoie de îngrijire ortodontică, dar toți copiii au nevoie de monitorizare, astfel încât orice problemă dentară care ar putea apărea să poată fi descoperită din timp. În general, cu cât o problemă este identificată mai devreme, cu atât mai puțin invaziv este tratamentul necesar pentru a o corecta. Deoarece majoritatea copiilor nu încep să vadă primii lor dinți permanenți (primii molari) până la vârsta de 6 ani, în general se recomandă să începeți să monitorizați creșterea maxilarului și a dinților copilului dumneavoastră în jurul vârstei de 7 ani. Simptomele pe care trebuie să le căutați și care ar putea indica faptul că este nevoie de îngrijire ortodontică timpurie includ:

  • Pierderea timpurie a dinților permanenți;
  • Dinți înghesuiți;
  • Spații între dinții din față;
  • Dificultăți de mestecat din cauza dinților lipsă;
  • Mușcarea obrazului, suptul degetului mare;
  • Supra sau sub mușcătură;
  • Încleștarea sau scrâșnirea dinților.

Atunci când tratamentul este început din timp, ortodontul dumneavoastră poate ghida creșterea maxilarului și a dinților permanenți, prevenind sau diminuând alte probleme de dezaliniere sau deteriorări. Folosind aparate dentare tradiționale, distanțiere, aparate linguale și alte metode de tratament, ortodonții îi pot ajuta pe copii să crească cu zâmbete încrezătoare și sănătoase.

Tratamente ortodontice pentru adulți

Pentru mulți adulți care ar fi avut nevoie de aparat dentar în copilărie, dar nu l-au primit, îngrijirea ortodontică poate contribui la îmbunătățirea sănătății orale, a aspectului și a stimei de sine. Aceleași probleme ortodontice care afectează copiii pot afecta adulții dacă nu sunt tratate. Și, după ani de zile de aliniere slabă a dinților și a maxilarului, aceste probleme pot duce la deteriorarea semnificativă a dinților, gingiilor și maxilarelor. Riscurile pentru sănătate asociate cu problemele ortodontice netratate includ:

  • Dureri de urechi;
  • Dureri de cap;
  • Dureri la nivelul maxilarului sau al feței;
  • Probleme de masticație și  / sau mușcătură;
  • Probleme de vorbire;
  • Incapacitatea de a curăța corect dinții, ceea ce crește probabilitatea apariției cariilor dentare și a bolilor gingivale;
  • Uzura neregulată sau severă a smalțului dentar.

Contrar credinței populare, adulții apelează adesea la îngrijire ortodontică pentru a-și îndrepta sau alinia corect dinții.

Deși majoritatea opțiunilor de tratament ortodontic disponibile pentru copii sunt disponibile și pentru adulți, singura limitare pe care o au pacienții adulți este că maxilarele lor nu mai cresc. Astfel, dacă maxilarele unui adult sunt semnificativ nealiniate, poate fi necesară o intervenție chirurgicală pentru a obține o corecție completă. În plus, adulții care caută îngrijire ortodontică sunt deseori interesați de alternative ortodontice precum Invisalign, care minimizează aspectul și timpul de îngrijire.

 

Profilaxie dentară Cluj

Preventie afectiuni stomatologice

Profilaxia dentara reprezinta prevenirea imbolnavirii dintilor, precum si prevenirea complicatiilor, in cazul afectiunilor deja existente. Profilaxia consta intr-un set de proceduri de igienizare (detartraj cu ultrasunete, detartraj Airflow) care au ca scop prevenirea aparitiei cariei dentare si a bolii parodontale. Serviciile pe care le oferim in clinica noastra sunt:
– Relevarea placii bacteriene cu revelator de placa;
– Detartraj profesional cu ultrasunete;
– Detartraj Airflow;
– Periaj profesional;
– Air-Flow;
– Fluorizare;
– Sigilarea santurilor si fosetelor.

Igienizare dinti: detartraj + periaj profesional + AirFlow

Zambetul este cartea noastra de vizita, fara nici un dubiu. Astfel ca, este imperios necesar ca acesta sa fie impecabil intotdeauna. Nu mai este o surpriza pentru nimeni ca trebuie sa mergi la control in cabinetul medicului tau stomatolog de 2 ori pe an, atunci cand este recomandat sa faci si un detartraj. In cadrul vizitei in clinica noastra vei primi un pachet de ingrijire complet, special creat pentru a-ti reda zambetul de invidiat.

Detartraj cu ultrasunete

In cadrul primei etape, de „detartraj”, medicul dentist va inlatura depunerile de placa bacteriana si de tartru. De cele mai multe ori, medicul foloseste mai intai un aparat de detartraj cu ultrasunete pentru a indeparta cea mai mare parte a tartrului, iar mai apoi utilizeaza instrumente manuale speciale pentru a indeparta cele mai persistente ramasite de tartru. Realizarea procedurii de detartaj in mod periodic te poate feri de efectele negative ale placii bacteriene si a tartrului (iritarea gingiei provocand sangerare la periaj). Odata cu efectuarea detartrajului, dinti vor fi mai curati, mai albi si mai stralucitori.

Periajul profesional / igienizare profesionala

Periajul profesional este o procedura complet nedureroasa, in cadrul careia medicul dentist va folosi instrumente si paste speciale pentru a elimina placa bacteriala pana si din cele mai inaccesibile zone. Aceasta procedura se realizeaza inaintea air-flow-ului si te ajuta sa obtii senzatia de dinti curati. Periajul profesional este necesar pentru a netezi suprafetele dintilor dupa detartraj si pentru a indeparta orice reziduu de placa bacteriana. Aceasta procedura nu este una de albire a dintilor, insa, prin curatarea in profunzime se pot elimina micile colaratii de la nivelul dintilor.

AirFlow

Air flow-ul este ultima etapa a igienizarii dentare, dupa efectuarea detartrajului si a periajului profesional. Acesta se efectueaza cu ajutorul unui dispozitiv ce contine apa si particule pudrate de bicarbonat sau glicina care curata si cele mai ascunse zone, inclusiv spatiul subgingival . Aceasta procedura ofera un confort sporit, este rapida si complet nedureroasa. De asemenea, indeparteaza petele superficiale (fumat, vin rosu, ceai negru sau cafea).

 

Tratament carii dentare Cluj

Odontologia este specialitatea stomatologica ce trateaza leziunile carioase si pe cele necarioase (fracturi, distrofii, leziuni de uzura dentara). Serviciile pe care le oferim in clinica noastra sunt:
– Tratamentul complet si complex al cariilor si durerilor dentare;
– Utilizarea de materiale biocompatibile pentru conservarea vitalitatii dintelui;
– Obturatii fizionomice cu compozite de inalta calitate care redau functionalitatea si aspectul natural al dintelui.

 

Tratament de canal Cluj

Endodonția este specialitatea stomatologiei care se ocupă cu studiul pulpei dentare, etiologia, diagnosticul, prevenirea și tratamentul bolilor și leziunilor pulpei dentare împreună cu afecțiunile asociate ale rădăcinilor dentare.

Înțelesul grecesc al cuvântului endodonție („endo” înseamnă înăuntru, iar „odont” înseamnă dinte) se traduce „în interiorul dintelui”. Problemele de endodonție apar în situațiile în care interiorul dintelui a fost afectat. Atunci când cariile dentare rămân netratate prea mult timp, acestea pot ajunge la pulpa dentară. Acesta este momentul în care este obligatoriu consultați medicul dentist, care probabil vă va trimite mai departe, la un specialist în endodonție. În termeni clinici, endodonția presupune fie tratarea și conservarea unei părți sau a întregii pulpe dentare, fie îndepărtarea întregii pulpe dentare – în cazul unor afecțiuni ireversibile. Deci, îndepărtarea pulpei dentare se indică în cazul afecțiunilor cu țesut pulpar inflamat și infectat ireversibil.

Despre anatomia dinților

Deoarece atunci când vorbim despre afecțiuni endodontice totul se întâmplă sub suprafața dintelui (sub smalțul dentar), zona afectată nu se poate vedea; pentru a înțelege pe deplin ceea ce face un medic specialist în endodonție, ar trebui să înțelegeți mai întâi anatomia dintelui. Din exterior, puteți vedea stratul dur de smalț. Aceasta este partea albă care este curățată și lustruită atunci când vă periați dinții și folosiți ața dentară. Chiar sub smalț se află un alt strat numit dentină. Sub dentină se află țesutul care conține vasele de sânge și nervii, care ajută la creștere și dezvoltare – pulpa dentară. Atunci când pulpa dentară se inflamează sau se infectează, trebuie luat în considerare imediat tratamentul endodontic. Numai așa putem evita dureri grave de dinți sau chiar pierderea dinților.

Despre pulpa dentară

Pulpa dentară este un țesut localizat în interiorul dintelui: țesut care conține cellule, verve și vase de sânge. Prin tratamentul de canal salvăm dinți care în caz contrar ar trebui extrași din cauza inflamației pulpare ireversibile. Dacă tratamentul endodontic / tratament de canal nu este realizat în timp util, poate apărea infecția osului de la vârful rădăcinii, lucru care poate duce în timp la pierderea dintelui.

Atunci când pulpa dentară (compusă din nervi, arteriole, venule, țesut limfatic și țesut fibros) se îmbolnăvește sau se lezează, medicul specialist în endodonție întervine cu un tratament endodontic pentru a salva dintele. Tratamentul de canal (endodontic) urmărește eliminarea țesutului pulpar infectat sau inflamat, curățarea și dezinfecția sistemului endodontic și apoi umplerea (obturarea) canalului cu un material care impiedică dezvoltarea bacteriilor.

Simptome ale afecțiunilor endodontice

Printre simptomele cel mai des întâlnite în cazul afecțiunilor endodontice regăsim durerea la nivelul dintelui afectat și / sau la nivelul dinților din jur (durere radiantă). Canalele radiculare infectate provoacă dureri acute, deoarece materialul dentar interior este extrem de sensibil. În unele cazuri, infecția canalului radicular are tendința de a se dezvolta și de a da naștere unui abces dentar. În aceste cazuri, durerea devine insuportabilă și trebuie tratată cât mai repede pentru că reprezintă urgență stomatologică. Totuși, nu toate tipurile de durere dentară pot fi rezolvate cu ajutorul unui tratament de canal. Doar pentru că vă confruntați cu dureri puternice de dinți, asta nu înseamnă că aveți nevoie de un tratament de canal. Uneori, dintele care necesită un tratament endodontic nu doare deloc. Mai mult, durerea dentară poate fi cauzată de alte afecțiuni dentare, cum ar fi caria dentară, dentina expusă, boala parodontală, infecția sinusală, bruxismul sau fractura dentară.

Pentru un diagnostic corect, este important să se determine localizarea, debutul, durata și caracterul durerii. Este esențial să se determine dacă durerea este surdă sau ascuțită și intensă. În timp ce majoritatea pacienților sunt capabili să identifice care dinte doare de fapt, uneori durerea poate fi vagă sau radiantă, pacientul neputând detecta exact dintele sursă al durerii. În continuare, vă prezentăm câteva “tipuri de durere” care indică adesea o infecție endodontică:

  • Durere severă de dinți la mestecat; durere atât de puternică încât nu puteți dormi noaptea;
  • O durere care apare atunci când puneți presiune pe dintele infectat;
  • Durere provocată de stimuli termici: se poate întâmpla atunci când beți apă rece imediat după o băutură fierbinte;
  • O durere spontană care este fie intermitentă, fie continuă;
  • O durere de dinți persistentă;
  • O durere de dinți pulsatorie.

Sensibilitatea și umflarea gingiilor: umflarea gingiei este un simptom asociat. Aceasta apare în diferite tipuri și forme. În unele cazuri, gingia are un aspect normal și prezintă sensibilitate gingivală. Alteori, putem identifica un nodul pe care îl puteți vedea sau simți cu ușurință. Umflătura se extinde uneori până la gât sau chiar la față în cazuri extreme. Similar cu durerea de dinți, umflarea nu indică întotdeauna canalele radiculare infectate. Acest lucru face dificilă determinarea necesității unui tratament de canal. Iată câteva simptome de umflături care pot indica infecții ale canalelor radiculare:

  • Umflături care durează o perioadă lungă de timp;
  • Dintele care se simte un pic mai înalt decât dinții adiacenți;
  • Umflătură pronunțată.

Respirație urât mirositoare (halitoză) și abces apical: Bacteriile pot cauza diverse infecții cu miros neplăcut, inclusiv infecția canalului radicular. Dacă smalțul dintelui este deteriorat în urma unei eroziuni, a unei carii sau a unui traumatism, bacteriile dăunătoare pot ajunge cu ușurință în canalul radicular și pot începe să se înmulțească în camera pulpară, emițând un miros neplăcut. Puroiul poate fi o altă sursă de gust sau miros neplăcut în gură, în special atunci când se evacuează. Infecția dentară poate aduce ca rezultat buzunare pline de puroi, cunoscute sub numele de abcese. La început, abcesul se prezintă ca o umflătură mică, care este de obicei și sensibilă. Acesta tinde să se mărească pe măsură ce trece timpul. Odată ce se formează un abces, înseamnă că infecția s-a răspândit deja. Așadar, asigurați-vă că acționați rapid dacă observați vreo umflătură sub gingie.

Decolorarea dinților: Un dinte mai închis la culoare, care capătă un ton galben închis, albastru sau gri, poate fi un semn de infecție a canalului radicular. Din fericire, un astfel de dinte poate fi observat cu ușurință. Acesta ca o nuanță închisă în comparație cu restul dinților. Dintele își schimbă culoarea din cauza fluxului sanguin limitat. Decolorarea dintelui indică, în general, modificări patologice care au loc în zona nervului. Un dinte de culoare închisă înseamnă frecvent că nervul dentar este grav infectat. Pe măsură ce infecția se răspândește, nervul slăbește și moare în cele din urmă. Nervul mort trebuie tratat cât mai curând posibil. În caz contrar, acesta poate găzdui bacterii periculoase care pot provoaca o varietate de probleme orale.

Despre tratamentele endodontice

Obiectivul principal al specializării stomatologice denumită endodonției, este efectuarea tratamentelor de canal. Simpla menționare a acestei proceduri tinde să stârnească frica de stomatolog, deoarece majoritatea oamenilor o vor percepe ca fiind dureroasă. Cu toate acestea, deși descrierea procedurii în sine poate părea un pic înfricoșătoare, tratamentul de canal (endodontic) este un tratament foarte simplu și sigur. Datorită progreselor în tehnică și tehnologie, nu ar trebui să simțiți nimic atunci când medicul specialist în endodonție efectuează lucrarea. Un dinte complet dezvoltat poate supraviețui foarte bine fără pulpă, cu condiția să fie reconstruit pentru a-și menține rezistența pe timp îndelungat. Canalul radicular gol este de obicei umplut cu un material medicamentat numit guta-percă și este acoperit cu o coroană dentară pentru a-i menține forma și funcția.

Tratamentul endodontic trebuie efectuat de către un medic specialist în endodonție. Tratamentul de canal durează de obicei una sau două vizite, însă din când în când sunt necesare vizite suplimentare, deoarece la fel ca și oamenii unii dinți se dovedesc a fi mai dificil de tratat. 😊 Deoarece orice dinte fără nerv devine casant, după finalizarea tratamentului endodontic, recomandăm aplicarea unui pivot din fibră de sticlă pentru a reduce susceptibilitatea la fractura a dintelui, iar apoi acoperirea acestuia cu o coroană pentru a crește rezistența dintelui.

Ce presupune un tratament de canal (tratament endodontic)?

Mai întâi, se efectuează radiografii dentare pentru a verifica amploarea daunelor. Bineînțeles, înainte de începerea procedurii endodontice se va administra un anestezic local pentru a controla durerea, care poate fi mai intensă dacă dintele prezintă abces (infecție). Vom utiliza diga dentară (o membrană / folie cauciucată), pentru a izola și proteja dintele tratat. Caria dentară care de obicei cauzează problemele este îndepărtată, după care se efectuează o deschidere prin coroana dintelui pentru a avea acces la camera pulpară. Cu ajutorul unor instrumente endodontice speciale se îndepărtează pulpa infectată.

Diga dentară este o folie extensibilă din cauciuc fixată la nivelul dinților cu ajutorul unor cleme și a unui cadru, care se utilizează pentru izolarea dinților in timpul efectuării tratamentelor de canal, obturațiilor, cimentării lucrărilor definitive.

Leziuni dentare traumatice

În unele cazuri, tratamentele de canal pot ajuta, de asemenea, la refacerea structurilor dentare fără a pierde întregul dinte. Dacă un dinte prezintă fisuri, pulpa poate fi expusă bacteriilor și poate provoca durere atunci când respirați pe gură sau beți lichide reci. Tratamentele de canal nu sunt necesare dacă rădăcina dintelui nu este afectată și / sau deteriorată. În cazul în care fisurile sunt mici și sunt situate deasupra rădăcinii, aceastea pot fi restaurate printr-o obturație sau o coroană dentară de culoarea dintelui.

Ce facem în cazul în care tratamentul endodontic nu este suficient?

Există întotdeauna posibilitatea ca o procedură nechirurgicală de tratament de canal să nu fie suficientă pentru a vă salva dintele. În aceste cazuri, medicul dumneavoastră vă va recomanda o intervenție chirurgicală – un caz care va necesita atenția unui medic specialist în chirurgie orală / chirurgie dentoalveolară.

Rezecții apicale

Rezecția apicală se impune atunci când infecția persistă chiar și după tratamentul standard de canal. O rezecție a capătului rădăcinii se face atunci când infecția se mută în zona osoasă din jurul dintelui.

Intervenții complexe de chirurgie orală în scop endodontic

Există și alte intervenții chirurgicale pe care un medic endodont le poate efectua pentru a vă salva dintele. Uneori, îndepărtarea unei rădăcini este eficientă, iar în cazuri foarte complexe, o replantare intenționată va avea succes. În cazul acestei proceduri, medicul dentist va extrage dintele, îl va trata endodontic în afara cavității bucale, apoi îl va așeza / implanta înapoi în alveolă.

Care este diferența dintre un medic dentist și un specialist în endodonție?

În timp ce medicii dentiști generaliști sunt instruiți în endodonție de bază, unele cazuri trebuie să fie abordate de către un medic specialist. Deși toți medicii endodonți sunt dentiști calificați, acești profesioniști au absolvit un an sau doi de pregătire suplimentară în această specializare – endodonție. Această pregătire se concentrează pe diagnosticarea durerii dentare, precum și pe efectuarea de tratamente speciale pentru tratarea pulpei dentare și rădăcinii dintelui. Deoarece aceste tratamente pot salva adesea dinții cariați, medicii endodonți sunt văzuți ca specialiști în salvarea dinților. Un medic endodont din clinica stomatologică Dentocalm efectuează peste douăzeci și cinci tratamente endodontice pe săptămână și este mereu la curent cu cea mai nouă tehnologie din domeniu pentru a acorda cea mai bună îngrijire a pacienților.

Avantajele consultării unui medic specialist endodont

Un medic specialist endodont deține experiență și pregătire, astfel încât poate efectua proceduri și intervenții complexe. De asemenea, aceștia sunt foarte pricepuți în diagnosticarea cazurilor dificile de durere orală și facială. Indiferent cât de mult avansează tehnologiile de înlocuire a dinților, este întotdeauna mai bine să vă păstrați dintele natural, ori de câte ori este posibil.

 

Pedodontie / stomatologie pediatrică Cluj

Stomatologia pediatrică sau pedodonția este specialitatea stomatologiei care se ocupă cu tratarea și prevenția afecțiunilor dentare ale copiilor, de la naștere până la adolescență. Medicii specialiști în stomatologie pediatrică / pedodonție se ocupă exclusiv de sănătatea dentară a copiilor și servesc drept resurse educaționale pentru părinți. Specialiștii recomandă ca prima vizită la dentist să aibă loc după apariția primului dinte sau la maximum 1 an de la nașterea copilului. Este important să se stabilească o relație continuă între medicul dentist și micii pacienți, deoarece examinarea orală timpurie ajută la detectarea stadiilor incipiente ale afecțiunilor dentare. Depistarea timpurie este esențială pentru a menține sănătatea orală, pentru a modifica obiceiurile nesănătoase și pentru a trata din timp și cât mai simplu posibil.

La clinica dentară Dentocalm, micuții noștri pacienți vin relaxați deoarece în timpul tratamentului sunt răsfățați cu desenele animate preferate pe care le vizualizează pe ecranul televizorului. Personalul medical are competențe în psihologia copilului, lucru care ne ajută să îi înțelegem mai bine și să îi tratăm responsabil. De aceea, micuții pacienți revin întotdeauna cu plăcere la noi.

Dinti sănătoși, copii fericiți

Ca părinți, trebuie să fim conștienți de impactul pe care dantura îl joacă atât în ceea ce privește sănătatea orală cât și viața socială. Educația în privința sănătății dentare trebuie să înceapă de la vârste fragede pentru a preîntâmpina afecțiunile care pot apărea și pentru a combate ideea de „frică” atunci când vine vorba de mersul la dentist. De aceea, așa cum am declarat mai sus, este recomandat ca primele vizite la medicul specialist în stomatologie pediatrică să aibă loc înainte ca micuțul să împlinească 1 an. Cu cât mai repede se întâmplă acest lucru, cu atât mai repede se va obișnui și cu atât mai plăcute vor deveni pentru copilul dumneavoastră controalele periodice. În acest fel ajutăm copilul să meargă întotdeuna cu plăcere și cu încredere la consultația cu medicul specialist în stomatologie pediatrică.

Copilăria, cea mai importantă perioadă pentru dezvoltarea dinților

La clinica stomatologică Dentocalm din Cluj-Napoca, lucrăm după o filozofie bazată pe trei principii de bază care vor ajuta la dezvoltarea unei atitudini pozitive a copilului față de sănătatea dentară:
– Prevenția afecțiunilor dentare (profilaxie dentară): oferim consiliere și un program continuu de instruire în domeniul sănătății dentare adaptat vârstei micilor pacienți;
– Încurajarea comportamentelor pozitive: încurajăm pacienții să își asume cu ușurință o mai mare responsabilitate pentru propria sănătate dentară pe măsură ce înaintează în vârstă;
– Expertiza pedodontică avansată: vă oferim ocazia să beneficiați de competențele unor specialiști cu înalte competențe în stomatologie pediatrică / pedodonție / stomatologie pentru copii.

La clinica Dentocalm suntem conștienți de anxietățile asociate cu stomatologia și mersul la dentist. Echipa noastră se străduiește să atenueze acești factori prin empatie și răbdare, susținute de mulți ani de experiență în lucrul cu copiii. Atenția noastră se îndreaptă către copii și părinții acestora și ne propunem să facem din vizitele la dentist o experiență plăcută pentru toată lumea.

Frecvența consultațiilor periodice în cazul copiilor

Trebuie să luăm în considerare mai mulți factori ca să putem determina frecvența cu care copilul dumneavoastră trebuie să efectueze o consultație stomatologică, inclusiv vârsta, starea de sănătate și riscul apariției cariilor dentare.

Pregătirea copilului pentru consultația stomatologică

Înainte de a programa prima consultație stomatologică pentru copilul dumneavoastră, gândiți-vă dacă v-ați simțiți mai confortabil să mergeți la dentistul familiei sau să vă duceți copilul la un medic specialist în stomatologie pediatrică – un medic dentist care oferă îngrijire dentară și orală specializată pentru copii, de la sugari la adolescenți. Luați în calcul și faptul că specialiștii în pedodonție (stomatologie pediatrică) uzează de tehnici special adaptate pentru copii și lucrează în cabinete prietenoase pline de jucării și gadget-uri cool special concepute pentru a induce copiilor o starea de relaxare. Pentru a vă ajuta să vă pregătiți copilul pentru o consultație de stomatologie pediatrică, vă recomandăm să țineți cont de următoarele aspecte:

– Planificați cu atenție vizita: Programați examinările dentare pentru copilul dumneavoastră la o oră din zi în care este odihnit și este cel mai probabil să coopereze;
– Fiți pozitiv: Când vorbiți cu copilul dumneavoastră despre examinarea stomatologică, evitați să folosiți cuvinte cu conotație negativă precum „durere”, „injecție” sau „spital”. În schimb, spuneți-i copilului că dentistul va folosi instrumente speciale pentru a se asigura că dinții lui sunt sănătoși. Amintiți-i copilului că și dumneavoastră mergeți des la dentist, dar nu menționați experiențe dentare negative.
– Ascultați-vă copilul: Încurajați-vă copilul să împărtășească îngrijorările legate de vizita la dentist sau de efectuarea unui examen dentar.

La ce să vă așteptați de la consultațiile de stomatologie pediatrică?

Examinările dentare regulate pentru copii reprezintă o parte esențială a îngrijirii preventive a sănătății dentare. În timpul unui examen de stomatologie pediatrică, medicul specialist pedodont va curăța dinții copilului dumneavoastră și va evalua riscul apariției cariilor dentare. Medicul ar putea să recomande sigilări dentare sau fluorizări pentru a reduce riscul apariției cariilor. O consultație dentară de stomatologie pediatrică poate include, de asemenea, radiografii dentare sau alte proceduri de diagnosticare.

Medicul specialist în stomatologie pediatrică vă va întreba despre dieta și obiceiurile de igienă orală ale copilului dumneavoastră și vă va face demonstrații cu privire la tehnicile corecte de periaj și de folosire a aței dentare. Alte subiecte ar putea include prevenirea leziunilor orale sau, pentru adolescenți, riscurile de sănătate asociate cu tutunul, abuzul de substanțe precum cafeaua și piercingurile orale.

Consultația stomatologică la copii cu vârste între 6 luni și 1 an

Medicul dentist specialist în pedodonție ar putea să așeze copilul pe o masă sau pe un scaun  special de examinare după care va urma proceduri mediale special concepute pentru bebeluși cu maximă atenție și oferind totodată confort micului pacient:

– Va evalua igiena orală și sănătatea generală a copilului dumneavoastră, obiceiurile legate de alimentație și riscul de apariție a cariilor dentare;
– Va încerca să îndepărteze petele sau depunerile de pe dinții copilului dumneavoastră prin periere ușoară cu o periuță de dinți sau un tampon umed;
– Vă efectua mici demonstrații cu privire la tehnici de periere și igienizare adecvate pentru copii de vârsta respectivă;
– Va evalua dacă copilul dumneavoastră primește suficient fluor prin alimentație. Dacă va considera necesar, vă va prescrie un supliment de fluor care va putea fi aplicat ca tratament topic pe dinții copilului;
– Va verifica toată cavitatea bucală să se asigure că nu există răni sau umflături ale mucoasei sau pe limba copilului, în interiorul obrajilor și pe cerul gurii;
– Va evalua impactul unor posibile obiceiuri precum utilizarea suzetei și suptul degetului mare.

Consultația stomatologică la școlari și adolescenți

În timpul fiecărui control periodic la dentist, medicul pedodont va evalua igiena orală și sănătatea generală a copilului dumneavoastră, obiceiurile alimentare și riscul de apariție a cariilor dentare. Pe lângă curățarea dinților copilului dumneavoastră, pedodontul ar putea urma următoarele proceduri medicale speciale pentru intervalul de vârstă al copilului:

– Să efectueze radiografii dentare digitale sau alte proceduri de diagnosticare, atunci când este necesar;
– Să efectueze sigilare dentară: Impregnarea suprafețelor dinților cu un strat protector, în vederea limitării riscurilor de apariție a cariilor dentare. În general sigilantul aplică pe molarii permanenți și pe alți dinți din spate susceptibili la carii;
– Să obtureze / plombeze carii sau să repare alte defecte dentare;
– Să se asigure că nu sunt probleme de ocluzie (mușcătură incorectă). În cazul în care medicul specialist în stomatologie pediatrică constată afecțiuni sau anormalități ortodontice, aceste poate să recurgă la un tratament ortodontic pentru copii. În aceste cazuri medicul pedodont va putea recomanda un tratament preortodontic și va consilia copilul cu privire la impactul suptului degetului mare, al scrâșnirii dinților sau al rosului unghiilor.

Dacă va considera că anormalitatea detectată este de competența unui medic specialist în ortodonție, colegul nostru pedodont vă va îndruma către un medic specialist în ortodonție în cadrul clinicii Dentocalm. Specialistul în ortodonție va putea recomanda un tratament ortodontic, cu sau fără aparat dentar, pentru a îndrepta dinții copilului dumneavoastră sau pentru a ajusta mușcătura – dacă va fi cazul.

Pe măsură ce copilul dumneavoastră crește, examinările stomatologice pot include și consiliere cu privire la riscurile pentru sănătatea orală asociate cu:
– Consumul de băuturi zaharoase;
– Fumatul;
– Tulburări de alimentație;
– Piercinguri orale;
– Purtarea unei gutiere de protecție, în timpul antrenamentelor în cazul sporturilor de contact.

Radiografii dentare pentru copii

O radiografie dentară permite medicului specialist în stomatologie pediatrică să vadă imagini detaliate ale unor secțiuni specifice ale gurii copilului dumneavoastră pentru a ajuta la diagnosticarea problemelor care nu sunt vizibile în timpul examenului dentar. Radiografiile nu sunt necesare la fiecare vizită la stomatolog. Medicul specialist in stomatologie pediatrică va discuta cu dumneavoastră despre necesitatea radiografiilor în funcție de vârsta copilului în vederea menținerii sănătății orale. Expunerea la radiații în urma radiografiilor dentare este extrem redusă, în special în cazul radiografiilor digitale.

Discuția de la finalul consultației

După examinare, medicul specialist în stomatologie pediatrică va discuta despre sănătatea orală a copilului dumneavoastră, inclusiv despre riscul de apariție a cariilor dentare, alte probleme de sănătate orală și măsurile preventive pe care le puteți lua pentru a îmbunătăți și proteja sănătatea orală a copilului dumneavoastră. Specialistul pedodont vă va recomanda, de asemenea, când să reveniți pentru un control – de obicei acesta ar trebui să se întâmple la fiecare șase luni. În cazul în care copilul dumneavoastră prezintă un risc ridicat de carii dentare sau are alte probleme de sănătate orală, se pot indica controale mai frecvente.

 

Estetica dentară / fațete dentare Cluj

Termenul de estetică dentară face referire la orice lucrare dentară care îmbunătățește aspectul dinților (însă nu neapărat și funcționalitatea), a gingiilor și mușcăturii: fațete dentare ceramice, fațete dentare no prep, fațete dentare compozit, coroane dentare zirconiu, albire dentară profesională, Digital Smile Design și așa mai departe. Estetica dentară se concentrează în primul rând pe înfrumusețarea zâmbetului în ceea ce privește culoarea, poziția, forma, dimensiunea și aspectul general. Estetica dentară este una dintre cele mai avansate specialități ale stomatologiei. În cadrul acesteia, regăsim numeroase tratamente care se adaptează nevoilor fiecărui pacient, de la albire dentară profesională până la tratamente ortodontice prin care obținem dinți perfect aliniați pe arcade. Denumită și cosmetică dentară, estetica este deci specialitatea medicinei dentare care se ocupă cu îmbunătățirea aspectului dinților pacientului. Cu un scop pur estetic și cu condiția ca gura să fie sănătoasă, oricine poate apela la aceste tratamente pentru a obține zâmbetul perfect, acel “Hollywood Smile” atât de dorit în ultimii ani.

Estetica dentară și conceptul FACE

Estetica dentară este o specialitate “responsabilă” pentru a oferi armonie și frumusețe întregii fețe și nu doar danturii pacientului . Când vorbim despre un „zâmbet frumos” ne referim nu doar la tratamente de protetică dentară, ci la trei componente fiziologice distinctive care o definesc și de care trebuie să se țină cont: buze, gingii, dinții.

Toate aceste componente ale zâmbetului trebuie analizate împreună de către specialistul în estetică dentară pentru a obține echilibrul dorit și rezultatele așteptate. Un bun specialist în estetică dentară va ține cont de toate componentele feței în ansamblul ei, realizând o armonie corectă a gurii cu restul elementelor care compun fața – FACE concept.

Buzele, ca element de estetică a zâmbetului: Buzele reprezintă cadrul zâmbetului. Îmbunătățirea estetică a buzelor se efectuează prin diferite tehnici de chirurgie estetică facială și tratamente reversibile menite să îmbunătățească grosimea și poziția în zâmbet a buzelor. Fie pentru creșterea sau scăderea volumului buzelor, fie pentru a corecta alterările congenitale sau dobândite. Pentru corectarea aspectului buzelor, propunem tehnici minim invazive care oferă rezultate foarte naturale și de durată.

Gingiile și estetica zâmbetului: Dimensiunea și culoarea gingiilor sunt esențiale pentru un zâmbet frumos, de aceea, alinierea și condiționarea gingiilor este esențială pentru un design frumos și natural al zâmbetului. Gingiile trebuie să aibă o lungime adecvată, o culoare sănătoasă și o formă arcuită aliniată perfect cu dinții. Există mai multe tehnici parodontale care se pot recomanda în funcție de caz, pentru a menține sănătatea gingiilor, precum și pentru a acoperi rădăcinile dinților pacienților atunci când acestea par prea lungi.

Dinții în estetica dentară

Tratamentul dentar este cea mai delicată parte atunci când executăm designului zâmbetului. Este important ca înainte de a trece la tratamentul propriuzis, dentistul să se studieze forma, dimensiunea și culoarea pentru a oferi fiecărui pacient rezultate plăcute din punct de vedere estetic și un aspect cât mai natural. Printre cele mai frecvente și eficiente tratamente de estetică dentară regăsim fațetele dentare (fațete dentare ceramice, fațete dentare compozit, fațete dentare no prep) și albirea dinților. Pe lângă aceste proceduri, domeniul esteticii dentare include și tehnicile de reabilitare orală necesare pentru îmbunătățirea zâmbetului, alături de tehnologia Digital Smile Design, un sistem digital de care ne ajută să previzualizăm și să planificăm rezultatul, astfel încât dumneavoastră să puteți aprecia și valida estetica zâmbetulul încă dinainte ca acesta să fie realizat.

Despre Digital Smile Design (DSD)

Conceptele DSD (Digital Smile Design) s-au născut din necesitatea de a aborda provocările cu care se confruntă toți stomatologii moderni în cadrul disciplinei de estetică dentară. DSD este un instrument inovator în stomatologia estetică. Un obiectiv fundamental al unui tratament estetic este satisfacția pacientului, iar rezultatul tratamentului trebuie să răspundă așteptărilor pacientului de a-și îmbunătăți estetica facială și zâmbetul. Un pacient care se îndoiește în mod constant de rezultatul final al tratamentului, care este o procedură ireversibilă, poate fi motivat și educat prin tehnica Digital Smile Designing (DSD). DSD este un instrument tehnic software, utilizat pentru a proiecta și modifica zâmbetul pacienților în mod digital și pentru a-i ajuta să previzualizeze zâmbetul prin crearea și prezentarea unei machete digitale a noului design al zâmbetului lor așa cum ar urma să arate la final, chiar înainte de începerea fizică a tratamentului. Asta ne ajută în comunicarea cu pacientul, ne facilitează implicarea pacienților în propriul proces de proiectare a zâmbetului, asigurând astfel un rezultat previzibil al tratamentului și sporind acceptarea cazului.

Cu ajutorul tehnologiei Digital Smile Design (DSD) putem să proietăm zâmbete mai frumoase, să planificăm mai eficient tratamentele multidisciplinare, să muncim eficient, să asigurăm rezultatele așteptate și să înbunătățim drastic rata de acceptare a lucrării finale de către pacient – prin faptul că pacientul poate previzualiza și valida rezultatele finale, înainte să fie puse în operă.

Cum personalizăm tratamentele de estetică pentru rezultate impecabile?

Pentru a obține îmbunătățirea estetică pe care pacientul și-o dorește, toate tratamentele de cosmetică dentară sunt personalizate, fiecare dentist alegând procedurile care se potrivesc cel mai bine fiecărui pacient. După o analiză facială, colegii noștri specialiști în estetică dentară propun soluțiile cele mai dezirabile pentru fiecare persoană, în funcție de trăsături, proporțiile feței și ale gurii. Medicul stomatolog propune un plan de tratament, explicând procedurile de care pacientul are nevoie pentru a obține rezultatele dorite. Aceste proceduri pot fi foarte diferite și chiar pot combina mai multe tehnici. Ortodonția, de exemplu, oferă beneficii estetice semnificative însă implică o perioadă lungă dedicată tratamentului ordodontic, cu sau fără aparat dentar. Albirea profesională a dinților sau aplicarea de fațete dentare cermice sau din compozit sunt tratamente mai rapide utilizate mai des pentru estetică decât montarea unui aparat dentar (tratamentul ortodontic cu aparate dentare) care de cele mai multe ori are nu doar un scop estetic ci și rolul de a vă corecta mușcătura. În orice caz, dacă doriți să îmbunătățiți aspectul dinților dumneavoastră prin tratamente dentare la cele mai înalte standarde, vă invităm să apelați la serviciile clinicii stomatologice Dentocalm din Cluj-Napoca.

Albire dentară profesională

Albirea dentară profesională este cel mai solicitat tratament de estetică dentară în ultimii ani. Acesta constă în albirea dinților care și-au pierdut albul natural în timp, sau din cauza consumului anumitor alimente și băuturi care modifică culoarea smalțului dinților. Albirea dentară este un tratament cu ajutorul căruia se obțin schimbări rapide, foarte vizibile, deci rezultate excelente.

Albirea dinților, este după cum spuneam mai sus, cea mai frecventă procedură de cosmetică dentară. Albirea dentară profesională efectuată în clinica stomatologică de către un medic dentist, este un tratament sigur și eficient pentru majoritatea pacienților. Există bineînțeles, mai multe opțiuni de albire, inclusiv produse pentru albirea dinților acasă fără prescripție medicală. Cele mai eficiente metode rămân însă în mod categoric, tratamentele de albire dentară efectuate de către medicul dentist.

Albirea dentară cu laser este o tehnică nouă de albire a dinților. Pe parcursul procedurii de albire dentară laser, gingiile sunt acoperite cu un “baraj” de cauciuc numit diga dentară, iar pe dinți se aplică o substanță chimică de albire. Un fascicul de laser cu argon, care are rolul de a accelera procesul de albire, este apoi proiectat pe dinți. Acest laser activează substanța chimică de albire care modifică culoarea dinților. Se spune că albirea cu laser este mai eficientă decât celelalte proceduri executate în clinica dentară. O procedura de albire a dinților frecvent utilizată în clinica stomatologică Dentocalm, este albirea dinților cu lampa Beyond – o preocedură medicală foarte sigură care și-a dovedit clar eficiența ridicată în timp și pe care specialiștii Dentocalm o aplică de mulți ani cu rezultate foarte vizibile, fiind mai accesibilă ca și preț decât albirea dentară cu laser.

Tratamente ortodontice cu aparate dentare, pentru copii și adulți

Unele tipuri de tratamente ortodontice cu sau fără aparate dentare , sunt de asemenea, clasificate ca tratamente de estetică dentară. Printre acestea se numără tratamentele pentru alinierea dinților și corectarea mușcăturii, cu scopul de a obține un zâmbet perfect armonios.

Tratamentele ortodontice cu aparate dentare au adus cu sine un mare progres în corectarea poziției dinților. De la aparatele dentare care se plasează pe interiorul dinților (aparate dentare linguale), până la noile aparate dentare “invizibile” care utilizează gutiere transparente (Clear aligners sau Invisalign), toate au ca principal scop îmbunătățirea aspectului și funcționalității.

Fațete dentare ceramice pentru “Hollywood Smile”

Utilizarea tratamentelor cu fațete dentare câștigă treptat teren printre tratamentele de estetică dentară. Acestea permit corectarea poziției dinților, a culorii și chiar a dimensiunii, acoperind în mod eficient dintele natural. Fațetele dentare sunt foițe subțiri din ceramică sau compozit, cimentate pe partea vizibilă a dintelui. Acestea sunt ușor și rapid de plasat, obținând rezultate instantanee și impresionante. Fațetele dentare s-au dovedit a fi foarte rezistente în timp prezentând un avantaj estetic de luat în seamă: spre deosebire de smalțul natural al dinților, ceramica din care sunt confecționate fațetele dentare nu se pătează.

Implanturi dentare pentru înlocuirea dinților pierduți

Inserarea de implanturi dentare este, de asemenea, o tehnică foarte comună pentru corectarea și înfrumusețarea zâmbetului. Atunci când lipsește un dinte sau dintele original a suferit atât de multe daune încât nu este posibilă recuperarea acestuia, un specialist în implantologie din clinica dentară Dentocalm, poate insera un implant dentar care va reface estetica arcadei. Implanturile dentare îndeplinesc aceleași funcții ca și dintele original, recuperând în același timp estetica dinților pacientului. Implantologia este o tehnică care urmărește să reconstruiască aspectul și funcționalitatea danturii originale.

Procedura chirurgicală de inserare a unui implant dentar presupune înlocuirea rădăcinii naturale a dinților pierduți cu un dispozitiv medical metalic, asemănător unui șurub – acesta înlocuiește practice rădăcina naturală a dintelui pierdut. Astfel, implantul dentar înlocuiește dinții deteriorați sau lipsă cu dinți artificiali care arată și funcționează la fel ca cei adevărați. Chirurgia implanturilor dentare poate oferi o alternativă binevenită la protezele dentare sau punțile care de multe ori nu se potrivesc perfect și pot oferi o opțiune viabilă atunci când lipsa rădăcinilor dinților naturali nu permite construirea unei proteze dentare sau a unei punți pentru înlocuirea dinților. Implanturile dentare sunt plasate chirurgical în osul maxilarului, unde servesc drept rădăcini ale dinților lipsă. Deoarece titanul din implanturi fuzionează cu osul maxilarului dumneavoastră, implanturile nu alunecă, nu fac zgomot și nu provoacă leziuni osoase, așa cum ar putea face o punte fixă sau o proteză dentară.

Tratamentul cu implant dentar este potrivit pentru mine?

În general, implanturile dentare pot fi potrivite pentru dumneavoastră în următoarele cazuri:
– Aveți unul sau mai mulți dinți lipsă
– Nu puteți sau nu doriți să purtați proteze dentare
– Nu aveți probleme de sănătate care să afecteze vindecarea osului
– Aveți un os maxilar care a ajuns la o creștere completă
– Aveți un os adecvat pentru a fixa implanturile sau puteți beneficia de o grefă osoasă / adiție de os / augmentare osoasă
– Aveți țesuturi orale sănătoase
– Doriți să vă îmbunătățiți vorbirea
– Nu fumați. Fumatul poate crește riscul de eșec al osteointegrării implanturilor dentare.

Care este momentul ideal pentru tratamente de estetică dentră?

Înainte de a efectua un tratament de estetică dentară, trebuie să ne asigurăm că întreaga cavitate bucală este sănătoasă. Vă recomandăm să ne vizitați la clinica sentară Dentocalm din Clu-Napoca și noi vă vom putea informa cu privire la starea generală a danturii dumneavoastră; de asemenea, în caz de nevoie vă vom putea oferi sugestii optime pentru recuperarea sănătății orale. Deci, în cazul în care vă decideți să vă schimbați forma zâmbetului și să obțineți dinții la care ați visat dintotdeauna, începeți prin a avea grijă de sănătatea dumneavoastră orală utilizând produsele și accesoriile potrivite.

 

Protetică dentară Cluj

Coroane dentare, fațete dentare, proteze dentare. Protetica dentară este specialitatea stomatologiei care se ocupă cu diagnosticarea, planificarea tratamentului, reabilitarea și întreținerea funcției orale; de asemenea contribuie la dobândirea sau menținerea confortului, aspectului danturii și sănătății dentare a pacienților care prezintă afecțiuni clinice asociate cu dinți lipsă, dinți care prezintă diferite grade de distrucție sau țesuturi orale și maxilo-faciale afectate de diferite boli. Deci, protetica dentară este domeniul stomatologiei care se concentrează pe proteze dentare, în principal: fațete dentare, coroane dentare, proteze dentare.

Tratamentele de protetică dentară propun refacerea sau înlocuirea unuia sau a mai multor dinți care și-au pierdut capacitatea funcțională, sau au fost pierduți complet (edentație)  în urma avansării proceselor carioase sau alte fenomene distructive.

Printre tratamentele de protetică dentară pe care le oferim în clinica stomatologică Dentocalm, amintim:
– Fațete dentare ceramice;
– Fațete dentare e.max;
– Fațete dentare compozit;
– ­Coroane dentare pe implant;
– ­Coroane dentare pe suport metalic;
– Încrustatii (inlay/onlay/overlay) cu materiale nobile sau ceramică;
– Coroane zirconiu;
– ­Proteze pe implanturi;
– Proteze dentare acrilice și elastice, totale sau partiale;
-­ Proteze scheletate clasice sau cu sisteme speciale;
– Ajustări, reparații și căptușire proteze dentare mobile;
– ­Punți dentare pe suport metalic sau de zirconiu;
– Tratament de echilibrare ocluzală.

Protetica dentară fiind o specialitate vastă, se împarte în mai multe ramuri sau specializări de protetică:

– Protetica dentară fixă;
– Protetica dentară mobilă;
– Protetică maxilo-facială;
– Protetică implantologică (implanturi dentare / implatologie).

Despre medicii specialiști în protetică dentară

Proteticianul este un medic stomatolog specialist care se ocupă cu înlocuirea dinților lipsă și a structurilor bucale sau maxilare aferente cu ajutorul uor elemente de protetică: punți, coronae dentare, fațete dentare, proteze dentare. Medicii specialiști proteticieni beneficiază de o pregătire suplimentară după finalizarea studiilor de stomatologie generală, pentru a se specializa în acest domeniu.

Dispozitive protetice fixe: coroane dentare, fațete dentare, inlay / onlay (încrustații), punți dentare

Protetica fixă este o ramură a proteticii dentare care se ocupă cu restaurarea dinților cu ajutorul coroanelor dentare, a punților, onlay-urilor, inlay-urilor și fațetelor dentare. Toate lucrările menționate anterior sunt realizate în laboratorul de tehnică dentară, pe baza unei amprente (wax-up) realizate de către medicul specialist protetician. Atunci când este cazul, dinții existenți sunt pregătiți de către medic, după care următorul pas este să realizeazăm o amprentă pentru a capta această pregătire. Amprenta dentară este apoi trimisă la laborator, împreună cu o rețetă detaliată cu recomandări și cerințe. Tehnicianul dentar confecționează apoi lucrarea dentară în conformitate cu prescripția (rețeta). Produsul finit este apoi cimentat, sau altfel spus “instalat” în cavitatea bucală cu ajutorul unor adezivi speciali.

 Coroana dentara

În stomatologie, coroana dentară se referă cel mai frecvent la un tip de restaurare dentară care acoperă sau înconjoară complet un dinte sau care se “încarcă” pe un implant dentar. O coroană poate fi necesară atunci când o carie mare amenință sănătatea unui dinte. O coroană este de obicei lipită de dinte cu ciment dentar. Coroanele dentare pot fi realizate din diverse materiale, care sunt de obicei fabricate prin metode indirecte. Coroanele  dentare sunt utilizate pentru a îmbunătăți rezistența sau aspectul dinților și pentru a opri deteriorarea.

Cea mai cuoscută metodă de “încoronare” a unui dinte implică luarea unei amprente dentare a unui dinte pregătit anterior, apoi “fabricarea” coroanei dentare în laboratorul de tehnică dentară. Coroana dentară va fi apoi cimentată în cadrul unei ședințe de tratament. Această metodă indirectă de restaurare a dintelui permite utilizarea unui material de restaurare rezistent; acest lucru nu ar fi posibil prin utilizarea unor materiale dentare fabricate direct în cabinet în cavitatea bucală a pacientului. Tehnologia computerizată este din ce în ce mai mult utilizată pentru fabricarea coroanelor dentare – vezi stomatologia digitală și tehnologiile CAD/CAM. Coroanele dentare denumite și „calote”, acoperă o parte sau întregul dinte. Pentru realizarea coroanei se pot folosi diferite materiale, în funcție de cerințe precum funcția/estetica, preferințele pacientului și starea dintelui.

 

Chirurgie dento-alveolară

Chirurgia dentoalveolară este un domeniu din cadrul chirurgiei orale și maxilo-faciale care se concentrează pe probleme de rutină, cum ar fi: extracțiile dentare, conturarea oaselor alveolare și reparațiile minore ale țesuturilor moi (gingie, ligamente). Osul alveolar este osul care înconjoară și susține dinții, menținându-i la locul lor și ajutând la menținerea lor pe termen lung. În cazul în care alveolele sunt compromise, ați putea fi expuși unui risc real de a vă pierde dinții permanenți – lucru care va lăsa cu siguranță un gol în zâmbet și în stima dumneavoastră de sine. Chirurgia dentoalveolară poate ajuta la rezolvarea acestor probleme! Chirurgia dentoalveolară permite deci, rezolvarea unor probleme complicate care au ca punct de plecare sistemul dento­maxilar: granuloame apicale, chisturi maxilare, molari de minte incluși sau semiincluși, canini incluși, extracții dentare dificile, abcese periosoase cu punct de plecare dentar.

Printre serviciile de chirurgie dento-alveolară pe care le oferim în clinica stomatologică Dentocalm, se numără:
– extracție dentară simplă si extracție dentară complicată
– extracție molari de minte incluși (care nu au erupt încă pe arcada dentară) sau erupți;
– adiție de os / augmentare osoasă;
– regularizarare de creastă;
– rezecție apicală;
– alveolotomie;
– chistectomie;
– amputație radiculară;
– sinus lift;
– inserare implanturi dentare (implatologie).

Echipa noastră dedicată de specialiști în chirurgie orală și dentoalveolară, oferă o vastă experiență în proceduri de chirurgie dentară realizate chiar aici, în clinica dentară Dentocalm din Cluj-Napoca.

Când am nevoie de extracție dentară?

Dinții pot fi îndepărtați din mai multe motive. Printre acestea, putem aduce în discuție considerente ortodontice sau afecțiuni care survin ca urmare a unei carii extinse și netratate, boli ale „gingiilor”, traumatisme dentare, dinți cu abces sau dinți mobili / desprinși. În majoritatea situațiilor care nu reprezintă urgențe stomatologice și care implică necesitatea unor extracții dentare, vă vom evalua și trata /opera în cadrul aceleiași consultații. Tratamentele de chirurgie orală / chirurgie dentoalveolară vor fi efectuate sub anestezie locală, sedare conștientă sau în cazuri speciale, anestezie generală.

Pot exista multe și diverse motive pentru care de asemenea, este necesară o extracție, inclusiv dinți care sunt impactați și care nu pot erupe în mod corespunzător, până la dinți care sunt atât de grav cariați încât nu mai pot fi salvați. Mulți oameni cred în mod eronat că o extracție dentară este un proces dureros însă ce cele mai multe ori anestezia și alte tehnici și instrumente modern ne ajută, ca la clinica dentară Dentocalm, să vă oferim tratamente de chirurgie orală fără durere. De cele mai multe ori vom avea nevoie de o radiografie panoramică specială pentru a identifica și diagnostica structurile dentare vitale.

Ce se întâmplă după extracția dentară?

Cei mai mulți pacienți preferă să nu se întoarcă la serviciu în ziua în care li se extrage un dinte, de obicei din cauza sângerărilor minore și a disconfortului post-extracție. În aceste cazuri, vom oferi instrucțiuni postoperatorii o rețetă cu medicamentație pentru durere, plus antibiotice (numai atunci când este necesar / indicat). Vă puteți aștepta să simțiți un disconfort ușor până la moderat timp de câteva zile după extracție în zona afectată în cazul procedurilor invazive. Este posibil să apară și tumefacție sau umflătură. În general, ar trebui ca totul să revină la normal după 2-3 zile.

 Extracția radiculară: extracția rădăcinii dintelui

Uneori este necesară îndepărtarea rădăcinii dentare rămase în os, după căderea dintelui. Acest lucru tinde să se întâmple atunci când dintele a căzut de la sine, dar rădăcina a rămas pe arcadă. Dacă rădăcina este cariata și nu este îndepărtată, ar putea provoca o infecție gravă în cavitatea bucală sau chiar infecție sistemică.

Îndepărtarea chisturilor, tumorilor și a altor leziuni asociate

Chisturile se pot forma în maxilar adesea ca urmare a unei infecții, cum este cea observată în cazul bolii parodontale avansate. Chirurgii dentoalveolari pot îndepărta aceste chisturi, precum și orice tumori care pot apărea, atât benigne, cât și maligne. Dacă se constată că aveți o tumoare malignă, vom colabora cu un medic specialist în oncologie pentru a crea un plan multidisciplinar de tratament.

Ajutor chirurgical în tratamentele ortodontice (ortodonție)

Chirurgia dentoalveolară este adesea benefică pentru a ajuta la poziționarea normală a unui dinte neerupt. De asemenea, se poate interveni în folosul tratamentului orthodontic prin extracția unui dinte erupt care înghesuie alți dinți sau, în cazuri mai puțin frecvente, unul sau mai mulți dinți permanenți în plus, cunoscuți sub numele de dinți supranumerari.  Uneori, este necesară îndepărtarea unui fren labial anormal (pliul de țesut care leagă mijlocul buzei superioare de gingie).

Ajutor chirurgical în tratamentele endodontice / tratamente de canal (endodonție)

Tratamentul de canal / tratamentul endodontic la microscop este utilizat pentru a eradica infecția care a afectat chiar pulpa dentară și rădăcina dintelui. În unele cazuri, poate fi necesar ca medicul specialist în chirurgie orală dentoalveolară să îndepărteze vârful rădăcinii pentru a preveni formarea unui abces în canalul radicular. Ocazional, îndepărtarea vârfului unei rădăcini în timpul tratamentului de canal (cunoscută sub numele de apicectomie) este efectuată pentru a trata sau a preveni un abces dentoalveolar.

dentist cluj - stomatologie cluj - clinica Dentocalm

Urgențe stomatologice Cluj

Dureri dentare, accidente sau umflături la nivelul feței? Probabil aveți nevoie de un tratament stomatologic de urgență. Clinica stomatologică Dentocalm vă pune la dispoziție serviciul de urgențe stomatologice NON-STOP (24/7). Clinica dentară Dentocalm vă stă la dispoziție non-stop pentru urgențe stomatologice, astfel încât dumneavoastră să aveți parte de tratamente adecvate imediat după apariția problemelor de ordin stomatologic. Serviciile de urgență reprezintă uneori singura soluție pentru a rezolva afecțiuni dentare acute, cu debut subit. Nu orice durere dentară reprezintă urgență stomatologică, anumite afecțiuni care nu au o evoluție galopantă putând fi ameliorate cu ajutorul medicamentelor antiinflamatoare, până la data programării la stomatolog.

Urgențe stomatologie – definiție

O urgență dentară este o problemă care implică dinții și țesuturile de susținere și care este important a fi tratată în cel mai scurt timp de către un medic dentist. Urgențele stomatologice nu implică întotdeauna durere, deși acesta este un semnal comun că ceva trebuie să fie investigat. Durerile dentare acute pot proveni de la dinți sau de la țesuturile. În altă ordine de idei, de multe ori durerile dentare sau faciale pot da senzația că provin de la dinți și de fapt sunt cauzate de o sursă diferită: urechi, nas, ochi, mandubulă, tâmplă.

În funcție de tipul de durere resimțită, un clinician experimentat poate determina prin anamneză atentă cauza probabilă și poate trata problema. În cazul problemelor dentare de urgență, fiecare tip de țesut transmite mesaje diferite cu simptome diferite. Există multe tipuri de urgențe dentasre. Acestea pot varia de la infecții bacteriene, fungice sau virale până la un dinte fracturat sau o restaurare dentară, fiecare dintre acestea necesitând un răspuns individual și un tratament unic în funcție de situație. Fracturile (traumatismele dentare) pot apărea oriunde pe dinte sau la nivelul osului înconjurător, în funcție de locul și de amploarea fracturii, opțiunile de tratament vor varia. Căderea sau fracturarea restaurărilor dentare poate fi considerată, de asemenea o urgență dentară, deoarece acestea pot avea un impact funcțional important. Toate urgențele dentare ar trebui tratate sub supravegherea sau îndrumarea unui profesionist în domeniul sănătății dentare pentru a păstra dinții cât mai mult timp posibil.

Dacă generalizăm definiția urgențelor pe întregus spectru medical vom înțelege că o urgență medicală este adesea definită mai precis ca o afecțiune acută care prezintă o amenințare imediată pentru viață, membre, vedere sau sănătate pe termen lung. Prin urmare, urgențele dentare pot fi rareori descrise ca urgențe medicale în acești termeni. Există adesea opinii divergente între clinicieni și pacienți cu privire la ceea ce constituie o urgență dentară! De exemplu, o persoană poate pierde brusc o obturație, o coroană, sau o punte și, deși nu are dureri deloc, are totuși mari preocupări de ordin estetic cu privire la aspectul dinților săi poate solicita un tratament de urgență pe baza unui handicap social perceput subiectiv. Când ajung pacienții de obicei în clinica noastră apelând serviciul de urgență? Atunci când au dureri!

Durerea de dinți – definiție

Durerea este descrisă ca fiind „o experiență senzorială și emoțională neplăcută asociată cu leziuni tisulare reale sau potențiale, sau descrisă în termenii unor astfel de leziuni.”(Wikipedia). Este unul dintre cele mai frecvente motive pentru care pacienții apelează la un tratament stomatologic de urgență.

Mai mult despre durerea de dinți

Durerea de dinți, cunoscută și sub numele de durere dentară, este o durere la nivelul dinților sau al structurilor de susținere a acestora, cauzată de boli dentare sau de dureri transmise la dinți de către alte boli decât cele dentare. Atunci când este severă, poate avea impact asupra somnului, alimentației și altor activități zilnice.

Cauzele durerilor de dinți

Cauzele comune includ inflamația pulpei, (de obicei ca răspuns la cariile dentare, traumatisme dentare sau alți factori), hipersensibilitatea dentinei, parodontita apicală (inflamația ligamentului parodontal și a osului alveolar din jurul apexului rădăcinii), abcesele dentare (colecții localizate de puroi), osteita alveolară („priza uscată”, o posibilă complicație a extracției dentare), gingivita ulcerativă necrozantă acută (o infecție a gingiei) și tulburarea temporomandibulară.

Pulpita este reversibilă atunci când durerea este ușoară până la moderată și durează puțin timp după un stimul (de exemplu, frigul); sau ireversibilă atunci când durerea este severă, spontană și durează mult timp după un stimul. Lăsată netratată, pulpita poate deveni ireversibilă, apoi poate evolua spre necroză pulpară (moartea pulpei) și parodontită apicală.

Abcesele provoacă de obicei dureri pulsatile. Abcesul apical apare de obicei după necroza pulpară. Abcesul pericoronar este de obicei asociat cu pericoronita acută a unui molar de minte inferior, iar abcesele parodontale reprezintă de obicei o complicație a parodontitei cronice (boala gingivală).

Mai rar, afecțiuni non-dentare pot provoca dureri de dinți, cum ar fi sinuzita maxilară, care poate provoca dureri la nivelul dinților superiori din spate, sau angina pectorală, care poate provoca dureri la nivelul dinților inferiori. Diagnosticul corect poate fi uneori o provocare.

 Cum putem preveni și ameliora durerile de dinți?

O igienă orală adecvată ajută la prevenirea durerilor de dinți prin prevenirea bolilor dentare. Tratamentul unei dureri de dinți depinde de cauza exactă și poate implica o obturație, un tratament de canal, o extracție, o drenare a puroiului sau alte măsuri de remediere. Ameliorarea durerii de dinți este considerată una dintre principalele responsabilități ale medicilor dentiști. Durerea de dinți este cel mai frecvent tip de durere în gură sau pe față. Durerea dentară este cel mai frecvent motiv pentru consultațiile stomatologice de urgență. Din punct de vedere istoric, se crede că cererea de tratare a durerii de dinți a dus la apariția chirurgiei dentare ca prima specialitate a medicinei.

 

https://dentalmarketing.ro/wp-content/uploads/2020/01/dinstitute1-640x480.png

www.dinstitute.ro

Clinica stomatologica Dinstitute

„Clinica stomatologică D’institute este un vis devenit realitate; o unitate medicală concept, un loc în care pacienții vin cu drag și se simt ca acasă. D’institute este un spațiu digital primitor si modern, umanizat de o echipă pe masură. D’institute suntem noi, oamenii din spatele conceptului. Ne ghidăm după două idei care prefigurează cel mai bine identitatea clinicii noastre dentare: “Go Digital” și “One Session Dentistry”. Cabinetele stomatologice sunt dotate cu echipamente de ultimă generație. Laboratorul integrat de tehnică dentară digitală dispune de dotări ultramoderne. Echipamentele de imagistică 3D sunt cele mai performante din tot ce există disponibil în piață.

Iubim tehnica stomatologică digitală și încercăm mereu să integrăm cele mai performante tehnologii, de la scannere intra-orale la imprimante dentare 3D. Toate acestea scurtează timpii de lucru și aduc ultra-precizie în munca noastră de zi cu zi. Astfel tu vei beneficia de lucrări dentare mai performante și finalizate mult mai repede în comparație cu lucrările realizate prin tehnicii stomatologice clasice. Suntem deci, o mare familie! Petrecem foarte mult timp în clinică. Ne dorim să formăm o echipă profesionistă, primitoare și prietenoasă, astfel încât voi, pacienții noștri, să reveniți la tratamente cu zâmbetul D’institute pe buze. Colaboram interdisciplinar în majoritatea cazurilor, cu scopul de a identifica mereu cele mai bune posibilități de tratament pentru tine.”

 

servicii / tratamente stomatologice

ESTETICĂ DENTARĂ: Reabilităm sau îmbunătățim componenta fizionomică a aparatului dento-maxilar, cu ajutorul tehnologiilor de ultimă oră – dotări standard în clinica stomatologică D`Institute. #stomatologie digitală #fațete dentare #goDigital #clinică stomatologică D`Institute. #stomatologie digitală #fațete dentare #goDigital #clinică stomatologică D`Institute

ALBIRE DENTARĂ: Îți oferim soluții profesionale de albire dentară. Implementăm proceduri cu rezultate garantate pentru albirea dinților. Suntem recunoscuți pentru îmbunătățiri cosmetice în rândul pacienților noștri cărora le oferim distinsul “Hollywood smile”.

PROTETICĂ DENTARĂ: Efectuăm reabilitări complexe ale arcadelor dentare, prin intermediul unor dispozitive medicale – proteze dentare. Îți oferim o dantură echilibrată din punct de vedere funcțional și estetic, prin restabilirea integrității aparatului dento-maxilar. #stomatologie digitală #goDigital #D`Institute dental clinic

IMPLANTOLOGIE: Nu trebuie să suferi experimentând efectele dinților lipsă. Implanturile dentare D`Institute constituie metode foarte eficiente de înlocuire a dinților lipsă. Utilizăm cele mai noi tehnologii de implanturi dentare, pentru a reda zâmbetele pacienților noștri.

LABORATOR DIGITAL DE TEHNICĂ DENTARĂ: Prin laboratorul digital de tehnică dentară, oferim soluții optime pentru lucrările de care ai nevoie. Garantăm cel mai înalt nivel optic și funcțional pentru lucrările pe care le efectuăm cu ajutorul tehnicienilor noștri experimentati și talentați.

ENDODONȚIE: Îți oferim tratamente endodontice / tratamente de canal concepute pentru a promova vindecarea dinților și care au ca scop prevenirea extracțiilor dentare. Utilizăm microscop electronic de ultimă generație pentru precizie maximă, siguranță și încredere.

CHIRURGIE DENTO-ALVEOLARĂ: Prin chirurgia dento-alveolară rezolvăm chirurgical probleme complicate ale sistemului dento-maxilar: granuloame apicale, chisturi maxilare, molari de minte, extracții dentare dificile, abcese periosoase, tratamente chirurgicale protetice, chirurgie parodontală, augumentări osoase, sinus lift.

PARODONTOLOGIE: Prin tratamentele parodontale vizeazăm însănătoșirea ţesuturilor parodontale. În urma tratamentelor de dezinfecție a cavității orale, monitorizăm periodic sănătatea gingiilor și facem igienizări profesionale care ajută la menținerea sănătății orale. #stomatologie digitală #goDigital #D`Institute dental clinic

TERAPII LASER: Tratamentele stomatologice cu laser se utilizează cu succes pentru a trata o serie de afecțiuni dentare. Terapia cu laser oferă beneficii uriașe pacientului, oferind un confort îmbunătățit, o vindecare mai rapidă și, în unele tratamente, rezultate mai bune.

ORTODONȚIE: Tratamentele ortodontice cu aparate dentare ne ajută să corectăm anomalii denxto-maxilare, să redăm funcționalitatea mușcăturii și să îmbunătățim aspectul zâmbetului. Pentru atingerea unui obiectiv “Hollywood smile” de multe ori este nevoie să aplicăm aparate dentare în prima etapă de tratament, pentru corectarea anomaliilor. #stomatologie digitală #goDigital 

RADIOLOGIE DENTARĂ: Îți oferim servicii de imagistică stomatologică 2D si 3D: radiografii și tomografii dentare și maxilo-faciale. Utilizăm tehnologie radiologică de ultimă generație. Pentru că am internalizat serviciile de radiologie dentară, nu mai este nevoie ca tu să te deplasezi în altă clinică stomatologică pentru examenele radiologice. #stomatologie digitală #goDigital #D`Institute dental clinic

PROFILAXIE DETARTRAJ CU ULTRASUNETE: Dantura ta are nevoie de îngrijire permanentă pentru un zâmbet sănătos (periaj, detartraj) . Profilaxia dentară este o metodă de tratament foarte simplă și ușor de accesat. Scopul profilaxiei este de a preveni apariția cariilor dentare și a bolii parodontale. #stomatologie digitală #goDigital #D`Institute dental clinic

CLEAR ALIGNERS: Această tehnologie reprezintă alternativa estetică și minim invazivă la aparate dentare clasice. Tratamentulele cu clear aligners – de la Invisalign, utilizează gutiere transparente, customizate pentru fiecare caz în parte. Scopul gutierelor clear aligners, la fel ca și în cazul aparatelor ortodontice “clasice”, este alinierea dinților și corectarea ocluziei.

https://dentalmarketing.ro/wp-content/uploads/2020/01/smart-dental-640x480.png

strategie marketing

Împreună cu partenerii de la Smart Dental am dezvoltat o strategie de promovare integrată cu obiectivele operaționale ale business-ului. Strategia presupune planificarea, implementarea și controlul unor instrumente de marketing și gestionarea canalelor de comunicare potrivite pentru atingerea obiectivelor.

dental branding

Noi dezvoltăm branduri de succes în domeniul medicinei. Ținem cont însă de tradiția și moștenirea pe care le-ai construit pe parcursul anilor și ne folosim de aceste valori pentru a consolida un brand medical care să-ți susțină cu acuitate medicală imaginea în fața pacienturii. Noi am realizam împreună Smart Dental, un proiectul de rebranding prin care vizăm împrospătarea și consolidarea unui brand Smart susținut de o echipă valoroasă.

social media marketing (SMM) 

Audităm activitatea ta de social media, canalele de comunicare și modul de implementare al campaniilor SMM. Dezvoltăm ceea ce merge, îmbunătățim ce nu merge.

– pe ce canale (rețele) ești activ?
– cum sunt configurate și optimizate conturile tale SM?
– ce canale / acțiuni aduc cel mai bun return?
– performanța profilelor tale, în raport cu cele ale concurenței.

Pentru a avea succes în campaniile de promovare cabinete stomatologice pe social media începem de la profilul pacientului tău. Dacă îți cunoaștem pacienții, maximizăm șansele de a elabora campanii de succes. Creem conținut targetat, coerent și consecvent. Ne asigurăm că vom măsura de fiecare dată eficiența campaniilor SSM.  În funcție de evoluția indicatorilor, adaptăm campania pentru a îmbunătăți rezultatele.

web development

… in construction.

https://dentalmarketing.ro/wp-content/uploads/2022/07/dental-garant-640x480.jpg

Dental Garant București

SURSA INFORMATII / TEXTE: pagina web Dentocalm, www.dentalgarant.ro
SURSA IMAGINI: clinica dentară Dental Garant

La Dental Garant știm cât de important este un zâmbet stralucitor și cât de greu este să nu îl poți pune in valoare așa cum îți dorești.
Pentru că suntem aici doar pentru tine, te vei bucura de un grad ridicat de profesionalism, de la modul în care îți tratăm problemele dentare până la rapiditatea cu care o facem.

clinica dentara Dental Garant, stomatologie Bucuresti

Dental Garant vă pune la dispoziție tratamente complete de stomatologie generală, estetică şi implantologie dentară, efectuate de specialiști în toate domeniile medicinei dentare.
Scopul nostru este de a vă oferi servicii stomatologice de cea mai înaltă calitate și de a stabili relații de înțelegere reciprocă, de respect şi încredere între pacient și medic.”

 

TRATAMENTE STOMATOLOGIE BUCUREȘTI

Estetică dentară: fațete dentare & coroane dentare

Fațete Dentare E-Max

Pierderea de substanta dentara, de obicei prin carie, dar si prin diverse traumatisme limitate, poate fi compensata cu ajutorul obturatiilor – asa numitele “plombe”. Materialul utilizat cu predilectie este compozitul dentar fotopolimerizabil, cu calitati estetice corespunzatoare. Procedura de aplicare a unei obturatii este una dintre cele mai simple manopere, realizabila intr-o singura sedinta, cu sau fara anestezie.

Coroane Dentare E-Max

Coroanele acopera in totalitate dintele si sunt optiunea corecta in cazul unor leziuni intinse sau a dintilor tratati endodontic ( cu obturatii de canal). E-Max este o ceramica de calitate si folosita in timpul tratamentului, duce la rezultate de calitate. Din toata gama de ceramica presata existenta, ceramic E-Max (Ivoclar) este considerata cea mai buna in momentul de fata.

 

Implanturi dentare București & chirurgie orală

Implanturi Dentare

Implanturile dentare sunt piese (șuruburi) care se introduc direct în os, înlocuind rădăcina unui dinte extras, fiind principala indicație de tratament în cazul pierderii dinților, înaintea restaurărilor prin punți dentare.

Implanturile prezintă avantaje indiscutabile, de la respectarea anatomiei (joacă rolul unei rădăcini artificiale ce înlocuiește dintele extras) și până la protecția dinților învecinați, care nu mai trebuie șlefuiți, precum în cazul punților dentare.

Servicii:

  • Implant Alpha Bio;
  • Implant Bredent;
  • Implant MIS C1;
  • Implant Paltop;
  • Implant Straumann;
Sistem SKY Fast&Fixed

Sistemul SKY Fast&Fixed este un concept terapeutic introdus de firma germană Bredent, care permite extracția dinților, inserarea implanturilor și protezarea imediată cu o lucrare fixă într-o singură zi.

Sinus Lifting

În interiorul oaselor maxilare superioare există niște cavități – sinusurile maxilare. În cazul în care înălțimea osului aflat sub aceste cavități este prea mică și implantul ar pătrunde în sinus în timpul inserării este nevoie de o intervenție suplimentară – lifting-ul de sinus.

Intervenția de lifting de sinus este o manoperă predictibilă, absolut necesară în cazul resorbției osului din zonele molarilor și, uneori, a premolarilor superiori.

clinica dentara Dental Garant, stomatologie Bucuresti

Proteze dentare București

Protetică Dentară

Dental Garant asigură soluții de cea mai înaltă precizie și calitate în domeniul proteticii, precum:

  • Coroană ceramică total fizionomică
  • Coroană total fizionomică pe suport de zirconiu
  • Proteze dentare mobile sau fixe
  • Punți dentare ceramice pe suport zirconiu și pe suport metalic.

Coroanele dentare sunt acele lucrări protetice care acoperă partea vizibilă a dinților. Ele au mai multe funcții, îndeplinind următoarele roluri:

  • Estetic – ce ține de integrarea cu restul dinților din punct de vedere mărime, formă sau culoare;
  • Masticator – care se referă la faptul că masticația trebuie să se poată realiza confortabil;
  • Fonetic – este necesar pentru ca vorbirea persoanei să nu fie afectată în urma operațiunii;
  • Rezistență – coroana trebuie să mențină sau chiar să întărească rezistența unui dinte pe care îl acoperă.

Servicii:

  • Coroană metalo ceramică total fizionomică
  • Coroană metalo ceramică / implant
  • Coroană provizorie
  • Fațetă ceramică presată E-max
  • Fațetă ceramică presată E-max premium.

 

Tratamente endodontice / tratamente de canal

Tratamente Endodontice La Microscop
  • Tratament endodontic dinte monoradicular cu microscop
  • Retratament endodontic dinte monoradicular cu microscop
  • Tratament endodontic dinte biradicular cu microscop
  • Retratament endodontic dinte biradicular cu microscop
  • Tratament endodontic  dinte pluriradicular cu microscop
  • Retratament endodontic dinte pluriradicular cu microscop.

 

Tratament parodontoza Bucuresti

Parodontologie

Dental Garant asigură tratamentul corect și complet al afecțiunii parodontale, prin chiuretaj subgingival închis, deschis sau laser, în funcție de condițiile specifice fiecărui caz în parte. În plus, aici veți găsi răspunsul problemelor ridicate de parodontoză și sub forma tratamentelor coadjuvante.

 

Tratamente ortodontice & aparate dentare București

Ortodonție

Când vine vorba despre ortodonție, ne referim la alinierea și îndreptarea dinților, problemă des întâlnită în rândul copiilor și a adolescenților, însă nu numai. Este necesar ca dinții să se încadreze în mod armonios pe bazele osoase ale maxilarelor fiindcă, în caz contrar, atât suprasolicitarea, cât și absența solicitărilor în timpul masticației conduc în timp la ramificarea problemelor dentiției pacientului.

Dental Garant oferă pentru tratamentul ortodontic:

  • Aparat fix ceramic
  • Aparat fix metalic
  • Aparat fix safir
  • Aparat lingual incognito
  • Aparat lingual
  • Aparat mobil.

 

Stomatologie pediatrica București

Pedodonție

Pedodonția este specialitatea stomatologică ce are în vedere profilaxia și tratamentul afecțiunilor specifice dentiției temporare (extracții, fluorizări, sigilări) și a dentiției permanente la adolescent. Copii prezintă necesități specifice și probleme dentare diferite față de cele ale adulților, fiind nevoie să fie tratați de medici specialiști în stomatologia pediatrică, într-o ambianță care îi va face să se simtă în largul lor.

 

Plasmolifting 

Plasmolifting

Procedura de plasmolifting se utilizează în stomatologie în cazul parodontitei marginale cronice generalizate, parodontitei localizate, alveolitei postextracționale, periimplantitei, dar și în profilaxia bolilor parodontale.

Acțiunea sa se bazează pe efectul regenerator al plasmei trombocitare, care se injectează în zonele afectate. Utilizarea plasmei bogate în trombocite este, în prezent, una dintre puținele posibilități de dirijare a cicatrizării rănilor, precum și de prevenire a infectării, fără folosirea substanțelor medicamentoase.

clinica dentara Dental Garant, stomatologie Bucuresti

 

https://dentalmarketing.ro/wp-content/uploads/2022/01/logo-Dent_House-PATRAT-512x480.png

Dent House

Estetică dentară

Estetica dentară cuprinde manopere variabile toate având ca scop obținerea unui zâmbet natural și armonios. De la obturațiile dentare (plombele) care trebuie să reproducă cât mai fidel morfologia, culoarea și textura dintelui natural până la fațetele dentare din ceramică care acoperă dinții cu modificări de culoare, formă sau textură restaurând aspectul lor natural.

Albire dentară profesională

Albirea dentară este o manoperă estetică foarte căutată în medicina dentară. Pacienții care prezintă modificări de culoare la nivelul dinților, fie din cauza fumatului, alimentației, fie din cauza unor anomalii, aceștia doresc refacerea zâmbetului alb.

Albirea dinților se realizează prin aplicarea unui compus pe suprafața dinților care demineralizează țesuturile dentare și deschid culoarea dintelui. Efectul secundar al acestei demineralizări este pierderea de smalț de la nivelul dinților care va aduce mai aproape de suprafață dentina și astfel, dacă este realizată incorect poate determina apariția sensibilității dentare.

Albirea dentară se poate realiza acasă sau în cabinetul stomatologic. Albirea realizată acasă cu produse cumpărate din comerț este adesea periculoasă din cauza utilizării incorecte de către pacienți a sistemului într-un mediu necontrolat de un cadru medical. Mai mult de atât, produsele de albire din comerț au o calitate inferioară față de materialele utilizate în cabinetul stomatologic.

Albirea profesională este singura variantă de albire care v-o putem recomanda. Prin utilizarea lămpii de albit, medicul controlează exact cât timp acționează demineralizantul pe suprafața dinților pacientului. De asemenea, medicul stomatolog controlează expunerea în funcție de rezultatul dorit. Mai mult de atât, înainte de albire se realizează o igienizare profesională pentru a îndepărta toate depunerile de pe suprafața dentară pentru o acțiune optimă a compusului de albire. Ulterior procedurii de albire profesională, medicul aplică un tratament remineralizant pacientului, pentru a stimula reformarea de smalț și reduce riscul de apariție de sensibilității dentare.

Protetică dentară

Clinica Dent House excelează în tratamentele protetice datorită medicilor cu experiență și laboratorului de tehnică dentară propriu care realizează lucrări estetice de calitate superioară. Echipa noastră pune accentul pe integrarea noului zâmbet cu trăsăturile faciale ale pacientului pentru a obține o armonie dento-facială optimă. Tehnicienii noștri realizează lucrări care să imite perfect dinții naturali, astfel noul zâmbet nu va da nici o impresie de artificial.

Tratamentele protetice se realizează după o examinare amănunțită a cavității orale pentru a identifica orice problemă care ar putea compromite ulterior lucrarea protetică. Echipa noastră multidisciplinară evaluează atent cazurile pentru conceperea unor planuri de reabilitare completă și corectă. În funcție de necesitățile pacientului, proteticienii noștri aleg cea mai bună variantă de lucrări protetice pentru o integrare optimă a acestora în habitatul cavității orale.

Lucrări estetice de ceramică integrală

Sunt lucrări realizate doar din ceramică și oferă o estetică desăvârșită. Sunt indicate mai ales în zona frontală datorită proprietăților sale optice deosebite.

Lucrări estetice de ceramică pe Zirconiu

Sunt un alt tip de lucrări estetice care se utilizează atunci când dintele pe care vrem să-l acoperim prezintă modificări de culoare mai accentuate, astfel nucleul de Zirconiu anulează culoarea dintelui care poate transpare prin stratul de ceramică.

Lucrări metalo-ceramice

Aceste lucrări se utilizează mai ales în zonele posterioare, unde avem nevoie de rezistență crescută în timp ce păstrăm estetica zonei. Sunt lucrări cu cost mai redus decât cele integral ceramice, dar cu un aspect estetic inferior față de acestea.

Lucrări metalice

Astăzi sunt rar folosite în medicina dentară datorită noilor variante mult mai estetice.

Tehnologia CAD/CAM

Laboratorul nostru de tehnică dentară utilizează tehnologia CAD/CAM pentru realizarea scheletelor de Zirconiu, de metal și lucrărilor provizorii. Stratul de ceramică este realizat mereu de tehnicienii noștri pentru a permite obținerea unei estetici desăvârșite.

 

Implantul dentar este un dispozitiv din Titan, biocompatibil, care înlocuiește rădăcina dinților pierduți. Acesta se inseră endoosos și ulterior vindecării este acoperit de o coroană protetică ce este ancorată la implant. Implantul dentar este varianta de elecție de tratament al edentației parțiale sau totale datorită stabilității, rezistenței și biocompatibilității.

Despre procedură

Preoperator se realizează un examen imagistic de tip CBCT (3D) care ne oferă informații despre cantitatea și calitatea țesutului osos la nivelul maxilarelor pacientului. În cazul în care parametri osoși nu sunt optimi pentru aplicarea unui implant se realizează manopere de augmentare care să faciliteze inserția implantului dentar.

Este dureros?

Procedura de inserare a implantului dentar nu este dureroasă, aceasta fiind realizată sub anestezie locală. Durata manoperei este dependentă de numărul de implante care trebuie inserate. Ulterior tratamentului implantologic, se așteaptă un timp de 3-6 luni de vindecare, în care majoritatea pacienților primesc lucrări protetice provizorii care să protejeze țesuturile și să faciliteze funcția aparatului dento-maxilar.

De reținut

Este foarte important de reținut că implanturile dentare trebuie îngrijite la fel ca dinții naturali. Acești pacienți trebuie în continuare să aibă o igienă orală optimă, în caz contrar aceste implanturi se vor infecta și se vor compromite. Totodată, există studii care asociază fumatul cu eșecul terapiei implantare, eșec care este direct proporțional cu numărul de țigări fumate pe zi.

După cele 3-6 luni de vindecare se poate încărca implantul cu o lucrare protetică definitivă care să asigure funcția completă. Există anumite situații în care implantul poate fi încărcat imediat după inserția lui, dar acestea depind de stabilitatea primară a implantului evaluată de medicul chirurg intra-operator.

Pentru pacienții edentați total, aplicarea unor implanturi dentare și realizarea ulterioară a unei proteze ancorată pe aceste implanturi, reprezintă o îmbunătățire semnificativă a confortului funcțional în comparație cu protezele mobilizabile clasice.

 

Manoperele de chirurgie orală sunt complexe și necesită rigurozitate și profesionalism. De la extracția dentară obișnuită și până la manoperele de augmentare sinusală, clinica Dent House vă oferă cele mai bune servicii de chirurgie orală realizate de Dr.Dr. Armencea Gabriel.

Extracții dentare

Nu este doar o simplă îndepărtare a unui dinte compromis. Aceasta trebuie realizată cu grijă pentru a preveni deschiderea sinusului maxilar, a foselor nazale, a canalului mandibular sau atingerea unor nervi ce traversează aparatul dento-maxilar. De asemenea, trebuie anticipate manoperele de protezare ulterioare extracției pentru a adapta atitudinea terapeutică. De exemplu, când urmează să punem un implant pe locul dintelui extras, după îndepărtarea dintelui se va aplica os sintetic la nivelul alveolei dentare pentru a ne crea premizele necesare ca ulterior să putem insera un implant în acea zonă.

Excizii leziuni cu potențial de malignizare

Cancerul oral este al 5-lea cel mai răspândit cancer astfel, este foarte important să-l preîntâmpinăm printr-un examen oncologic preventiv realizat la fiecare vizită la stomatolog. Toate leziunile din cavitatea orală care pot urma o transformare malignă vor fi atent examinate, diagnosticate și tratate la timp.

Manoperele de augmentare osoasă

Inserția unui implant dentar se poate realiza numai în condiția existenței unor parametri osoși optimi. În cazul în care nu există suficient os pentru implantare, se practică manopere de adiție de os autolog (de la pacient), os sintetic sau bovin care refac crestele osoase în vederea implantării.

Frenectomii / frenoplastii

Câteodată un simplu fren poate aduce modificări importante în alinierea dinților. Astfel, din motive ortodontice și estetice, există pacienți la care trebuie îndepărtat frenul labial superior pentru a facilita alinierea dinților.

 

Endodonție

Colocvial denumite „scoaterea nervului”, tratamentele endodontice au avut parte de o îmbunătățire substanțială în ultimii ani datorită avansului tehnologic și al materialelor dentare. Aceste tratamente permit medicilor endodonți să mențină dinții pe arcadă și să evite extracția dentară.

Formarea cariei dentare este primul pas în acest proces. Evitarea vizitelor la medicul stomatolog vor duce la evoluția acestor carii până când ele vor ajunge în apropierea pulpei dentare. Pulpa dentară este centrul de viață al unui dinte, acolo se găsesc vase de sânge, nervi, celule care mențin dintele vital. Caria dentară care este o infecție bacteriană ajungând la acest nivel, determină moartea dintelui și facilitează avansul infecției mai departe spre structurile care susțin dintele pe arcadă.

Tratamente de canal

Tratamentul endodontic are rolul să extragă această pulpă infectată sau chiar moartă și să închidă zona unde aceasta a fost situată cu materiale ce nu permit reinfectarea. Astfel, putem opri un proces infecțios la nivelul unui dinte care dacă evoluează duce la pierderea dintelui.

Tratamentele endodontice nu sunt dureroase, de regulă nu se practică sub anestezie locală. Aceste tratamente devin din ce în ce mai performante și predictibile, astfel ne permit să prevenim intervențiile chirurgicale la acești pacienți.

De reținut

Eșecul unui tratament endodontic este foarte variabil și greu de identificat cauza lui. De aceea există situații când anumiți dinți trebuie retratați. Eșecul tratamentului endodontic s-a redus prin utilizarea noilor tehnologii de preparare rotativă a canalului radicular, de obturare cu tehnici de condensare la cald și prin utilizarea unor materiale de obturație mai aderente.

 

Ortodonție, aparate dentare Cluj

  • Ortodonția este specialitate medicală care vizează prevenirea sau corectarea anomaliilor de poziție ale dinților. Ortodonția vizează așezarea în poziție normală a dinților pe arcadele dentare utilizând aparate dentare și alte tipuri de dispozitive ortodontice.

    Aparate dentare metalice fixe

    Clasicul aparat dentar metalic este folosit în continuare în tratamentele ortodontice datorită eficienței lui crescute și costului său redus. Cu toate că acesta are o estetică mai neplăcută pentru pacienți, anumite anomalii pot fi tratate cu succes doar cu un astfel de aparat ortodontic.

    Aparate dentare safir (fizionomice)

    Pentru pacienții care își doresc un aparat dentar care să mențină pe durata terapiei estetica zâmbetului, există aparatele dentare din safir. Acestea au o culoare mai apropiată dinților naturali și astfel, permite menținerea unei armonii dento-faciale plăcute pe durata tratamentului.

    Aparate dentare linguale (invizibile)

    Cu toate că aparatul dentar lingual este ferit de privirile celor din jur, acesta este recomandat doar în anumite situații specifice. Pentru anumiți pacienți la care acesta nu se pretează, rămân ca variante estetice: aplicarea unui aparat dentar de safir sau o gutieră de aliniere.

    Aparate dentare Invisalign (invizibile / gutiere transparente)

    Acest tip de tratament ortodontic presupune realizarea unor gutiere transparente pe care pacientul le poartă tot timpul, mai puțin în timpul meselor, pe toată durata tratamentului. Fiind invizibile, sunt greu sesizate de persoanele din jur, dar acest tip de aparat nu poate fi aplicat în toate cazurile. De obicei, gutierele de aliniere sunt indicate în cadrul unor anomalii cu gravitate redusă.

    Tratamente ortodontice chirurgicale

    Acest tratament se realizează în acele situații în care ortodonția singură nu mai poate corecta anomalia. Se realizează un tratament ortodontic asociat cu un tratament de chirurgie ortognată.

     

Ce sunt tratamentele cu laser în stomatologie? Utilizarea tehnologiei laser aduce multiple beneficii în domeniul medical precum: reducerea sângerării în cursul manoperei, durere mai redusă și vindecarea optimă a țesuturilor ulterior intervenției.

Laserul în stomatologie se utilizează pentru manopere care anterior utilizau tehnici consacrate, manuale sau rotative. Prin introducerea tehnologiei laser, unele din inconvenientele acestor tehnici au fost reduse sau chiar eliminate prin utilizarea undei laser.

Laserul de tip diodă pe care îl puteți găsi în clinica Dent House este utilizat pentru proceduri precum: gingivectomii, decontaminare bacteriană parodontală, tratamente de canal, tratamentul periimplantitei și multe altele.

Gingivectomia cu laser

este manopera de secționare a gingiei care se realizează în general din rațiuni estetice și protetice. Aceasta se realizează clasic cu ajutorul unui bisturiu, dar prin utilizarea laserului, gingia traversată de unda laser este tăiată în timp ce se realizează și oprirea sângerării și cicatrizarea țesuturilor.

De reținut

Utilizarea laserului în decontaminări parodontale, tratamente de canal sau tratamentul periimplantitei asigură o eliminare mai riguroasă a microorganismelor și astfel, o eficiență mai crescută a tratamentelor.

 

Parodonțiul este ansamblul de țesuturi care asigură susținerea dinților. În momentul în care aceste țesuturi suferă și se diminuează, astfel dintele își pierde ancorajul și se mobilizează.

Tratamente parodontoză

Tratamentele parodontologice sunt tratamente complexe de lungă durată care au rolul de a opri în evoluție boala parodontală și previne pierderea dinților. Aceste tratamente sunt neglijate de pacienții cu boală parodontală din cauza lipsei rezultatului vizibil de către pacient, astfel mulți își pierd încrederea încă de la începutul tratamentului.

Totuși, dacă pacientul este atent și respectă tratamentul, acesta poate facilita menținerea dinților pe arcadă și previne pierderea dinților care este urmată de tratamente complexe și costisitoare.  În tratamentul bolii parodontale, un rol foarte important îl are pacientul, care trebuie să mențină o igienă orală impecabilă între ședințele de tratament. Dacă toți factorii sunt îndepliniți avem premisele pentru un rezultat terapeutic excepțional.

În cadrul tratamentelor de parodontologie se realizează numeroase igienizări, detartraje cu ultrasunete, chiuretaje subgingivale etc. De asemenea, se realizează multiple ședințe de examinare pentru a vedea constant care este evoluția vindecării.

 

info. contact Dent House Cluj-Napoca

0741 907 377
info@denthouse.ro
https://dentalmarketing.ro/wp-content/uploads/2022/01/ADS-MAI21-FB_COVER-Perio-Care-v7.2-640x480.png

Perio Care

Tratament parodontoză Timișoara

„Paradontoză” este termenul popular folosit pentru o suită de afecțiuni parodontale. Problemele parodontale cuprind afecțiuni ale gingiei și parodonțiului (ligamentul periodontal, gingia, cementul și osul alveolar).

De obicei aceste afecțiuni se prezintă ca o agravare a gingivitei. La baza acestor afecțiuni se află acumulările de placă bacteriană și depozitele calcificate de tartru.

tratament parodontoza Timisoara - clinica Perio Care

 

O consultație la medicul specialist parodontolog vă poate confirma prezența sau absența bolii parodontale. Sângerarea gingivală este unul din primele semne ale problemelor parodontale și ar trebui să îndrepte pacientul spre medicul parodontolog. Alte semne pot fi retracțiile gingivale sau inflamațiile.

Tratamentele parodontale au rolul de a scădea inflamația parodonțiului (zona din jurul dinților) și a opri evoluția bolii parodontale.

În cadrul tratamentului pentru parodontită / boala parodontală se curăță zonele subgingivale de tartru și biofilmul bacterian, care reprezintă cauza primară a bolii parodontale. Tratamentul se efectuează atât mecanic, cu ajutorul unor instrumente specializate, cât și chimic cu ajutorul antisepticelor. Toate tratamentele sunt realizate cu anestezie locală, astfel ca ele să fie complet fără durere.

Implanturile dentare sunt dispozitive medicale realizate din aliaj de titan sau Zyrkonia care se inserează în oasele maxilare sau mandibulare și care înlocuiesc rădăcina naturală a dintelui. Inserarea implanturilor dentare se face cu anestezie locală astfel că intervenția este una complet fără durere.

Pentru inserarea implanturilor dentare, utilizăm ghiduri chirurgicale realizate digital care asigură o precizie foarte mare, o rată de succes mai mare a tratamentului și face totodată intervenția de inserare mai ușoară și mai rapidă pentru pacient.

 

Tratamentele endodontice sau tratamentele de canal sunt tratamentele efectuate la nivelul rădăcinii dinților. Uneori din cauza amânării anumitor tratamente stomatologice, pot apărea carii profunde sau distrucții dentare masive. Pentru a putea recupera acești dinți și pentru a reduce riscul de complicații ulterioare, medicul dentist poate propune un astfel de tratament care va fi efectuat în clinica dentară Perio Care din Timișoara de către un medic specialist endodont.

De asemenea, aceste tratamente se pot efectua și înainte de aplicarea unor lucrări protetice în anumite situații particulare.

 

tratamente endodontice Timisoara

Tratamentele endodontice nu sunt dureroase deoarece se efectuează sub anestezie locală. Eventualul disconfort post-tratament va fi minim și poate fi controlat ușor cu analgezice și medicamente anti-inflamatoare.

 

 

Chirurgia dento-alveolară vizează afecțiunile și traumele dinților, ale cavității orale, ale feței și chiar ale gâtului și a oaselor feței. Aceste afecțiuni necesită tratament complex, compus din mai multe tipuri de servicii stomatologice. Adesea înainte de intervenția chirurgicală se efectuează asanarea cavității bucale, precum și o serie de investigații, pentru a ne asigura de succesul intervențiilor și sănătatea dentară.

chirurgie orala Timisoara

Dintre afecțiunile inflamatorii care necesită intervenții chirurgicale, cele mai frecvent întâlnite sunt periodontitele, periostitele, osteomielita, abcesele și flegmoanele. Deși multe afecțiuni ar putea fi tratate mai puțin invaziv la stadii mai ușoare, încă mai sunt persoane, ce se adresează la medicul stomatolog doar în ultimă instanță.

Adesea, chirurgia dento-alveolară este necesară pentru asemenea probleme ca traumele regiunii oro-maxilo-faciale de diferită origine, în astfel de cazuri adesea sunt necesare o serie de manipulații de restabilire a integrității, de corectare a defectelor, etc. Pe lângă traume și o serie de boli dentare, există și o gamă de defecte, ce pot fi înlăturate chirurgical: măselele de minte, tumori benigne, chisturi sau granuloame.

Protetică dentară Timișoara

Fațetele dentare ceramice sunt piese protetice realizate în laboratorul de tehnică dentară, cimentate la nivelul dinților care au fost ușor preparați sau chiar nepreparați și care schimbă, redau sau corectează aspectul estetic al dintelui (culoare, formă). Fațetele dentare sunt realizate integral din ceramică sau popular „porțelan”.

Coroanele și punțile dentare realizate pe dinți sau implanturi sunt piese protetice care sunt cimentate pe diți sau fixate pe implanturi și redau funcțiile și estetica dintelui care trebuie protejat sau înlocuit.

Atunci când dinții prezintă distrucții majore sau volumul de dinte rămas e insuficient sau e predispus la fractură, se recomandă protejarea lui cu o coroană dentară.

coroane dentare ceramice Timisoara

 

Tipuri de coroane dentare și materiale pentru coroane dentare:

  • Coroanele provizorii: acrilat
  • Coroanele definitive: se împart la rândul lor în două categorii fără componetă gri-metalică (integral ceramică sau Zyrconia) sau cu componentă gri-metalică (coroane metalo-ceramice).

 

Albire dentară Timișoara

  • Albirea dinților este un procedeu medical folosit des în estetica dentară. Cum îi spune și numele, albirea dentară restabilește culoarea naturala a dinților sau „albește” și mai tare dinții. Albirea dinților nu influențează culoarea plombelor existente, a lucrărilor dentare sau a protezelor.

    Efectul albirii dentare poate dura de la câteva luni, până la aproximativ 2 ani în funcție de calitatea întreținerii și obiceiurile fiecărui pacient. Igiena orală temeinică, evitarea fumatului sau a pigmenților alimentari pot prelungi efectul albirii dentare.

    albirea dintilor profesionala timisoara

    Cele mai frecvente reacții secundare care pot apărea în urma albirii dentare sunt creșterea sensibilității dinților și iritații minore la nivelul gingiei. Acestea sunt reacții locale minore și care dispar la 2-3 zile după efectuarea tratamentului de albire dentară profesională efectuat în clinica stomatologică.

    Info. contact

https://dentalmarketing.ro/wp-content/uploads/2022/01/logo-molnardental-VERTICALPARTAT-512x480.png

Molnar Dental

Despre clinica stomatologică Molnar Dental – Sopron Ungaria

Ne veți găsi cu ușurință în centrul istoric al orașului Sopron, vă așteptăm într-un mediu liniștit și o atmosferă confortabilă. Deoarece timpul tuturor este la fel de important, ne organizăm programul într-un asemenea mod, încât întârzierile și supraaglomerarea se întâmplă doar în situații excepționale.

Coroana dentară restabilește forma, dimensiunea și funcția normală a unui dinte a cărui structură a suferit pierderi importante și nu mai poate fi refăcut prin alte mijloace (prin obturația estetică sau prin inlay/onlay/overlay).

Mai mult, ea îmbunătățeste întregul aspect estetic al dintelui fiindcă îl acoperă în totalitate.

Punțile dentare

O punte dentară se utilizează pentru a reface sau înlocui doi sau mai mulți dinți de pe arcadă. Practic, o punte este alcătuită din două sau mai multe coroane dentare care se fixează pe dinții naturali și le redau forma, dimensiunea și funcțiile (masticatorie, fonetică, dar și cea estetică).

Mai mult, cu ajutorul unei punți putem câștiga o serie de avantaje, cum ar fi stabilizarea, în unele cazuri, a dinților mobili datorită bolii parodontale sau corectarea formei nefavorabile a arcadei dentare.

Atunci când înlocuirea nu se poate face cu ajutorul implantului dentar sau spațiul rezultat după pierderea unui dinte nu se poate corecta prin tratament ortodontic, puntea oferă o bună alternativă, datorită corpului de punte care se întinde între dinții rămași, acoperind spațiile edentate (spațiile goale).

Proteza dentară acrilică

Spațiile rămase după pierderea dinților aduc întotdeauna probleme în alimentație și vorbire.

Există situații în care ne confruntăm chiar cu lipsa tuturor dinților, iar protezele dentare totale ne pot ajuta să prevenim complicațiile, prin păstrarea raportului dintre maxilare la nivelul articulației temporo-mandibulare (ATM), dar și prin susținerea părților moi ale feței (obrajii și buzele).

De asemenea ele conferă un aspect plăcut, omogen al zâmbetului și vor putea fi utilizate pentru alimentație și vorbire.

Proteze dentare sprijinite pe implanturi (sau Overdenture)

Un „overdenture” (Eng.) este o proteză detașabilă care este ancorată fie pe dinți naturali, fie pe implanturi dentare. Termenul este utilizat în principal pentru structurile susținute de implanturi, dar în mod normal, ele pot fi atașate și pe dinții rămași sau rădăcinile lor cu ajutorul unor sisteme speciale de ancorare. Acest tip de proteză are o stabilitate neîndoielnic mai bună și oferă un confort net superior protezelor dentare tradiționale. Mai mult, conferă pacienților nostri purtători de proteze încredere și siguranță în timpul utilizării. În principal, datorită acestor avantaje incontestabile, pacienții care suferă de pierderea totală a dinților aleg această soluție protetică în defavoarea celei tradiționale.

 

Implantul dentar este conceput în așa fel încât să imite cât mai îndeaproape forma rădăcinii dintelui natural. Odată plasat, acesta începe un proces de integrare în os și, în consecință, va preveni pierderea acestuia. Tratamentul prin implant dentar se remarcă printr-o serie de avantaje, cu impact major în menținerea structurii faciale și a sănătății gingiilor, în același timp contribuind la starea de sănătate generală. Pentru a asigura planul ideal de tratament, trebuie parcurși anumiți pași, dar în mare există două părți principale ale tratamentului, separate de o perioadă de vindecare și integrare. Prima etapă începe la prima consultație, atunci când medicii noștri vor face o analiză amănunțită și vor pregăti un plan de tratament personalizat, unic pentru fiecare pacient.

Acesta este momentul în care procedura, materialele și metodele sunt pe deplin explicate. Toate întrebările pacientului vor primi răspuns înainte de a merge mai departe. Alegerea tipului de implant potrivit fiecărui pacient se va face trecând în discuție prin toate posibilitățile, împreună cu echipa noastră. Odată ce totul este stabilit, sesiunea pentru plasarea implanturilor poate fi programată.Întreaga intervenție este făcută sub anestezie, așadar fără durere și fără disconfort!

 

Adiție de os

 

Implanturile dentare aduc îmbunătățiri majore în calitatea vieții pacientului. Pentru a beneficia de acest tratament însă, trebuie să avem suficient os sănătos pentru a le asigura susținerea. La pacienții cu boli parodontale severe, cu traume faciale sau cu extracții dentare efectuate cu mult timp în urmă, vom găsi de multe ori o cantitate osoasă redusă. Acest lucru înseamnă că, înainte de a lua măsuri pentru înlocuirea dinților lipsă, maxilarul trebuie să fie mai întâi capabil să le ofere suport. Acest lucru se obține prin proceduri de augmentare osoasă (sau adăugare osoasă).

 

Sinus lift

Sinusurile maxilare pot fi descrise ca două cavități piramidale, situate în interiorul osului maxilar, de o parte și de alta a nasului. Acestea au un rol important în respirație. Când avem nevoie de implanturi la nivelul maxilarului superior, poziționarea acestor cavități, în combinație cu pierderea osoasă poate împiedica inserarea lor în siguranță. Un sinus lift se traduce prin ridicarea podelei cavității sinuzale suficient de mult pentru a face loc materialului de grefa osoasă și, prin urmare, implantului.

Cum să vă pregătiți pentru un sinus lift?

Înainte de orice, chirurgii noștri vor analiza totul atât clinic, cât și cu ajutorul unei radiografii panoramice și a unei scanări CBCT (tomografie computerizată). Acesta din urmă va furniza imaginea 3D a locului operației și este una dintre cele mai bune metode pentru diagnostic și planificare, deoarece ne va permite să măsurăm cu precizie cât de mult os sănătos avem și, cel mai important, poziția și dimensiunea exactă a sinusurilor.

Anatomia structurală împreună cu starea de sănătate locală vor dicta una dintre următoarele abordări:

Sinus lift intern

Această abordare se poate face atunci când accesul spre cavitatea sinuzală este disponibil printr-o alveolă dentară goală, adică de unde dintele a fost recent pierdut sau extras. Aici osul va fi parțial forat, în timp ce baza rămasă a găurii de forare este împinsă spre cavitatea sinuzală. Astfel se va crea adâncimea necesară pentru a introduce un implant, iar materialul de grefă osoasă va fi adăugat în acest spațiu pentru a oferi suportul necesar. În majoritatea cazurilor, plasarea implantului se poate face imediat, în aceeași ședință.

Sinus lift laternal

Acest tip de sinus lift utilizează o abordare laterală, adică se creează în os o fereastră mică, ovală, prin care se obține accesul la cavitatea sinuzală. După un sinus lift lateral, ședința pentru plasarea implanturilor poate fi programată cândva între 4 și 6 luni mai târziu. Procesul de vindecare depinde de mulți factori, inclusiv de dimensiunea grefei osoase și starea generală de sănătate a pacientului. Așadar, intervalul de timp va fi ales pentru fiecare, luând în considerare toate aspectele.

 

Profilaxie dentară

Igienizarea dentară profesională

Controlul de rutină include de obicei și curățarea profesională a dinților. În timpul acesteia, dentistul sau igienistul dentar va îndepărta tartrul, placa și petele care s-au acumulat pe suprafața dinților. În același timp, ne oferă posibilitatea de a localiza zonele din cavitatea bucală care necesită o atenție specială. Deși periajul zilnic și folosirea consecventă a aței dentare va reduce substanțial cantitatea depunerilor, doar sesiunile periodice de curățare profesională a dinților vă vor consolida starea de sănătate orală.

Sigilarea dentară

Sigilarea dentară este o modalitate rapidă și eficientă de a proteja suprafețele ocluzale neregulate ale dinților împotriva cariei. Această opțiune de îngrijire orală este adesea recomandată copiilor și adolescenților. Cei mici au nevoie de această metodă suplimentară de protecție în principal pentru că ei nu au dexteritatea și răbdarea necesară menținerii igienei dentare corecte. Adolescenții, pe de altă parte, se află într-o perioadă de creștere dominată de modificări hormonale și comportamentale care vor afecta atât obiceiurile alimentare, cât și cele de igienă personală dentară. De asemenea, pierderea treptată a dinților de lapte și erupția dinților permanenți aduce cu sine dificultăți la periaj și folosirea aței dentare.

Fluorizarea dentară

Fluorul este un mineral care se găsește în mod natural în anumite alimente și în apă. Se găsește și în majoritatea pastelor de dinți, apelor de gură și în materiale sau soluții dentare profesionale. Fluorul este recomandat de medicii dentiști datorită eficienței sale în întărirea dinților și prevenirea cariilor atât la copii, cât și la adulți. Atunci când este consumat sau aplicat în timpul tratamentului dentar, fluorul face ca stratul exterior al dinților (smalțul) să fie mai rezistent la atacurile acide și ajută la distrugerea bacteriilor care cauzează cariile.

 

Caria dentara

Caria dentară este cea mai des întâlnită afecțiune orală. Deși apariția ei este determinată de un cumul de factori, se poate spune că alimentele dulci consumate frecvent și lipsa unei igiene dentare corecte favorizează acumularea de placă dentară bacteriană pe suprafața dinților. Aceasta va transforma zahărul în acid, cauzând leziuni ireversibile în structura dentară.

Smalțul este cel mai puternic țesut din corpul uman, însă dintele are și punctele sale slabe, susceptibile la carie. Șanțurile și fosetele, suprafețele interdentare, dar și rădăcinile expuse în urma retracțiilor gingivale se numără printre acestea. În general, trebuie să acordăm o atenție sporită în locurile unde rămân prinse resturi alimentare și unde igienizarea corectă este mai greu de făcut. Dacă nu este tratată la timp, caria avansează spre straturile interioare ale dintelui, de unde infecția se poate propaga la nivelul nervului, cauzând de cele mai multe ori durerea dentară. Bacteriile nu se vor opri aici însă, ci vor merge mai departe, chiar spre osul alveolar determinând infecția acestuia.

Obturația dentară estetică (plomba dentară)

O obturație estetică din material compozit este utilizată pentru a repara un dinte afectat de carie, fracturi, fisuri etc. Porțiunea deteriorată sau afectată a dintelui va fi îndepărtată, iar spațiul rămas va fi umplut cu un material de obturație de culoarea dintelui.

În clinica noastră utilizăm materiale estetice de calitate superioară deoarece ele ne permit o preparație minimală cu conservarea țesuturilor dentare, satisfac cerințele estetice, în special la dinții frontali și, totodată, durabilitatea și stabilitatea coloristică crescută va păstra neafectat zâmbetul pacienților noștri pe timp îndelungat.

Contact Molnar Dental

Színház u. 7
H-9400 Sopron

+43 (676) 699 77 35
+36 (30) 146 9080

info@molnardental.com

Dental Marketing logo
Dental Marketing logo
newsletter

Dacă vrei să fii la curent cu noutățile din domeniul marketingului dentar, înscrie-ți adresa de e-mail în baza noastră de date abonându-te la newsletter. Păstrează conceptul Digiral Dental Marketing aproapre de tine.

dental digital marketing®

Am inventat conceptul digital dental marketing pentru abstractizarea unui set de instrumente de marketing digital, dedicate domeniului medicinei dentare. Credem în acest concept. Inovăm pe această nișă.

newsletter

Dacă vrei să fi la curent cu noutățile din domeniul marketingului dentar, înscrie-ți adresa de e-mail în baza noastră de date abonându-te la newsletter. Păstrează conceptul Digiral Dental Marketing aproapre de tine.

dental digital marketing ®

Am inventat conceptul digital dental marketing pentru abstractizarea unui set de instrumente de marketing digital, dedicate domeniului medicinei dentare. Credem în acest concept. Inovăm pe această nișă.

Copyright by Smartifact. Toate drepturile rezervate. ANPC

dental
medica
derma
optica