HomePortfoliomarketing medicina dentara | promovare stomatologie | promovare social media

https://dentalmarketing.ro/wp-content/uploads/2020/12/0-ortoestetic-640x480.png

OrtoEstetic

Aparate dentare copii

Se recomandă monitorizarea copiilor începând de la vârsta de 3 ani dar nu mai târziu de 7. Dacă urmezi aceste recomandări, nu înseamnă că la această vârstă copilul tău va purta aparat dentar ci că te vei asigura de o creștere normală și armonioasă a danturii.

De la caz la caz, uneori sunt necesare intervenții minime de prevenire a problemelor ortodontice, iar alteori este suficientă monitorizarea, urmând ca etapa de purtare a aparatului dentar să fie indicată în jurul vârstei de 10-14 ani – dacă va fi cazul. Chiar dacă majoritatea tratamentelor ortodontice încep la o vârstă cuprinsă între 10-14 ani, unele probleme ortodontice și / sau ortopedice dento-faciale sunt mai ușor de corectat dacă se intervine mai devreme. Tratamentul ortodontic adresat copiilor poate să fie unul complet și complex, adică poate să acționeze atât asupra dinților cât și asupra oaselor maxilare.

Are nevoie de aparat dentar?

Nu este întotdeauna ușor de observat dacă există probleme ortodontice la copii. Chiar și dinții care arată corect aliniati, pot ascunde o problemă de ocluzie (mușcătura):

• pierderea dinților temporari (de lapte) prea devreme (din cauza cariilor sau altor afcețiuni) sau prea târziu (peste vârsta medie de elimiare fiziologică – puteți lua ca și referință colegii, sau frații mai mari)
• dinți ieșiți în afară (protrudați)
• dinți înghesuiți, incorect poziționați
• maxilare prea în față ori prea în spate (afectează și estetica facială)
• expresie facială asimetrică
• dinții de pe maxilare nu se întâlnesc ori se întâlnesc într-un mod anormal
• dificultate în masticatie / incizia alimentelor (muscare)
• respirație pe gură
• sforăit
• sugerea degetelor
• interpunerea obiectelor între arcadele dentare (ex creion)
• scrâșniri sau încleștări ale dinților
• nu pronunță corect literele.

Aparate dentare adolescenți

În cazul adolescenților, este indicat ca monitorizarea și eventualele tratamente ortodontice să fie programate în jurul vârstei de 10-14 ani, după ce au erupt dinții permanenți. Cel mai frecvent, tratamentul ortodontic se indică între 10 și 14 ani. La această vârstă, tratamentul poate beneficia de perioadă de „puseu de creștere” care ajută la corectarea mușcăturii la coordonarea maxilarelor. La această vârstă, metabolismul este crescut și asta ajută la scurtarea perioadelor de tratament ortodontic. Modelele de aparate dentare care se funcționează pentru tratamente ortodontice la această vârstă  sunt multiple, deci în funcție de particularitățile cazului avem de unde alege. Indiferent dacă se recomandă un aparat dentar mobil, un aparat dentar fix clasic, sau unul invizibil, rezultatele sunt adesea foarte bune; adolescen’a este deci o vârstă la care tratamentele cu aparate dentare pot să fie foarte eficiente și prin urmare ar trebui ca dumneavoastră părinții să cunoașteți acest lucru și să profitați.

 

De ce să începem în adolescență?

Schimbările de ordin fiziologic pe care un tratament ortodontic efectuat la timp le poate aduce la nivel psihologic în privința stimei de sine a adolescentului, constituie un motiv foarte solid pentru care merită să luați în calcul  aparatul dentar ca o investiție în viitorul copilului dumneavoastră. Schimbarea pozitivă de atitudine în cazul adolescenților care suferă de complexe din cauza unui zâmbet inestetic și transformarea care survine la finalul tratamentului merită orice investiție. Aceste demersuri vin să armonizeze stabilitatea emoțională a copilului dumneavoastră. Noi, specialiștii de la OrtoEstetic vă putem fi alături prin evaluări profesionale și planuri de tratament sigure și corecte care, vor aduce fără îndoială rezultate evidente la nivel psihologic și al stimei de sine. Știm ca adolescența este o vârstă înfloritoare dar în același timp dificilă și suntem aici ca să vă ajutăm să o tratați ca atare.

 

De ce din adolescență?

De ce majoritatea pacienților încep tratamentul ortodontic în adolescență sau în adolescența timpurie? În timpul adolescenței, tratamentul ortodontic beneficiază de sănătatea orală totală a unui copil în creștere. De obicei, atunci când un pacient adolescent este supus unui tratament și obține un zâmbet sănătos, frumos și drept, el sau ea beneficiază de un plus în stimă de sine! Pe măsură ce adolescenții cresc la maturitate, apar modificări ale țesuturilor gingivale și ale oaselor care susțin dinții. Tratându-i în timpul adolescenței, în timp ce maxilarele lor sunt încă în creștere, obținem rezultate care ar putea să nu fie posibile odată ce oasele feței și maxilarului s-au dezvoltat pe deplin. În plus, adolescenții obțin adesea beneficii psihologice din experiența ortodonției în același timp cu mulți dintre colegii lor.

Tratamentul ortodontic este o investiție pentru toată viața. Este foarte important să alegeți specialistul ortodont potrivit care se angajează să ofere un tratament individualizat de calitate. Astfel cresc exponențial șansele unui rezultat bun și o sănătate dentară frumoasă și pe termen lung.

 

Avantaje pentru purtarea aparatelor dentare la vârsta adolescenței

 • Îmbunătățește viața socială și personală, adolescentul cu aspect estetic frumos, devine mai sigur pe el, mai încrezător
 • Îmbunătățește sănătatea generală, menține igiena dentară și face dinții să arate și să funcționeze corect
 • Poate ajuta la prevenirea cariilor dentare întrucât poate ajuta adolescentul în a curăța corect dinții care sunt strâmbi sau care se suprapun
 • Ajută la corectarea problemei mușcături și face mai ușoară mestecarea alimentelor
 • Scade riscul afecțiunilor ale gingivale și a cavități bucale, deoarece dinții pot fi curățați corespunzător
 • Protejează dinții: pacienții cu un model neregulat al mușcăturii prezintă adesea stres neuniform și impact asupra anumitor dinți. Aparatul dentar ajută ca dinții să se alinieze într-un ritm mai rapid.

Aparate dentare adulți

Forțele ortodontice mișcă dinții în același mod, indiferent că este vorba de adulți sau copii, dar tratamentul în cazul adulților poate dura un pic mai mult datorită maturității osului. Folosim o gamă variată de tratamente ortodontice special concepute pentru adulți, de la brackeți metalici până la tehnici invisibile (brackeți pe fața linguală a dinților sau gutiere transparente – Invisalign , Spark Aligner, Clear Aligner) în urma cărora se îmbunătățește aspectul zâmbetului, aspectul facial și se obține o mușcătură sănătoasă, îmbunătățind și confortul masticator.

În timp ce mulți oameni cred că doar copii și adolescenții pot să poarte aparate dentare pentru corectarea esteticii și funcționalității zâmbetului, tot mai mulți adulți apelează la tratamentele ortodontice cu aparate dentare. Nimic nu contraindică tratamentele ortodontice cu aparate dentare odată cu înaintarea în vârstă. Cât timp va trebui să purtați aparatul dentar ca adult? Probabil va fi nevoie de puțin mai mult timp decât în cazul copiilor. În funcție de caz tratamentul dumneavoastră poate dura sub un an sau mai mult de doi ani.

 

Avantajele aparatelor dentare pentru adulți

– Îmbunătățește semnificativ aspectului facial și aspectul zâmbetului.
– Previne sau ameliorează boala parodontală și aparitia cariilor prin corectarea oclziei (mușcăturii) și alinierea dentară, permițând o igienă dentară corectaă.
– Previne pierdera gingiei și a osului parodontal.
– Corectează poziția rădăcinilor în osul alveolar pentru a asigura șanse mai mari de success în terapia parodontală.
– Pregătește terenul în vederea realizării lucrărilor protetice: a. corectează migrările și înclinațiile dinților vecini unui spațiu edentat pentru asigurarea unei protezari corecte, frecvent prin implant. b. crează / închide / redistribuie spațiile interdentare pentru realizarea unor lucrări protetice minim invazive și estetice
– Poate ameliora durerile de cap, gât și afecțiunile articulațiilor temporo-mandibulare cauzate de o mușcătură incorectă.
– Previne abrazia (uzura / tocirea) smalțului dentar.

Prin urmare, beneficiile în cazul adulților sunt nenumărate. În acest sens, există alternative de aparate dentare fizionomice, care sunt mult mai discrete și chiar pot trece neobservate.

 

Aparate dentare metalice standard

Aparatul acționează asupra dinților prin aplicarea unor forțe ghidate pe o perioadă de timp. Sub presiune, dinții se miscă pe arcadă în direcția dorită, ceea ce duce la remodelarea spațiului și obținerea unei poziționări corecte a acestora.

Aparatul dentar metalic este compus din trei părți principale

 • bracket-urile: reprezintă elemente metalice plate care se lipesc pe fiecare dinte în parte cu ajutorul unui adeziv special și care determină alinierea denților;
 • arcul – este o sârmă subțire care leagă bracket-urile între ele și care ghidează dinții în poziția corectă;
 • module elastice – sunt niște inele mici elastice care se fixează în jurul bracket-urilor și care mențin arcul fixat; pot fi transparente sau în culori diferite; aceste elastice fac aparatul dentar metalic să fie colorat cu designul mai vesel, unic, astfel experienta purtarii aparatului devine una mai distractiva (în special la copii, însă nu numai).

Avantajele purtării aparatelor dentare fixe metalice

 • un cost accesibil și raport preț / calitate foarte bun;
 • se pretează pentru orice anomalie dento-maxilară;
 • sunt extrem de rezistente, în special datorită faptului că sunt fabricate din metal;
 • există posibilitatea alegerii unor elastice colorate, aspect care îl face un accesoriu distractiv în rândul copiilor și adolescenților.
Dezavantaje ale aparatelor fixe metalice
 • nu reprezintă o opțiune estetică;
 • necesită o igienă orală riguroasă pentru îndepartarea plăcii bacterieneă de pe suprafața dinților și a aparatului dentar (spălarea pe dinți după fiecare masă cu o periuță de dinți manuală sau electrică, periuță de dinți interdentară, ață dentară);
 • bracket-urile metalice pot crea un disconfort pe partea interioară a obrazului;
 • nu se pot îndepărta de către pacient;
 • nu este recomandat pentru pacienți alergici la metale.

Aparate dentare fizionomice safir

Aparatele dentare safir sunt foarte estetice, cu braket-uri transparente, aplicându-se pe exteriorul dinților. Reprezintă o soluție cu adevărat estetică, comparativ cu alte tipuri de aparate.

Este apreciat în întreaga lume deoarece reușește să combine eficiența maximă, costul minim, rezistența si aspectul mai estetic. Rezistența foarte bună este datorată ultimelor tehnologii de fabricație, dar mai ales cristalului de safir care prezintă duritate ridicată. Este biocompatibil, nu creează alergii. Este mai putin vizibil pe dinti decât aparatul metalic .Nu se colorează în timp.

 

Mai multe detalii despre tehnologia cu safir

Aparatul dentar de safir are pe suprafața de lipire mici particule de zirconiu unde întrepătrunde compozitul, astfel scade rata de dezlipire a pieselor. Astfel, aparatul dentar creat cu ajutorul acestui material rezistă mai bine în timp. Pacienții se simt destul de bine pe durata tratamentului. Având în vedere că medicii ortodonți susțin că durata medie a tratamentului este de 1 an și jumătate, doi, starea de bine contează mult pentru pacienți. În funcție de complexitatea și gravitatea cazului tratat, tratamentul prin aparate dentare fixe se poate extinde chiar și până la câțiva ani.

Pe lângă rezistența recunoscută unanim între stomatologi, safirul monocristalin se deosebește și printr-o prelucrare fină și finisaje de cea mai bună calitate. Aparatul dentar nu se colorează în timp, comparativ cu cel din ceramic policristalina. Această caracteristică contează mult pentru persoanele active din punct de vedere social, care vorbesc sau zâmbesc frecvent și sunt mereu în vizorul celor din jur.

 

Avantajele aparatelor dentare safir

 • Fizionomic, nu deranjează vorbirea și masticația;
 • Confort net superior pe durata întregului tratament dentar;
 • Reacții minime la nivelul aparatului digestiv;
 • Risc redus de alergii și reacții adverse;
 • Risc foarte scăzut de fracturare, comparativ cu ceramica policristalina;
 • Ușor de montat și manipulat la vizitele periodice în cabinetul dentar;
 • Rezultate foarte bune la finele tratamentului;
 • Depozit scăzut de tartru;
 • Previne boala parodontală;
 • Îmbină eficiența cu estetica;
 • Ușor de purtat, permite o igienă orală minuțioasă.

Dezavantaje aparate dentare fizionomice

 • Din cauza materialului de confecționare, aparatul dentar din safir are o fricțiune mai crescută, ce mărește durata tratamentului cu câteva luni;
 • Tratament poate fi anevoios în unele anomallii, combinate cu anchiloze dentare;
 • Cost  crescut a pieselor – respectiv un preț mai mare pentru aparatul dentar.

Aparate dentare autoligaturante

Aparatul dentar fix autoligaturant este un dispozitiv permanent de corecție ortodontică. El poartă acest nume datorită tehnologiei care stă la baza sa – sistemul autoligaturant sau Damon.

Aparatul dentar autoligaturant sau Damon, o structură inovatoare. Aparatele dentare autoligaturante au în alcătuire un sistem de prindere a arcului pe braket-uri mai practic, cu clapetă (sistem autoligaturant). Acesta susține arcul în slot în locul ligaturilor elastice, permițând o mai bună glisare a arcului în bracket-uri, reducerea fricțiunii și a presiunii aplicate pe dinți.

Tehnologia autoligaturantă este una dintre noutățile tratamentului ortodontic pentru că reușește să sporească gradul de confort resimțit de pacient, dar și să revoluționeze structura unui aparat dentar fix clasic. Un aparat fix autoligaturant are o structură inovatoare cu arcuri speciale care gliseză liber în bracket, ceea ce permite îndreptarea dinților și corectarea defectelor de ocluzie mult mai ușor, cu mai puține vizite la cabinet pentru ajustarea sa. În plus, este reglat și nivelul de presiune exercitat asupra dinților în acest fel, eliminându-se durerea și disconfortul resimțit de pacient pe perioada tratamentului.

 

Avantajele aparatelor dentare autoligaturante

 • Timp de tratament mai scurt;
 • Fricțiune redusă a arcului, care favorizează transmiterea mai ușoară a forțelor către dinți;
 • Durată mai scurtă a tratamentului ortodontic;
 • Intervalul între două controale este de 8-14 săptămani;
 • Sunt necesare mai puține programari deoarece nu există ligaturi care trebuie înlocuite. În tot acest timp, acțiunea aparatului este exercitată cu aceeași intensitate și constanță;
 • Ședințele la cabinet sunt mai scurte. Durata unei ședințe în cabinet este mai scurtă decat în cazul bracket-urilor clasice, datorită simplității și rapidității cu care se schimbă arcul;
 • Disconfort mai redus. Se reduce senzația de “strângere”, deorece arcurile transmit forte mai mici către dinți, decât în cazul aparatelor dentare clasice;
 • Se elimină ligaturile din sârmă, care pot leza obrazul;
 • Sunt mai igienice.

 

Dezavantaje pentru aparatele dentare autoligaturante

 • Bracket-uri de metal, mai inestetice decât în cazul aparatelor safir;
 • Presupune costuri mai mari de tratament, din cauza tehnologiei mai avansate.

 

Aparate dentare mobile

Rolul aparatelor dentare mobile este să remedieze anomalii dento-maxilare uşoare sau medii, prin acțiunea lor asupra maxilarelor și alinierea dinților. De asemenea, sunt importante pentru pregătirea copiilor în vederea tratamentelor cu braket-uri fixe.

Aparatul mobilizabil este aparatul dentar pe care pacientul și-l poate aplica și îndepărta singur, fără ajutorul medicului ortodont. Aceste aparate sunt indicate pentru rezolvarea mai multor tipuri de anomalii dentare și scheletice în cazul copiilor aflați în perioada de creștere.

 

Plăcuțele de acrilat

Dispozitive personalizate, realizate în laboratorul de tehnică dentară, în urma amprentării maxilarelor. Sunt alcătuite dintr-o bază acrilică, elemente de ancorare şi diferite arcuri şi şuruburi. Activarea şurubului se face de către părinte, cu ajutorul cheiţei speciale, la un interval de timp specificat de către medicul ortodont.  Se utilizează în cazul copiilor cu dentiţie mixtă (care au pe arcade atât dinți temporari, cât și permanenţi). Se recomandă purtarea permanentă, îndepartarea intervenind numai pentru asigurarea igienei orale și a aparatului.

Rolul plăcuțelor din acrilat este acela de a remedia anomaliile dento-maxilare uşoare sau medii, prin acțiunea asupra maxilarelor și alinierea dentară. De asemenea, au rol în a pregăti copilul pentru un tratament cu braket-uri fixe.

 

Aparatele funcționale

Sunt aparate care acționează asupra activității musculare modificând-o în vederea obținerii unui efect terapeutic. Forța musculară poate fi inhibată sau amplificată și dirijată către zone ale aparatului dento-maxilar (articulația temporo-mandibulară, maxilare, procesele dento-alveolare) având ca efect simularea sau remodelarea acestora.

Funcțiile acestor aparate sunt următoarele:

 • Alinierea dentară prin mișcări dentare limitate;
 • Gideaza / erupția dentară;
 • Efect ortopedic, de ghidare a creșterii oaselor prin stimulare / inhibare;
 • Corectare a vorbirii, deglutitiei și a pozitiei incorecte a limbii;
 • Eliminarea obiceiurilor vicioase: sugerea degetului sau înterpunearea diverselor obiecte, aspirarea buzei inferioare sau a obrazului.

Tipuri de aparate functionale:

 • Frankel;
 • Balters;
 • Activator;
 • Sitemul Trainer;
 • Sistemul Myobrace.

Disjunctoare

Dacă copilul dumneavoastră are nevoie de un disjunctor maxilar, atunci e bine să stiți că acesta se aplică pe arcada superioară și este menit să o mărească astfel încât toți dinții să poată fi aliniați corespunzător.

Elementul activ, cel care produce efectul de lărgire a arcadei dentare, este un șurub. Șurubul disjunctorului se învârte de căre pacient, de regulă, de 2 ori pe zi (dimineața și seara) timp de 2-4 săptămâni după recomandarea medicului ortodont. Acest lucru duce la extinderea rapidă a maxilarului superior.

În cazurile anomaliilor maxilare grave, în funcție de suprafața necesară pentru alinierea dinților și corectarea mușcăturii, poate fi necesară disjuncția chirurgicală a maxilarului superior, care se realizează de către chirurgul oro-maxilo-facial, în stransă colaborare cu medicul ortodont.

Când se indică purtarea unui disjunctor maxilar?

 • Maxilarul este îngust / compresia de maxilar;
 • Mandibula este mai largă, existând o discrepanță semnificativă între dimensiunea maxilarului și a mandibulei. Disjuncția ajută astfel la expansiunea bolții palatine prin deschiderea suturii mediopalatine
 • Înghesuirea dentară este de fapt un efect al celor două cauze de mai sus și este un semn important care indică necesitatea folosirii unui disjunctor maxilar
 • Corectarea relației molare. Se poate folosi un disjunctor maxilar atunci când este necesară o intervenție asupra clasei molare, corectând clasa a adoua molară într-o clasă molară primă.

Expansiunea transversală a maxilarului prin disjuncție este o procedură care ameliorează deficitele de perimetrie ale arcadei dentare. În cazurile de granița dintre cele extracționale/ nonextracționale, disjuncția s-a dovedit a fi o metodă alternativă de tratament, o metodă eficientă care furnizează spațiu suficient pe arcadă, evitând extracțiile premolarilor.

Indicațiile utilizării disjunctorului maxilar

 • Maxilarul superior îngust în comparaţie cu maxilarul inferior, compresia de maxilar.
 • Incongruența dento-alveolară pe maxilarul superior: dinţi mari şi spaţiu insuficient                       pentru alinierea lor fiziologică, ceea ce determină înghesuri.
 • Probleme de ocluzie, ocluzie încrucişată.
 • Probleme respiratorii.

Cât de incomod este şi ce neplăceri poate cauza pe durata purtării?

 • O stare de disconfort care variază de la un individ la altul şi care dispare după câteva zile de purtare.
 • Dureri la nivelul dinţilor pe care sunt ataşate inelele metalice, care pot fi însoţite de cefalee şi care se accentuează la învârtirea şurubului central. Se pot administra diverse antialgice pentru a face durerea suportabilă.
 • Dificultăţi în masticaţie şi vorbire, care pot fi stânjenitoare, dar care nu trebuie să  descurajeze pacientul.
 • Hipersalivatie şi uneori chiar leziuni ale limbii din cauza barelor metalice din care este confecţionat dispozitivul.
 • Senzaţie de tensiune la nivelul dinţilor şi maxilarelor ori de câte ori se activează şurubul pentru stimularea dilatării.

Aparate dentare de contenție

Contenția trebuie să aibă o durată de cel puțin o jumătate din durata tratamentului activ..

Această etapă este necesară deoarece ligamentele care fixează dinții în os sunt foarte elastice și au o „memorie” foarte bună – odata îndepărtat aparatul, elasticitatea ligamentelor tinde să readucă dinții spre poziția inițială, pierzându-se astfel aspectul ocluziei pentru care atât medicul, cât și pacientul au depus atât de mult efort. Pentru a se asigura „fixarea” dinților în noua poziție trebuie ca ei să mai fie ținuți pe loc o perioadă suplimentară.

Cum funcționează?

Există niște ligamente care leagă dinții de os și care se întind pe măsură ce dinții sunt mutați în noua lor poziție. Aici intră în funcțiune aparatul dentar de contenție, care păstrează dinții aliniați (rezultatul obținut în urma purtării aparatului). În timp, memoria acestor ligamente se estompează, eliminându-se astfel riscul ca dinții să revină la poziția lor inițială.

Cât timp trebuie purtat aparatul de contenție?

Tratamentul de contenție diferă de la persoană la persoană, în funcție de caz, medicul ortodont va face recomandările necesare. Astfel, aproape de finalul tratamentului cu aparatul dentar va avea loc o discuție despre aparatul de contenție. Poate fi recomandat dispozitivul fix, care va fi purtat permanent pe o perioadă de timp cel puțin egală cu cea a purtării aparatului dentar (de regulă chiar pe o perioadă mai lungă).

Recomandarea poate fi și aceea a purtării unui aparat mobil (gutieră) care va trebui purtată noaptea, de regulă timp de un an. Primele luni după terminarea tratamentului sunt cele mai sensibile, pentru că osul și țesuturile nu reușesc să țină strâns dinții în poziția câștigată. De aceea, în această perioadă, în cazul aparatului mobil, recomandarea poate fi să fie purtat cel putin 8 ore/ zi.

 

Metode de contenție

În cazul terapiei cu aparate mobile, acestea vor fi folosite ca mijloace de contenție ca atare sau cu anumite modificări. Concret, copilul va purta aparatele numai noaptea, urmând a se renunța la purtarea lor treptat, în funcție de indicațiile ortodontului. Controalele se realizează la 1 luna, la 3 luni, la 6 luni, iar apoi din 6 în 6 luni până la apariția dinților definitivi, când se reevaluează situația și, eventual, se optează pentru finisarea tratamentului cu aparate fixe.

În cazul terapiei cu aparate fixe, la sfărșitul tratamentului se poate opta, în funcție de anomalia pacientului, pentru aparate de contenție mobilizabile (asemănătoare cu aparatele purtate de copii), pentru „retainer” de tip gutieră (de obicei aceasta este varianta aleasă pentru dinții de sus) sau pentru un „retainer” invizibil, lipit cu un material special pe interiorul dinților (aceasta este varianta adoptată de regulă la dintți de jos, foarte rar la cei de sus).

 

https://dentalmarketing.ro/wp-content/uploads/2020/12/0-orodent-640x480.png

clinica stomatologică Orodent București

Estetică dentară

 • Îmbunătățirea aspectului dinților, gingiilor, oaselor maxilare și buzelor.
 • Albire prin metode sigure.
 • Efect de durată.

 

Tratamente endodontice

– Previi infecțiile și pierderea prematură a dinților

– Afecțiunile dentare legate de rădăcinile dinților și ale canalelor acestora se tratează prin tratament endodontic.
– Tratamentul de canal este foarte important pentru sănătatea dentară.
– Precizie microscopică.
– Aparatură de ultimă generație.

Chirurgie
– Intervenții chirurgicale pentru orice problemă stomatologică.

– Extracții dentare, rezecții apicale, plasare de implanturi, adiții de os, elevari de sinus.
– Anestezie atraumatica.
– Fără durere.
– Molarii de minte incluși în os sau poziționați anormal se extrag chiar daca nu sunt afectați de carii.
– Chisturile și alte infecții la nivelul dinților se operează pentru îndepărtarea acestora.

Servicii ORODENT: chirurgie dentara
Odontoterapie restauratorie

Odontoterapie restauratorie

– Cariile sunt cele mai frecvent întâlnite probleme dentare.

– Obturațiile (plombele) sunt realizate în general cu materiale compozite de culoarea dintelui.

Pentru copii

– Tratamente fără durere.
– Previi apariția cariilor.
– Medici prietenoși și înțelegători care le oferă o experiență placută micilor pacienți.

Protetică: coroane și fatețe dentare

– O dantură sănătoasă și frumoasă, fără pete și fără spații libere sau dinți inegali.

– Eviți pierderea dinților.
– Lucrări rezistente, cu materiale de înaltă calitate.
– Dinții afectați de carii, după ce sunt tratați pe canale sunt acoperiți cu lucrări protetice din diverse materiale, realizându-se dinți artificiali.
– În situații cu probleme estetice, se pot face tratamente protetice pentru a remedia fizionomia (fațete sau coroane dentare).

servicii-orodent-ortodontie

Ortodonție

– Transformarea pe care ți-o dorești, dacă ai dinți strâmbi sau în poziții anormale.

– Aparatele ortodontice realizează spațiul necesar poziționării corecte a dinților.
– Încredere în sine.
– Dantură perfectă.
– Sănătatea dinților tăi.

Profilaxie
– Detectarea plăcii bacteriene și a tartrului.

– Detartrajul cu ultrasunete (atunci când deja există tartru sau colorații persistente).
– Periaj profesional.
– Instructajul personalizat de igienă orală: tehnici de periaj, folosirea aței dentare, a apei de gură și a periuțelor interdentare.

Servicii profilaxie, clinica stomatologica Bucuresti, sector 1
https://dentalmarketing.ro/wp-content/uploads/2020/12/0-dermamarketing-640x480.png

Derma Marketing

marketing pentru clinici de dermatologie, chirurgie estetică și saloane de înfrumusețare

SURSA: website Derma Marketing

strategie de marketing
dedicată pentru dermatologie

Dezvoltăm strategii de marketing pentru dermatologie și chirurgie plastică. Înainte de a începe planificarea în vederea promovării serviciilor și produselor tale, este nevoie să înțelegem cât mai bine business-ul. Este imposibil să avem rezultate fără să cunoaștem business-ului și obiectivele de business. #strategie marketing stomatologie #promovare dermatologie #promovare chirurgie plastică #optimizare SEO dermatologie #promovare social media #campanii social media #Facebook #Instagram #Google #Youtube

“Marketing without data is like driving with your eyes closed.” – Dan Zarrella

Zarrella este un marketing guru în promovare social media, autor a patru tratate de referință în marketing: The Science of Marketing, Zarrella`s Hierarchy of Contagiousness, The Social Media Marketing Book și The Facebook Marketing book.

 

web development
website pentru dermatologie

Dezvoltăm website-uri de prezentare pentru clinici dermatologice și de chirurgie plastică.. Dezvoltăm soluții software web-based in Cloud – pentru gestionarea proceselor operaționale și aplicații mobile native și cross-platform.

“The importance of a website for marketing extends to every aspect of your digital marketing strategy. As the backbone of your online presence, every type of communication, piece of content, or advertisement that you put online will drive the consumer back to your website.” – Sherman Standberry

 

SEO dermatologie
optimizare SEO pentru dermatologie

Implementăm servicii SEM (search engine marketing) și optimizare SEO pentru clinici medicale de dermatologie, chirurgie plastică și clinici de înfrumusețare; într-un cuvânt, optimizari Google SEO pentru medicină! Ne focusăm pe optimizări Google SEO și livrăm rezultate prin pachetul Derma SEO, un pachet de optimizare dedicat pentru cabinete medicale și clinici dermatologie, de chirurgie plastică și înfrumusețare.

“Derma SEO” îți spune ceva? Nu? Google it!” 

Concurența în rândul clinicilor dermatologice și de chirurgie estetică migrează spre mediul online. Experiența noastră provenită din colaborarea cu multe cabinete medicale și clinici stomatologice pe parte de optimizare SEO, ne-a ajutat să dezvoltăm un pachet Google SEO prin care garantăm performanță. Măsurăm permanent indicatorii de performanță pentru optimizare SEO și lunar formulăm recomandări de optimizare website în funcție de evoluția indicatorilor, de modificarea algoritmilor de crawling ai Google și stadiul în care ne aflăm pentru atingerea obiectivelor de SEM (Search Engine Marketing) și SEO (Search Engine Optimization).

promovare social media (SMM)

Instrumentele de social media marketing reprezintă metode puternice pentru promovarea oricărui tip de business. Clienții tăi interacționează deja cu piață prin intermediul social media. Dacă nu comunici direct cu publicul tău pe aceste canale de comunicare ultra-utilizate Facebook, Instagram, Youtube, Waze, LinkedIn sau Pinterest, poți pierde jocul! Marketingul prin social media poate aduce succes remarcabil business-ului tău cu resurse limitate.

#promovare social media dermatologie #promovare Facebook #promovare Instagram #promovare Youtube #promovare chirurgie plastică #promovare Google #tururi virtuale Dental 3D Tour #optimizare SEO dermatologie #campanii social media

 

branding & identitate

Creăm branduri de succes pentru business-uri din domeniul medical în general, dermatologie și chirurgie plastică în special. Înainte să faci primul pas pentru promovarea business-ului tău, ai nevoie de un brand care să te identifice în piață. O identitate prin care sa te diferențiezi de concurență. Noi te ajutăm să construiești și să-ți consolidezi identitatea.

“A brand for a company is like a reputation for a person. You earn reputation by trying to do hard things well.” – Jeff Bezos

Cum se naște brandul? Teoriile general acceptate ne spun că un brand își trage seva din povestea de început a business-ului și să fie congruent cu serviciile și produsele oferite.

SURSA: website Derma Marketing

https://dentalmarketing.ro/wp-content/uploads/2020/12/0-dentart-consulting-640x480.png

clinica dentară DentArt Consulting București

SURSA: website DentArt Consulting

Estetică dentară

Folosim metode profesionale de îngrijire orală care au ca scop îmbunătățirea aspectului gurii, dinților și a zâmbetului dumneavoastă.

Implanturi dentare

Implantul este un dispozitiv fabricat din titan care se inserează în os, cu scopul de a înlocui rădăcina naturală a dintelui. Acesta înlocuiește rădăcina, urmând ca pe el să se realizeze coroana dentară definitivă.

Aparate dentare

Aparatele dentare sau ortodontice sunt dispozitive care se utilizează pentru a îndrepta, alinia sau corecta poziția dinților pe arcade.

Parodontologie

Tratăm structurile de susținere a dinților, precum și afecțiunile acestora. Țesuturile de susținere sunt cunoscute sub numele de parodonțiu și includ gingia, osul alveolar, cimentul și ligamentul parodontal.

Proteze dentare

Protezele dentare sunt lucrări protetice mobile pentru suplinirea dinților lipsă. Nu oferă aceeași senzație ca dinții naturali, necesită timp de acomodare, îngrijire specială și controale periodice la stomatolog.

Pedodonție

Oferim diagnostice și tratamente stomatologice pentru copii, vizând atat dinții de lapte cât și dinții permanenți tineri.

Endodonție

Ne ocupăm de prevenirea, diagnosticarea și tratamentul afecțiunilor datorate pulpei dentare.

Odontologie

Odontologia tratează leziunile carioase și cele necarioase ale dinților (fracturi, distrofii sau leziuni de uzură dentară).

Ocluzologie

Ocluzologia se ocupă de contactul dintre dinții celor două arcade. Acestea trebuie să aibă o anumită distribuție, astfel încât în final, dinții să fie încarcati cu aceeași forță rezultând o mușcătură corectă.

Chirurgie orală

Diagnosticăm și tratăm patologia țesuturilor dure și moi ale cavității orale (gurii).

Tratamente stomatologice

Clinica noastră oferă o gamă largă de tratamente stomatologice adaptate nevoilor dumneavoastă.

Profilaxie stomatologică

Profilaxia previne afecțiunile dentare prin controale periodice la stomatolog și utilizarea unei igiene dentare corecte.
https://dentalmarketing.ro/wp-content/uploads/2020/12/0-dentallpro-640x480.png

clinica dentară Dentall PRO București

DentallPro Servicii

Clienții noștri sunt prioritatea noastră, vă oferim servicii dentare de calitate cu o echipă de specialiști. În clinica noastră, ai parte de tratamentul potrivit chiar dacă ești un client individual sau unul business. Punem la dispoziția ta aparatura de ultima generație care respecta standardele internaționale de igiena și sterilizare, locația ultra-centrală, programul extins de lucru și gamă largă de tratamente stomatologice Oricând te hotărăști să ceri o ofertă, ai acces la consultanți cu experiență care te pot ajuta sa alegi.

Estetică dentară

Stomatologia cosmetică este, în general, utilizată pentru orice lucrare dentară care îmbunătățește aspectul (dar nu neapărat funcționalitatea) dinților, gingiilor sau mușcăturii. Se concentrează în primul rând pe îmbunătățirea esteticii dentare în culori, poziție, formă, dimensiune, aliniere și aspectul general al zâmbetului.

Estetica dentară este modalitatea de a obține un zâmbet frumos și, de asemenea, unul sănătos. Estetica dentară implică faptul că prin tratamente și metode specifice realiză o finalizare armonioasă a fizionomiei cu un zâmbet frumos.

Zâmbetul frumos face parte din primele aspecte remarcate la o persoană. Putem constata de multe ori că o îmbunătățire a aspectului fizic ridică încrederea în sine, iar zâmbetul face parte din primele aspecte remarcate la o persoană, astfel încât avem posibilitatea de a transfoma dinții frumosi într-o carte de vizită de succes. Cel mai evident aspect al danturii frumoase este culoarea albă și strălucirea sănătoasă, însă nu este singurul. Conform studiilor intreprinse, un zambet frumos și sănătos dezvelește în totalitate conturul dinților anteriori și a celor posteriori până la primii molari, iar marginea incizală este paralela cu marginea buzei inferioare. Un alt element foarte important în frumusete este proporția.

Tratament stomatologic cu laser

Laserul este o tehnologie incorporata în tratamentele stomatologice în urma 30 de ani și a adus un plus de eficienta, rapiditate și confort, atât pacienților, cât și medicilor stomatologi. În prezent, tot mai multe cabinete folosesc laserul și costul acestor tratamente tinde să scadă. În plus, pe viitor se prevede posibilitatea laserului de a înlocui freza tradițională, fapt ce practic va elimina principala sursă a anxietății pacienților care ezita să meargă la stomatolog.Laserul (Light Amplification by Stimulated Emission of Radiation = amplificarea luminii prin stimularea emisiilor de radiații) funcționează cu ajutorul energiei luminii și poate acționa ca instrument de secționare a țesuturilor, poate evapora lichidul din țesuturi, întări lipirea dintre obturație și dinte, spori efectul agenților de albire dentara sau elimina bacteriile din pungile parodontale.Lumina laserului diferă de alte lumini prin mono-cromatism și prin coerenta undelor de lumina. Culoarea unica și egalitatea undelor luminii fac ca laserul sa fie o sursa de energie unica și eficienta. Diferitele tipuri de laser sunt denumite în funcție de materialul aflat în centrul dispozitivului, numit cavitate optica. Acest centru este format din elemente chimice, molecule și compuși, fiind numit și mediu activ. Acesta poate fi un recipient cu gaz (cum ar fi dioxidul de carbon), un cristal (Nd:YAG, Er,Cr:YSGG sau Er:YAG) sau un semiconductor solid (diode). Stimularea mediului activ generează o lungime specifica de unda de radiații neionizate. Câteva lasere emit lumina vizibila – pentru detectarea cariilor, însă aproape toate laserele chirurgicale emit lumina infraroșie invizibila.

Efectul tratamentului cu laser

Datorita absorbției diferite a energiei laser de către țesuturi, fiecare lungime de unda are un efect unic asupra structurilor dentare. Unele lasere sunt absorbite doar de sânge și țesut pigmentat, în timp ce altele sunt absorbite de apa și țesuturile dure, precum smalțul, dentina și osul. Având în vedere aceste lucruri, putem clasifica lungimile de unda astfel:
• Laserul cu diode si cel Nd:YAG acționează asupra pigmenților din țesuturi, agenților patogeni și asupra țesuturilor inflamate și vascularizate.
• Lasere cu dioxid de carbon evapora moleculele de apa din țesuturi, celule și agenți patogeni.
• Lasere Erbiu (Er,Cr:YSGG si Er:YAG) evapora apa din straturile superioare ale tesuturilor moi si a celor dure, avand emisii foarte scurte.In urma absorbtiei luminii laserului, in tesuturi are loc o reactie termica ce variaza in functie de parametrii instrumentului si de proprietatile optice ale tesutului, temperatura ajungand la 50°C pentru dezactivarea bacteriilor, 60°C pentru hemostaza si pentru indepartarea tesuturilor inflamatorii ale bolilor parodontale, sau chiar 100°C pentru incizia si excizia tesuturilor.Laserul poate declansa si reactii chimice, cum ar fi intarirea rasinilor compozite, desfacerea lipiturilor chimice si descompunerea elementelor chimice pentru dezinfectarea pungilor parodontale si a canalelor radiculare. Sunt anumiti pigmenti biologici care devin fluorescenti atunci cand absorb lumina laser – fapt utilizat in detectarea cariilor. Laserul poate fi utilizat si ca biostimulator, avand efect de grabire a vindecarii, ameliorare a durerii, stimulare a productiei de colagen si efect antiinflamator general. Asupra tesutului dentar, energia pulsata laser produce unde de soc ce are efect abraziv sau pulverizator.Printre tratamentele si procedurile stomatologice ce utilizeaza laserul se numara: detectarea cariilor, obturatii dentare (inclusiv preparatia dintelui), tratamentul hiperestehiei dentinare (laserul sigileaza tubii dentinari), gingivectomie si gingivoplastie (reconturarea gingiei), frenectomie si frenoplastie, tratamentul aftelor bucale, albire dentare, regenerarea nervilor, indepartarea tumorilor benigne, analiza tesuturilor dentare si a celor gingivale.Potentialul laserului de a imbunatati tratamentele stomatologice depinde de capacitatea medicului de a controla puterea si timpul de expunere a tesuturilor dentare, precum si orientarea tratamentului doar spre zona tinta, fara a afecta si tesuturile inconjuratoare.

Beneficiile tratamentelor stomatologice cu laser

• procedurile realizate cu laserul nu necesita șuturi;
• unele tratamente nu necesita anestezie dentara;
• datorita faptului ca unda de energie coaguleaza vasele de sange, laserul reduce sangerarea;
• undele laserului sterilizeaza campul operator, astfel incat riscul infectiilor bacteriene este redus;
• leziunea tesuturilor inconjuratoare este redusa;
• laserul ajuta la regenerarea țesuturilor și la vindecarea mai rapida a rănilor;
• capacitatea de a selecta cu precizie țesutul bolnav;
• laserul poate fi utilizat în siguranță pentru copii și femei însărcinate;
• îmbunătățirea vizualizării câmpului chirurgical;
• reducerea disconfortului și a inflamației postoperatorii.Dezavantajele utilizarii laserului in stomatologie
• Laserul nu poate fi utilizat in cazul unor proceduri uzuale, cum ar fi obturarea cariilor interdentare, cariilor din jurul unor obturatii mai vechi sau a cariilor de dimensiuni mari, care necesita preparatie pentru coroana. La fel si in cazul indepartarii coroanelor si a obturatiilor de amalgam, sau a preparatiei dintilor pentru punti dentare.
• Tratamentele cu laser au un cost relativ ridicat si necesita pregatire superioara din partea medicului stomatolog.
• Exista riscul de supraincalzire a tesuturilor si de producere a emboliei de aer.
• Incapacitatea laserelor cu erbiu de a înlătura restaurațiile metalice.

Implant Dentar

Implanturile dentare reprezintă cea mai moderna și eficienta soluție de înlocuire a dinților pierduți. Fie ca pierdem un dinte, mai multi dinți sau chiar toți dinții, implanturile și tehnicile moderne de implantologie pot face minuni. Astfel, pacienții nu mai sunt nevoiți sa sacrifice dinții naturali pentru a ancora lucrări de tipul punților dentare, nu se mai folosesc de proteze mobile care creează un permanent disconfort, ci pot beneficia de dantura fixa, ancorata pe implanturi, care arata și se simte la fel ca și dinții naturali. Pierderea dinților reprezintă o adevărată problemă, chiar dacă înlocuirea acestora, din păcate, este frecvent amânată sau chiar ignorată.

Reconstrucția este formată din doua segmente unul intra-osos (implantul) și unul supra-osos numit bont protetic.
Deasupra bontului protetic se ancorează o coroană, o punte sau o proteză. Restaurarea danturii pe implanturi aduce beneficii estetice și funcționale extraordinare, pacientul ne percepând senzația de „artificial”. În scurt timp de la inserare, acesta uita ca de fapt a pierdut în acel loc un dinte.

Albirea Dinților

Alege o procedură profesională eficientă, ce nu-ți afectează smalțul dentar și-ți oferă un zâmbet de invidiat. În cabinetul stomatologic, profilaxie declanșată de periuța de detartraj sau prin profijet, ce acționează prin pulverizarea soluției de bicarbonat de albirea este mult mai rapidă, deoarece dentistul utilizează un agent de albire concentrat (după protejarea gingiilor și a țesutului înconjurător cu o barieră specială). În plus, el folosește lampă de albire, laser sau unii agenți termici pentru rezultate mai rapide. Acest tratament este numit „albire în cabinet“. În clinica DentallPro efectuăm mai multe proceduri de albire profesională, dintre care:Albirea mecanică cu Profijet bazată pe bicarbonat de sodiu în profilaxia convențională. Albirea cu lampă Gnatus, albire chimică ce constă într-un kit de albire cu alegerea nuanței culorii dorite și foto-polimerizare cu lampă. Albirea cu aparat laser constă într-un agent de albire ce conține peroxid de hidrogen în combinație cu sistemul laser, în vederea accelerării procesului de albire. Această metodă acționează prin pasta de sodiu pe dinte, printr-o abraziune mecanică fină, eficientă pentru dinții cu pigmentații, colorați de tutun, ceai sau alte alimente.

Avantajele albirii

Cel mai important este consultul de specialitate, efectuat de către un medic dentist. Indicațiile albirii chimice sunt pentru pacienți cu starea de sănătate a dintelui bună, lucru ce va fi evaluat de către medicul dentist. Nu vor fi efectuate tratamente de albire chimică pe dinții cariați, pe lucrări protetice sau pe dinții cu grad mare de îngălbenire (în urma unui tratament medicamentos, de exemplu: tratamentul cu tetraciclină), pe dinți cu sensibilitate dentară crescută sau cu infecții ori fisuri. Avantajele albirii chimice sunt: procedura rapidă într-o singură ședință, tratament fără durere, nu necesită anestezie, albire de durată. Albirea unui singur dinte este recomandată atunci când acesta este devitalizat (scos nervul), ceea ce duce în timp la schimbarea culorii. Avantajele albirii pe ambele arcade sunt oferite de o culoarea uniformă și de cost. Nu există riscuri de sănătate în urma albirii chimice, deoarece nu vor fi nici inhalate, nici înghițite substanțele chimice. de 50 de minute. Albirea cu laser are o durată de 15 minute.

Durata unui tratament

Diferențele între albirea cu laser și celelalte tipuri de albire sunt: procedura rapidă (o ședință de 20 min. ambele arcade), inexistența sensibilității după tratament, eficiența maximă a rezultatului, îndepărtarea celor mai dificile pete de pe dinți cauzate de cafea, tutun, coloranți din alimente. Lumina emisă de laser este filtrată astfel încât căldura emanată nu irită pulpa dentară și nu dăunează țesutului moale (gingia) ca în cazul altor proceduri de albire. Laserul înseamnă eficiență, confort și rapiditate. Tratamentul pentru albirea clasică durează aproximativ 40-45 de minute. Albirea chimică durează în jur Dacă se urmează corect indicațiile post-tratament (legate de alimentație, cafea, tutun, vin roșu), rezultatul este unul de lungă durată. Pacientul trebuie să știe că o perioadă după albire trebuie să evite alimentele cu coloranți și să întrețină o igienă corespunzătoare prin folosirea pastelor de dinți pe bază de fluor și a apelor de gură indicate de către medicul stomatolog. Tratamentul de albire este recomandat doar în cazul dinți- lor sănătoși, nu al dinților cu carii, cu sensibilitate dentară accentuată sau al lucrărilor protetice. Smalțul dentar nu are de suferit în urma procedurilor de albire, iar sensibilitatea putând apărea în unele cazuri pentru o zi, maximum două.

 

https://dentalmarketing.ro/wp-content/uploads/2020/12/0-crinident-640x480.png

CriniDent Craiova – partener Dental Marketing

Implantologie Craiova

Serviciul de implantologie în Craiova este realizat prin metoda clasică și de asemenea, prin apelarea la procedura modernă fast & fixed. Aceasta presupune un serviciu de reconstrucție totală a danturii, totul realizându-se într-un timp scurt.

 

Protetică dentară

Clinica stomatologică CriniDent are o colaborare foarte bună cu laboratoarele de tehnică dentară din oraș, astfel încât să poată oferi pacienților proteze dentare și alte tipuri de lucrări realizate numai din materiale de bună calitate.

 

Chirurgie dento-alveolară

Contrar așteptărilor, operațiile dentare nu trebuie să fie dureroase pentru pacient. Astfel, dacă în clinica dentară există medici stomatologi excelent pregătiți, intervențiile chirurgicale se pot executa corect și fără durere.

 

Ortodonție (aparate dentare clasice și invizibile)

Ai nevoie de un ortodont în Craiova? În cazul unor dinți înghesuiți care se dovedesc dificil de curățat, este recomandat un tratament ortodontic care ajută la obținerea unei danturi frumoase și sănătoase.

 

Parodontologie

Specialiștii CriniDent apelează la tratamente pentru boala parodontală care se bazează pe tehnologie modernă. Aparatul susținător al dintelui poate fi distrus de anumite boli, insă, aplicând tratamentul corespunzător, acesta poate fi vindecat.

 

Profilaxie și igienă orală

Prevenția este importantă întrucât reduce riscul apariției cariilor, durerilor de dinți, a afecțiunilor parodontale, precum și a pierderii dinților. Astfel, din procesul de prevenție face parte și detartrajul.

 

Endodonție

Endodonția este specialitatea stomatologică care are drept scop tratarea canalului radicular. Astfel, scoaterea nervului este un proces complex și are în vedere mai multe acțiuni.

 

Estetică dentară

Estetica dentaraă reprezintă un serviciu pentru pacienții care nu vor doar dinți sănătosi, ci și frumoși, cu o formă adusă aproape de perfecțiune.

 

Albirea dinților

Albirea dinților reprezintă un procedeu stomatologic estetic care rezultă prin expunerea dentinei de sub smalțul dinților, la peroxidul de hidrogen (H2O2).

 

https://dentalmarketing.ro/wp-content/uploads/2020/12/0-alverna-640x480.png

clinica dentară Alverna Dental Studio

 

Alverna Dental Studio oferă servicii diverse, pentru o categorie amplă de afecțiuni stomatologie ce se implementează de către o echipă de medici profesioniști și aparate de ultimă generație. Prezența paletei largi de servicii oferite asigură confort oricărui pacient prin diminuarea timpului, toate tratamentele necesare efectuându-se în cadrul aceleiași clinici. Mai mult, echipa noastră este formată din medici specialiști pe fiecare ramură a stomatologiei.

 

Augmentare osoasă

Procedura pentru augmentarea osoasă la Alverna Dental Studio Augmentarea osoasă, denumită și grefare sau adiție osoasă este o procedură stomatologică frecvent întâlnită în orice cabinet stomatologic din Cluj, întreprinsă în urma unor cauze de natură traumatică, boli paradontale sau extracții dentare care nu au avut ulterior înlocuitor asupra cavității bucale. Aceasta este necesară în cazul introducerii implanturilor dentare. În urma atrofierii oaselor maxilarului printr-o micșorare semnificativă a volumului acestora, pacientul nu mai are o bază solidă pentru a permite introducerea implanturilor.

 

Chirurgie dentară

Chirurgie dentară: tehnicile moderne de aplicare.Cea mai des întâlnită procedură de chirurgie dentară sunt extracțiile dentare. Dinții afectați care nu mai pot fi salvați trebuie eliminați atât din motive de igienă, funcționalitate sau chiar estetice. Dacă se va întâmpla ca un anumit dinte să nu poată fi salvat și o intervenție chirurgicală de extracție în scop ortodontic este necesară, vom acționa în așa fel încât să reducem la maximum durerile și să evităm traumatismul.

 

Endodonție

Tratamentul de endodonție pentru eliminarea unei infecții dentare. Tratamentul de endodonție sau tratamentul de canal este operația efectuată pentru îndepărtarea unei infecții localizate la nivelul rădăcinii dintelui și al camerei pulpare. Formată dintr-o echipă de specialiști, tineri și devotați, Alverna Dental Studio, clinică dentară din Cluj-Napoca pune accent pe serviciile oferite fiecărui pacient. Tratamentul de endodonție este unul dintre ele. Ce este acesta?

 

Estetică dentară

Tratamente moderne și eficiente de estetică dentară în Cluj-Napoca. Estetica dentară este o formă de expresie a vizualului tot mai căutată în societatea actuală. Totuși, datorită acestui principiu devenit o prioritate, descoperirile științifice au creat o serie de materiale tehnice moderne care oferă premisele unei intervenții medicale nu doar corecte, dar și aspectuoase.Vezi mai mult

 

Implant dentar

Edentațiile pot fi rezolvate prin intermediul unui implant dentar. Dacă suntem privați de existența unui dinte poate să fie neplăcut din mai multe considOperații de implant dentar în Cluj prin tehnologia modernă.erente: estetice, practice – de masticație, psihologice, etc. Cu atât mai mult, în acestă societate în care aspectul fizic reprezintă o forță naturală care, de multe ori, ne aduce unele oportunități pe plan profesional.

 

Odontologie

Tratamentele odontologice de tratare a cariilor dentare. În domeniul stomatologic întâlnim și conceptul de odontologie. Aceasta se ocupă cu studiul și tratarea leziunilor de tip carie, dar și leziuni de uzură dentară, alături de fracturi și distrofii. În cazul unui dinte atacat de carie, scopul primar al medicului dentist este ca acesta să fie curățat în mod temeinic și să i se redea calitățile funcționale, estetice și morfologice. Prin aceste tratamente se urmărește restabilirea integrității dinților naturali.

 

Ortodonție

Alinierea dinților cu ajutorul tratamentelor oferite de ortodonție. Tratamentul de orodonție are implicații ample pentru alinierea dinților. Se poate ajusta alinierea dinților cu o multitudine de tratamente ortodontice, atunci când aceștia sunt prea îngrămădiți sau prea distanțaţi, atunci când există dinți extrudați sau incluși. Alverna Dental Studio deține un personal calificat în fiecare domeniu de specialitate din cadrul stomatologiei.

 

Profilaxie

Proceduri moderne de aplicare a profilaxiei la Cluj. Profilaxia reprezintă totalitatea măsurilor medico-sanitare de prevenire a bolilor din cavitatea bucală sau avansarea celor deja existente. Cel mai bun tratament posibil este evitarea și prevenirea apariției problemelor dentare. Aplicarea unei igiene riguroase, ireproșabile, duce la o probabilitate cu până la 60 de ori mai mică de apariție a cariilor dentare, conform studiilor de specialitate. De asemenea, verificarea periodică a dentiției contribuie în mod semnificativ la acest aspect.Vezi mai mult

 

Protetica

Servicii moderne de protetica dentară. Protetica se referă la procedurile efectuate în orice clinică stomatologică în vederea restaurării esteticii și funcționalității aparatului dento-maxilar, alături de refacerea estetică a zâmbetului, prin acțiuni reparatorii. Acest proces este realizat cu ajutorul unor proteze biocompatibile, ce poate fi mobilă sau fixă. În protetică, este foarte importantă comunicarea cu pacientul, proces în urma căruia se stabileşte tipul de lucrare protetică, se fac comparații între diferite tipuri de lucrări, se iau în calcul ipotezele folosirii diferitelor tipuri de materiale şi se pun în balanță avantajele sau dezavantajele folosirii acestora în cazul concret al fiecărui pacient.

 

Urgențe stomatologice

Sfaturi de la Alverna Dental Studio privind orice urgențe stomatologice în Cluj. S-a constat că multe urgențe stomatologice în Cluj au apărut la pacienții care au evitat o vizită la medicul stomatolog. Acestea pot implica afecțiuni grave ce trebuie tratate la timp. De aceea este importantă o vizită imediată la constatarea unor anumite simptome persistente. Urgențele de natură stomatologică sunt la fel importante precum cele de ordin medical.Vezi mai mult

SURSA: website Alverna Dental Studio

 

 

Dental Marketing logo
Dental Marketing logo
newsletter

Dacă vrei să fii la curent cu noutățile din domeniul marketingului dentar, înscrie-ți adresa de e-mail în baza noastră de date abonându-te la newsletter. Păstrează conceptul Digiral Dental Marketing aproapre de tine.

dental digital marketing®

Am inventat conceptul digital dental marketing pentru abstractizarea unui set de instrumente de marketing digital, dedicate domeniului medicinei dentare. Credem în acest concept. Inovăm pe această nișă.

newsletter

Dacă vrei să fi la curent cu noutățile din domeniul marketingului dentar, înscrie-ți adresa de e-mail în baza noastră de date abonându-te la newsletter. Păstrează conceptul Digiral Dental Marketing aproapre de tine.

dental digital marketing ®

Am inventat conceptul digital dental marketing pentru abstractizarea unui set de instrumente de marketing digital, dedicate domeniului medicinei dentare. Credem în acest concept. Inovăm pe această nișă.

Copyright by Smartifact. Toate drepturile rezervate. ANPC